.
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Rusi so zbraňami v rukách ochránili svoju reštauráciu v americkom San Diegu pred agresívnymi demonštrantmi. Video

USA, 4.jún 2020 ( AM ) – Dvanásť priateľov, z ktorých mnohí sú prisťahovalci z Ruska, dva dni, so zbraňami v rukách, ochraňovali svoju ruskú reštauráciu v San Diegu pred agresívnymi demonštrantmi, Reštauráciu pod názvom Pushkin Russia.


 

.

 

„Mám veľa priateľov, keď som si v nedeľu uvedomil, že sa niečo môže stať, zavolal som im a po pol hodine boli v reštaurácii. Skupinu tvorilo 12 ľudí, všetci so zbraňami – s pištoľami a brokovnicami. Na prechádzku so zbraňami na ulicu nemôžeme, ale vo svojich vlastných priestoroch na sebaobranu ich samozrejme máme právo používať “, – povedal majiteľ reštaurácie Hayk Gazarjan

 

.

 

Podľa neho vandali a rabovači konajú v skupinách, z ktorých všetci členovia sú vybavení rádiami a presne vykonávajú svoje úlohy. Prvá skupina kladivami rozbíja výklady a okná, ďalší po vyrabovaní založia oheň a zapália obchod, aby skryli zločin.

 

„Išli priamo na nás, so zapálenými ohňostrojmi, ale videli, že chránime našu reštauráciu a susedné obchody.  Niekoľkí sa odvážili priblížiť ale keď videli zbrane rýchlo odišli.”

 

 

 

Dvanásť priateľov po dobu dvoch dní strážilo reštauráciu a blízke obchody. Našťastie použitie zbrane nebolo potrebné.

 

„Máme tu skutočnú sovietsku internacionálu: som Armén, sú tu Azerbajdžanci, Židia, Rusi, Ukrajinci. Sme malá kancelária – kúsok Ruska v San Diegu a snažíme sa pomáhať navzájom “, – uzavrel Ghazarian.

 

 

Vlna protestov a nepokojov prepukla v amerických mestách po smrti Afroameričana George Floyda v Minneapolise pri jeho zadržaní policajtmi. Na internete sa objavili zábery, na ktorých je vidieť, ako muži nasadili putá, zrazili ho k zemi a jeden policajt mu pritlačil krk kolenom. Na videu zadržaný niekoľkokrát hovorí, že nemôže dýchať, potom mlčí. Zomrel na resuscitačnom oddelení. Štyria policajti boli prepustení, jeden obvinený z usmrtenia z nedbanlivosti.

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov