Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

SÝRIA : Čo urobí prezident Asad s 500 väzňami “made in USA” ktorých zadržiava?

 


Sýria, 24.október 2020 (AM) – Východosýrsky odboj zasiahol! Pred dvoma týždňami skupina zverejnila video, ktoré zachytáva reprodukciu raketového útoku na americkú základňu al-Tanf a stále tvrdí, že jej akcie sa budú prelínať s akciami kmeňových armád zložených z tisícov ľudí bojujúcich proti Americkým okupantom a ich agentom na východnom brehu Eufratu.

.

Posilnení fiaskom US armád všade kde prídu, odpor k Američanom prerástol v Sýrskej populácii v takej miere, že sa začali svojvoľne organizovať armády dobrovoľníkov do organizovaných skupín s cieľom prinútiť ich k odchodu z východnej časti Eufratu a z celej Sýrie.

V pondelok explodovala bomba, keď okolo prechádzal jeden z desiatok vojenských konvojov, ktoré prevážajú US vojaci z Iraku do Sýrie. Je známe, že tieto konvoje, ktoré sú strážené Američanmi, prevážajú bez povolenia aj Sýrsku ropu. Rovnako však americká armáda pomáha pri vytváraní základní pre intenzívny výcvik teroristov v tejto oblasti.

Pred niekoľkými dňami proamerické “Sýrske demokratické sily” prepustili na slobodu stovky teroristov držaných vo väzení al-Hol (Hasaké, severovýchod Sýrie) s cieľom využiť ich na zabezpečenie, okrem iného, ​​ochrany týchto konvojov! Tieto informácie, uniknuté z americkej tlače v období pred prezidentskými voľbami o uponáhľaných cestách vysokopostavených agentov Bieleho domu do Damasku a ktorých cieľom bolo dosiahnuť prepustenie „dvoch amerických štátnych príslušníkov“, mohli preto dobre podceniť skutočný počet „amerických vojnových zajatcov“ v Sýrii. V skratke, Sýrsky prezident Assad stavia USA do politických aj vojenských klieští. Kmeňová armáda a jej spojenci odporujú Američanomv, zatiaľ čo Damask požaduje, aby sa Trump a jeho gang stiahli z východnej oblasti od Eufratu.

“V skutočnosti nejde o dvoch amerických štátnych príslušníkov, ale o zhruba 500 väzňov americkej národnosti v rukách sýrskeho štátu, ktorí tvoria veľmi veľké =zlaté vajco=, ktorého sa Trump nemohol len tak vzdať”, potvrdzuje politológ Hanizadeh, ktorý ešte dodal:„ Zdá sa, že cesta zástupcu Bieleho domu v Sýrii bola dlho očakávaným spúšťačom volebného scenára odchádzajúceho prezidenta USA. Zdá sa však, že prezident Assad nie je v tomto smere dosť flexibilný a chce získať od Američanov významné ústupky.”

Najmenej 5 000 amerických vojakov rozdelených do malých skupín dorazilo do Sýrie za posledných 12 mesiacov na palube konvojov, o ktorých sa nám hovorí, že sú určené výhradne na pašovanie sýrskej ropy. Realita je však taká, že ide o dôstojníkov, ktorí keď už prídu na miesto, prichádzajú do kontaktu s teroristami, aby ich vycvičili a poslali na útok na sýrske sily a ich spojencov. Ak Trump chce, aby boli Američania prepustení, a teda volebná trofej, Američania musia zmiznúť z východného Eufratu.

Sýrska armáda zadržiava zatiaľ približne 500 Američanov a vzhľadom na zvyšujúci sa rozsah protiamerických útokov na východnom brehu je pravdepodobné, že tento počet v nasledujúcich týždňoch veľmi výrazne vzrastie. Sýria navyše nie je podľa medzinárodného práva povinná ich prepustiť. Pretože sú agentmi a dôstojníkmi amerických tajných služieb rozmiestnených medzi skupinami klasifikovanými ako teroristické, čo predstavuje prínos pre sýrsky štát z hľadiska vyjednávacích kapacít. Sýrska vláda ich mohla v čase zatknutia popraviť, uväznila ich však, aby sa stali jej tromfom proti Američanom.

Trump využíva všetky príležitosti na víťazstvo nad svojim demokratickým rivalom. V tomto prípade sa snaží presvedčiť vládu v Damasku, aby prepustila 500 amerických väzňov zadržiavaných v Sýrii, a tým získala ústupky na prahu prezidentských volieb. Assad však bude súhlasiť iba s oslobodením amerických teroristov výmenou za skutočné ústupky, stiahnutie amerických síl a ukončenie zákona Cezar okrem iného. Niektoré hlasy dokonca spomínajú golanskú otázku, ktorá by sa mohla znovu objaviť, čo znepokojuje Izraelčanov. Al-Tanf je už kartou pre Izrael a jej strata by pre nich bola katastrofálna.

Denník Zamurovaná ulica (Wall Street Journal) vo svojom nedeľnom vydaní odhalil, že úradník Bieleho domu odcestoval do Damasku, aby tajne rokoval so sýrskymi orgánmi a presvedčil ich, aby povolili prepustenie aspoň dvoch zadržaných občanov USA v Sýrii. Je zrejmé, že otázka zadržiavaných Američanov v zahraničí je jednou z priorít Trumpovej administratívy. Denník citoval vládnych činiteľov USA a ďalšie zdroje o priebehu rozhovorov, podľa ktorých tajné rokovania v Damasku viedol Kash Patel, poradca viceprezidenta.

Adam Riečanský

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov