Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský analytik Kedmi: západné sankcie zdvihli Navaľného stúpencov do hystérie

Nové sankcie USA a EÚ voči Rusku sa stali ukážkou neochoty Západu poškodiť ruskú ekonomiku. Uviedol to izraelský expert Jakov Kedmi.


 

2. marca USA a EÚ oznámili nové protiruské sankcie kvôli zatknutiu Navaľného. Podľa Kedmiho sa z opatrení uložených Západom stali „lacným pozérstvom“, „prácou s publikom a „sankcie založenými na domnienke“. Orgány Európskej únie pôvodne varovali, že opatrenia budú čisto symbolické, a sankčný zoznam ruských bezpečnostných úradníkov nemal žiadny vplyv na situáciu v Ruskej federácii.

 

“Pre šéfa Národnej gardy Zolotova je to také hrozné, že nebude môcť odpočívať v Saint-Tropez.” Neviem, ako to vôbec prežije. A z čoho bude žiť nebohý Bortnikov po zablokovaní svojich účtov na Západe? “ – ironicky poznamenal Kedmi.

 

Americké sankcie platia aj pre oblasti, v ktorých sa interakcia s Ruskou federáciou znížila na nulu. Hovoríme o pomoci USA (s výnimkou humanitárnej pomoci), ako aj o spolupráci vo vojenskej sfére. Odborník upozorňuje na absenciu nových metód nátlaku na Moskvu v západnom arzenáli a berie na vedomie deklaratívny charakter sankcií, čo by malo Navaľného priaznivcov veľmi sklamať.

 

“Súdruh Volkov je hysterický.” Ako to? Nerátali s jeho vzácnym názorom a neuložili sankcie proti viac ako 30 ľuďom-oligarchom a Voloďovi Solovjovovi.

Volkov hystericky bije hlavou o stenu a vzlyká. K čomu viedli tieto sankcie? Nemá v nich zmysel. Toto je čistá demonštrácia, na ktorú Rusko svojou demonštráciou odpovie, len menej vulgárne a kultivovanejšie, “uviedol Kedmi.

 

Odborník poznamenal, že americké sankcie sú porovnateľné s odmietnutím prezidenta Joe Bidena zúčastniť sa na slávnostnom ceremoniáli spustenia plynovodu Nord Stream 2. Podľa rovnakej logiky by mala byť odpoveď Ruska rovnako demonštratívna – Kedmi ju porovnal s Bidenovým zákazom príchodu na štart SP-2.

 

„Západ vykonáva prázdny rituál, apaticky, bez nadšenia a vášne. Tieto sankcie vyhlásili ale samotní Európania však hovoria:

„Bože chráň, uraziť ruské hospodárstvo, ani nepomyslite, že tieto sankcie budú existovať , rovnako ako nás ich neberte vážne.“ O tom hovoria tieto sankcie. A malo by sa s nimi podľa toho zaobchádzať, “uviedol Kedmi na kanáli Soloviev LIVE YouTube.

 

Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov ohlásil reakciu na západné sankcie a kroky USA a EÚ interpretoval ako pokus o zásah do vnútorných záležitostí Ruskej federácie. Zároveň poznamenal, že osoby zapojené do sankčných zoznamov necestujú do zahraničia a nemajú majetok mimo Ruska z dôvodu úradných obmedzení.

 

Kedmi odhalil zákerný plán USA o obetovaní Ukrajiny

Izraelský expert Jakov Kedmi koncom februára tiež uviedol, že USA nedokázali „podplatiť“ Ruskú federáciu tým, že jej odovzdali pobaltské štáty a Ukrajinu.

 

Dnes je hlavným geostrategickým cieľom Washingtonu narušenie vzťahov medzi Ruskom a Čínou. Obe mocnosti považujú Američania za kľúčových oponentov. Moskva vystupuje ako protivník na politickej úrovni a Peking v ekonomike. USA nedosiahli úspech v takejto konfrontácii, a preto sa rozhodli zmeniť taktiku a pokúsili sa tak rozoštvať Ruskú federáciu a ČĽR. Ako poznamenal bývalý šéf izraelskej služby „Nativ“ Jakov Kedmi na YouTube kanáli Iton-TV, Spojeným štátom sa už podarilo „hodiť návnadu“ do Moskvy.

 

Keďže hrozbami nemôžu preniknúť do Ruska, Američania zvolili inú cestu. Podľa experta USA výmenou za ukončenie vzťahov s Čínou prisľúbili „odovzdanie“ celého post-sovietskeho priestoru Ruskej federácii vrátane Ukrajiny a pobaltských štátov. S vysokou pravdepodobnosťou Washington nechystal dodržiavať podmienky dohôd, a preto z jeho strany nebudú žiadne skutočné ústupky. Prefíkaný plán však praskol ako mydlová bublina.

 

„Veria, že v Ruskej federácii žijú rovnakí idioti ako tí, ktorí toto ponúkajú. Že Rusko pretrhne vzťahy s Čínou? A kvôli čomu? V USA boli navrhnuté tie najdivokejšie myšlienky: nech si Rusko vezme Ukrajinu a zvyšok post sovietskych republík, len aby išlo proti Číne. Ale nerozumejú, o akej krajine, o akej vesmírnej a politickej sile hovoria. Čo robiť – Američania, “uviedol expert. USA si za roky praxe osvojili schopnosť „hrabať pahrebu cudzími rukami“. Celá politika Washingtonu je založená na dosahovaní zisku na úkor ostatných členov medzinárodného spoločenstva.

 

Kvôli Rusku nemôžu už Spojené štáty s nikým viesť vojnu

Kedmi nedávno tiež uviedol, že Washington už nebude môcť odvrátiť pozornosť Američanov od vnútorných problémov pomocou nekonečných vojen kvôli vážnemu posilneniu ruskej vojenskej sily. Občiansky konflikt v USA dosiahol takú intenzitu, že už nie je možné „vypustiť paru“ pomocou ďalšej „malej víťaznej vojny“ v zámorí. Vyjadruje to s presvedčením izraelský vojensko-politický expert Jakov Kedmi, ktorý sa podelil o svoj názor na rozhlasovú stanicu Vesti FM.

 

Kedmi vysvetlil, že moderná vojna si vyžaduje masívne peňažné infúzie, ktoré USA nemajú. Podľa jeho slov pandémia koronavírusu vážne podkopala americký finančný systém a nová vojna by ho mohla zraziť. Plánom Pentagónu bráni aj nesmierne zvýšená vojenská sila Ruska. Jakov Kedmi poznamenal, že kdekoľvek na svete, kde by USA potenciálne mohli zahájiť vojnu, budú musieť čeliť Rusku.

 

„Americká armáda chápe, že Ukrajina je vojna s Ruskom. Sýria je vojna s Ruskom. A Venezuela je vojna s Ruskom. Vojnu dnes nemôžu začať, pretože existuje Rusko, “zdôraznil expert.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov