© AP Photo / Efrem Lukatsky
Aktuality, Letectvo,

Na Ukrajine narazil opitý vojak do stíhačky MiG-29

Ukrajinský vojenský inžinier narazil do stíhačky MiG-29 na letisku v blízkosti Kyjeva. O incidente píše ukrajinský internetový portál Obozrevatel. V dôsledku zrážky došlo k poškodeniu lietadla.


 

.

 

Podľa informácií portálu 10.marca vošiel vojenský inžinier v osobnom automobile Volkswagen Touran na letiskové dráhu pre vojenské jednotky a narazil do chvosta stíhačky. K danej situácii došlo po skončení letovej smeny, za tmy.

 

.

“V dôsledku zrážky došlo k požiaru lietadla, ktorý bol lokalizovaný a hasičmi zlikvidovaný. Nehoda mala za následok poškodenie leteckého motora a ďalších agregátov tohto bojového stroja, ” uvádza sa v správe.

 

.

Podľa predbežných údajov bol vodič, úradujúci inžinier druhej letky vojenské jednotky, pod vplyvom alkoholu. Utrpel pomliaždeniny hrudníka a tváre. Ako spresňuje ukrajinský vojenský portál, poškodené lietadlo sa ukázalo ako modernizovaný MiG-29MU1 .

 

.

 

Kvôli dopravnej nehode sa začalo trestné konanie . Inžinier nebol zadržaný. Na mieste činu pracujú policajti, aby zistili všetky okolnosti incidentu. Vojenská jednotka vykonáva aj oficiálne vyšetrovanie, objasňujú sa príčiny incidentu. Ministerstvo obrany Ukrajiny incident zatiaľ nekomentovalo. Výška materiálnej škody spôsobené poškodením bojovej stíhačky vzdušných Ozbrojených síl Ukrajiny doteraz nebola stanovená.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov