.
Aktuality, Bezpečnosť,

Puškov: Americká elita zúfalo hľadá niekoho kto zapríčinil rozpad USA – zatiaľ je to Putin

Rusko, 12. December 2020 (AM) – “Úvahy National Review sú na opačnej strane rozumu. Americká elita zúfalo hľadá niekoho, koho by vinila z rozpadu Ameriky. Vinu za nepriaznivú situáciu spoločnosti však nesie samotná americká vládnuca trieda, ktorá sa prestala vyrovnávať so svojou vlastnou krajinou.” – Uviedol Alexej Puškov, ruský senátor a šéf výboru pre informačnú politiku.


 

Vladimirovi Putinovi nezáležalo na tom, kto vyhrá americké prezidentské voľby, pretože jeho hlavným cieľom bolo rozdeliť krajinu na dva protichodné tábory, zasiať nedôveru a sociálny chaos, aby sa narušila dôvera Američanov v seba navzájom, píše National Review. Podľa americkej publikácie musí Washington triezvo zhodnotiť operácie hybridnej vojny, ktorú viedol Kremeľ, a mal by začať predvídať Putinove zámery, pretože v tejto konfrontácii je Rusko stále pred USA.

 

Aj keď konvenčné vojenské konflikty medzi hlavnými mocnosťami už vyšli z módy, Rusko už roky vedie nevyslovenú hybridnú vojnu proti USA. Podľa National Review je hlavným cieľom tejto konfrontácie pre ruského prezidenta Vladimira Putina ovplyvnenie povedomia Američanov.

 

Ako denník poznamenáva, nedávno prepustený riaditeľ americkej Agentúry na ochranu kybernetickej bezpečnosti a infraštruktúry Christopher Krebs po voľbách uviedol, že „ neexistujú dôkazy o tom, že by nejaký zahraničný protivník mohol zabrániť Američanom vo voľbách, alebo mohol zmeniť výsledky hlasovania, “ ale uniklo mu to. Podľa autorov článku je nepravdepodobné, že sa Putin bude radovať z víťazstva jedného z prezidentských kandidátov, zvíťazí však tým, že v mnohých štátoch sú výsledky volieb spochybňované a spochybňované súdnou cestou.

 

„ V prezidentských voľbách v roku 2020 nebolo Putinovým hlavným cieľom oslabiť Bidenovu pozíciu alebo pomôcť Trumpovi. Dnes môžeme konštatovať, že jeho hlavným cieľom bolo rozdeliť krajinu na dva protichodné tábory, zasiať nedôveru a sociálny chaos, aby sa podkopala dôvera Američanov v seba navzájom a v ich demokratický proces, “píšu noviny.

 

Len polarizovaná a rozdelená Amerika pomôže Putinovi ukončiť nadvládu USA v unipolárnom svete a obnoviť postavenie Ruska ako svetovej veľmoci. K tomu Rusko využíva staré sovietske metódy šírenia dezinformácií o rasovej nespravodlivosti v Amerike. Kremľu sa podarilo infiltrovať do bielych nacionalistických skupín aj do skupín Black Lives Matter, v ktorých Moskva „ vnucuje a podporuje zápalnú rétoriku, čo vedie mnohých Republikánov a demokratov k spochybňovaniu základnej štruktúry a dôveryhodnosti ich demokratických inštitúcií “.

 

Rozsah odvetných opatrení ministerstva spravodlivosti a amerických orgánov činných v trestnom konaní je obmedzený. Obmedzia sa na sankcie uvalené na štyroch ruských agentov za ich údajné pokusy zmanipulovať voľby a obviniť zamestnanca Ruskej agentúry pre výskum internetu zo sprisahania s cieľom podviesť USA. Ale napriek týmto incidentom Putin jednoznačne vyhráva hybridnú vojnu Ruska proti USA, pretože Američania nechápu, ako sú manipulovaní.

 

Ako uzatvárajú autori článku, Washington musí triezvo zhodnotiť operácie hybridnej vojny, ktorú vedie Kremeľ, a mal by začať predvídať Putinove zámery a určovať, ako chrániť zraniteľné miesta USA. USA musia okrem toho čeliť ruským kybernetickým útokom a šíreniu dezinformácií po celom svete. USA musia poskytnúť Rusku informácie o tejto skutočnosti poskytnutím dôkazov o jeho nepriateľských činoch a významným spôsobom rozšíriť výmenu informácií s priateľmi a spojencami.

 

Najdôležitejším krokom, ktorý môže Washington urobiť, je zvýšiť medzinárodné povedomie o prebiehajúcich aktivitách Ruska, ktoré využívajú dezinformácie na manipuláciu otvorených spoločností.

 

„ Putinovo škodlivé konanie je vďaka mlčaniu úspešné a dnešná nenápadná medzinárodná diskusia o tejto téme znamená víťazstvo Kremľa. Ak Rusko považuje takýto zásah za hybridnú vojnu podľa svojich vlastných podmienok, potom by USA mali reagovať s rovnakou rozhodnosťou, verejne zverejniť rusky šírené dezinformácie a podľa možnosti podniknúť odvetné kroky , “zhŕňa National Review.

Karol Jerguš

 

 

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov