.
Aktuality, Bezpečnosť, Civilná ochrana,

Kto má na rukách krv generála Lučanského?

Myslím si, že je najvyšší, čas aby sa verejnosť dozvedela pravdivé skutočnosti, ktoré sa týkajú generála Lučanského.


 

Fakt je ten, že Lučanský predtým ako bol prevezený do vojenskej nemocnice v Ružomberku 9.12.2020 sa pokúsil o samovraždu obesením. Rozumiem tomu, že veľa ľudí spochybňuje túto skutočnosť a poukazujú na to, že generál bol silná osobnosť, že sa sám dobrovolne vrátil z Chorvátska a predstúpil pred OČTK a podobne. Ale kto pozeral TB bývaleho ministra vnútra Kaliňáka dňa 30.12.2020 kde boli uvedené fakty akému obrovskému nátlaku bol Lučanský vystavený vo väzbe, ktoré hraničili už s terorom, tak musí uznať, že nie každý sa stým dokáže vyrovnať.

 

Ďalej rozumiem aj tomu, že týmto krokom, ku ktorému sa Lučanský odhodlal sa pokúšal chrániť svoju rodinu. Lebo po dobu pokiaľ by predstúpil pred súd, by bol neustále atakovaný našimi “spravodlivými” médiami, ktoré dnes súdia a vynášajú rozsudky namiesto súdov. A som si istý, že by naňom nenechali ani nitku suchú. A kto by tým trpel najviac? Samozrejme jeho pani manželka a najbližšia rodina.

 

A za ďalšie, potom čo Lučanský odmietol spoluprácu s OČTK si veľmi dobre uvedomil, že o jeho osude je viac menej rozhodnuté. Generál si jednoducho nevybral cestu kajúcnika tak ako dnes najznámejší kajúcnik Makó. Ten Makó, ktorý dnes behá po slobode a všade rozpráva, že on bol vlastne dosadený do Bodorovho policajného gangu. Kto toto indivíduum pozná osobne tak veľmi dobre vie, čo je to za amorálneho a bezchrbtového človeka. A keď sa už o ňom zmieňujem chcel by som pozornosť verejnosti upriamiť na skutočnosť ako dopadla verejná súťaž na poskytovanie bezpečnostných služieb pre Slovenskú poštu. Jedná sa o najväčšiu zákazku poskytovania bezpečnostných služieb v SR! A napriek krásnej tlačovke súčasného riaditeľa Pošty dosadeného stranou SAS o tom aká bude verejná súťaž transparentná, jú nakoniec vyhrali štyri spoločnosti, ktoré patria do impéria dvojice Bodor/Makó. (viac v Denník N z 30.12.2020 v článku: Pošta podpisuje dočasné dodatky s Bonulom, nové tendre na stráženie sa jej komplikujú)

 

Ale späť ku generálovi Lučanskému. Bolo by nanajvýš vhodné, aby príslušníci ZVJS, ktorí Lučanského zachraňovali a transportovali do nemocnice v Ružomberku povedali pravdu. Zabránia tým aj špineniu ich vlastného mena, nakoľko niektorí “bezpečnostní experti” tvrdia, že generálovi mali zranenia spôsobiť práve príslušníci ZVJS.

 

Kladiem si však otázku, čo viedlo pár dni po tomto incidente ministerku spravodlivosti Kolíkovú a generálneho riaditeľa ZVJS Milana Ivana na TB k tomu, aby v priamom prenose klamali verejnosť? Lebo som si istý, že v tej dobe už disponovali relevantnými informáciami. Dovolím si poznamenať, že vysoký štátny úradník v rátane ministra sa nikdy nesmie uchýliť ku klamstvu. Chápem, ak z určitých taktických, alebo iných vážnych dôvodov pravdu zamlčí, ale NIKDY nesmie povedať to, čo je opakom pravdy, lebo to je proste klamstvo. A kto sa raz uchýli ku klamstvu, bude klamať vždy, keď mu to bude vyhovovať!

 

Verejnosť by od nich na spomínanej TB očakávala, že miesto konštatovania, že generál Lučanský sa nepokúsil o samovraždu a že zranenia mu neboli spôsobené cudzou osobou, sa vyjadria k rozsahu zranenia, na čo bol operovaný, ako operácia prebehla a to najpodstatnejšie, aký je predpoklad doby liečby, prípadne aké sú možné trvalé následky po zranení.

 

Kladiem si otázku, prečo generálny prokurátor Maroš Žilinka 29.12.2020 na tlačovom brífingu znovu potvrdil nepravdivé informácie o generálovi Lučanskom? A zhodou okolností pár hodín po tejto TB je Lučanský oficiálne vyhlásený za mŕtveho.

 

Pýtam sa prečo okamžite, keď sa táto udalosť stala spolu s ministerkou spravodlivosti nenavštívili väznicu v Prešove? Lebo ak by sa bol býval porozprával s príslušníkmi ZVJS, ktorí v tej dobe mali službu, tak by hneď vedel čo sa Lučanskému stalo. Nemusím snáď zdôrazňovať, že vždy keď sa niekto pokúsi o samovraždu vo výkone trestu alebo väzby, tak je to mimoriadna udalosť ako hrom. Ale ak sa jedná o generála Polície, bývalého policajného prezidenta, ktorý počas svojej kariéry dostal za mreže veľmi veľa lumpov, tak je to mimoriadna udalosť na druhú!

 

Dnes je verejnosti podsúvaná teória, že sa generál Lučanský obesil 29.12.2020 vo svoje cele na teplákovej bunde. Tak si to všetko rozanalyzujme. Človek, ktorý sa pokúsi pár dní predtým obesiť na plachte a nepodarí sa mu to, tak to zopakuje na elastickej teplákovej bunde. Urobí to pár dní potom, čo prekonal operáciu hlavy, a ku skutku sa odhodlá pár minút pred výdajom stravy, keď s určitosťou vie, že dvere na jeho cele budú za chvíľu otvorené príslušníkom ZVJS. Tak tejto verzii nemôže uveriť ani člen kongresu OĽANO.

 

Dnes s určitosťou môžeme povedať, že krv generála Lučanského má na rukách súčasná exekutíva. Ale tak isto aj koaliční poslanci, ktorí svojou činnosťou rozvracajú právny štát a Ústavu SR nahradili vyhláškami. Dúfam, že sa ministrovi vnútra Mikulcovi dobre zaspáva. Keď bol schopný bezpečnosť generála Lučanského ohroziť ešte počas jeho výkonu funkcie policajného prezidenta, keď mu odňal šoféra, ktorý plnil aj funkciu ochrankára a tým ho vystavil priamemu ohrozeniu.

 

Na záver by som chcel povedať, že ak si niekto myslí, že toto všetko píšem na obhajobu generála Lučanského pred jeho trestným stíhaním, tak sa mýli. Ja si hlboko vážim inštitút prezumpcie neviny, ako aj to, že každý kto nebol právoplatne odsúdený súdom sa považuje za nevinného. Každý má právo na spravodlivý sud, a pred súdom sa obhajovať. Generál Lučanský už túto možnosť nikdy mať nebude.

Ernest Nagy

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov