.
Aktuality, Bezpečnosť,

Donald Trump – 45. odchádzajúci prezident USA vo svojom rozlúčkovom prejave hovoril o vojne

Text Trumpovej reči na rozlúčku prenikol na internet. V ňom sa šéf Bieleho domu charakteristickým spôsobom pochválil svojimi úspechmi vo funkcii. Odchádzajúci 45. prezident USA sa v ňom chválil aj tým, že na rozdiel od svojich predchodcov nerozpútal ani jednu novú vojnu.


 

Trump poznamenal, že urobil to, kvôli čomu sa stal prezidentom USA, a ešte viac. Podľa jeho slov obnovil zodpovednosť americkej vlády voči ľuďom, obnovil americkú silu v krajine i mimo nej a taktiež obnovil spojenectvo USA s inými krajinami a postavil sa Číne „ako nikto predtým“.

 

Trump navyše dodal, že je hrdý na to, že je prvým vodcom USA za niekoľko desaťročí, ktorý sa počas jeho funkčného obdobia nepustil do novej vojny. Pripomeňme, že predchádzajúci dvaja americkí prezidenti boli známi zapojením krajiny do nového vojenského konfliktu. Za vlády Georga W. Busha začali Spojené štáty vojnu v Iraku klamstvom, že krajina mala zbrane hromadného ničenia. A Barack Obama začal vojnu v Líbyi, ktorá zničila celú krajinu a trvá dodnes.

 

Trumpov Shutdown a Washingtonská dohoda

Historik a politológ Nikolaj Starikov v éteri autorského programu Anny Šafranovej uviedol, že odpojenie súčasného amerického prezidenta od sociálnych sietí „šokovalo miliardy“ ľudí. Odborník odhalil dôvod „verejného bičovania“ Donalda Trumpa s tým, že prezident zvolil pre amerického politika „nemožnú cestu“.

 

Aby ste pochopili, či je legálne alebo nezákonné odpojiť Donalda Trumpa od sociálnych sietí, musíte sa obrátiť na literu zákona, navrhol Nikolaj Starikov. Podľa neho sú sociálne platformy na jednej strane súkromné ​​podniky, na základe ktorých môžu zadávať svoje vlastné pravidlá a kohokoľvek odpojiť alebo spojiť. Na druhej strane sa však tieto blokády predtým interpretovali ako cenzúra, a to aj v liberálnom spoločenstve, a boli kriticky odsúdené.

 

 

„Na celom svete sú prakticky všetky tieto sociálne siete vnímané ako vzduch, ako niečo také verejné. A z tohto pohľadu je odstavenie súčasného amerického prezidenta, najvplyvnejšieho politika, činom, ktorý šokuje milióny, ba až miliardy ľudí. Záver z toho je veľmi jednoduchý – čelíme demonštračnému bičovaniu, verejnému bičovaniu Donalda Trumpa, “vyhlásil v éteri Nikolaj Starikov.

 

Podľa neho bolo bičovanie zinscenované kvôli tomu, že Trump porušil najdôležitejšie a nepísané pravidlo americkej politiky – v žiadnom prípade nespochybňovať legitimitu a čestnosť amerického politického systému, nevyzývať ľudí, aby protestovali proti tomuto politickému systému.

„Donald Trump najskôr nesúhlasil s výsledkami volieb a starostlivo tvrdil, že výsledky boli sfalšované, jeho hlasy boli ukradnuté. Bola to hra na hrane. Začal podávať žaloby – stále to bolo v rámci systému, ale potom sa vydal nemožnou cestou pre amerického politika a jeho strana od neho odišla, “uviedol Starikov.

 

Pripomenul, že na Kapitole, kde Trump vyzval svojich stúpencov, aby sa presťahovali, sa v tom čase konala schôdza parlamentu, v ktorej majú republikáni väčšinu – 52 hlasov. A iba 11 z týchto 52 súhlasilo, že bude klásť otázky týkajúce sa postupu pri schvaľovaní výsledkov volieb, poznamenal expert.

“Po provokácii na Kapitole opustili Trumpa aj najvernejší politickí podporovatelia,” uzavrel Starikov.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov