.
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Ruský koncern Kalašnikov zmenil majiteľa

Rusko, 9. november 2020 (AM) – Novým majiteľom koncernu Kalašnikov sa stal Alan Lušnikov, bývalý námestník ruského ministra dopravy. Informoval o tom Kommersant. Podľa denníka získal Lušnikov 75% mínus jedna akcia spoločnosti. Cena obchodu nie je známa. Odborníci naznačujú, že by to mohla byť asi 1 miliarda rubľov. Zároveň môže byť cena balíka služieb z dôvodu veľkého dlhového zaťaženia podniku ešte nižšia.


 

Vo vláde Lušnikov viedol projekt reformy železničného trhu, dohliadal na organizáciu železničných prístupov ku krymskému mostu. Vlani založil firmu Perspektíva venujúcu sa správe aktív v zbrojnom priemysle, konkrétne ide o podnik v Lipecku či výskumný ústav ocele. Na koncern Kalašnikov pripadá 95 percent výroby strelných zbraní v Rusku. V posledných rokoch sa ale firma venuje aj výrobe vysoko presných rakiet, bezpilotných lietadiel, vojenských i civilných člnov. Zvyšných 25% plus jedna akcia koncernu Kalašnikov patrí štátnej spoločnosti Rostec.

 

Rostec, oficiálne Štátna korporácia pre pomoc pri vývoji, výrobe a vývoze pokrokových technológií, je ruský štátny holdingový konglomerát so sídlom v Moskve, ktorý sa špecializuje na konsolidáciu v strategicky dôležitých spoločnostiach, najmä v obrannom a high-tech priemysle. , pomocou pri vývoji, výrobe a vývoze s konečným cieľom ich kapitalizácie a ich uvedenia do pôvodnej verejnej ponuky.

 

Video: Novinka od ruského výrobcu zbraní – Kalašnikov PPK

 

Rostec: Turecko by mohlo v budúcom roku kúpiť nové ruské S-400

Podľa riaditeľa štátneho podniku Rostec, Turecko môže v budúcom roku získať novú ruskú várku leteckých a protiraketových systémov S-400.  Turecko je na dobrej ceste k podpisu novej zmluvy na predaj ruských systémov protivzdušnej obrany a rakiet S-400, informoval riaditeľ štátneho podniku Rostec – Sergei Chemezov 23. augusta.

“Myslím si, že ho nepodpíšeme do konca roka”, vyhlásil počas vojensko-technického fóra Armáda -2020. Turecko získalo S-400 už v roku 2019, a to napriek vyhrážkam z Washingtonu. Vedúci federálnej služby pre vojensko-technickú spoluprácu (FSMTC) Ruska Dmitrij Šugaev v rozhovore pre Interfax v marci 2020 uviedol, že Ruská federácia očakáva, že sa v blízkej budúcnosti dohodne na dodávka ďalšej várky S-400 do Turecka.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov