Hermann Göring
Aktuality, História,

Viete, že aj my sme boli na zánik odsúdenými Slovanmi, že Göring nás nikdy nepovažoval za suverénny štát?

Takže, viete, že…?
…pre hitlerovských „nadľudí“ boli aj Slováci nenávidenými a podľa fašistickej teórie sme boli aj my na zánik odsúdenými Slovanmi?
Hitler to predurčil už v knihe Mein Kampf: „Ak chceme vybudovať Veľkonemeckú ríšu, musíme najprv vyhladiť slovanské národy“. Túto svoju nacistickú teóriu uplatňoval v Česku, v Poľsku, Juhoslávii, na okupovaných územiach ZSSR, ale aj na Slovensku.


 

…Hermann Göring vo vzťahoch k Poliakom rozviedol svoju nacistickú teóriu 2. októbra 1940 v rozhovore s Martinom Bormannom a ďalšími nacistickými pohlavármi?
O úlohách „Generálneho gouvernementu“ hovoril takto: „…Poliaci sú zrodení, na rozdiel od našich nemeckých robotníkov, špeciálne na ťažkú prácu… Slovanom sa nesmie zverovať nič, iba to, na čo sú predurčení prírodou… Poliaci majú mať len jedného pána a to Nemcov… Preto musia byť zničení predstavitelia poľskej inteligencie…

 

Generálny gouvernement je poľskou rezerváciou, je to veľký poľský pracovný tábor. Poliaci sa nesmú nikdy pozdvihnúť na vyššiu úroveň, pretože by sa stali anarchistami a komunistami. Preto bude správne, ak Poliaci zostanú katolíkmi. Poľskí kňazi budú dostávať od nás stravu a za to povedú svoje ovečky po ceste, ktorá je pre nás žiaduca. Kňazov budeme platiť a za to budú hlásať čo budeme chcieť… Úloha kňaza spočíva v tom, aby udržiaval Poliakov v pokoji, nevedomosti a tuposti. To je úplne v našom záujme.
Keby však Poliaci dosiahli vyšší stupeň vývoja, prestali by byť pracovnými silami, ako potrebujeme…

 

…názor, ako Nemci nazerali na Slovákov veľmi dobre badať aj na postojoch H. Göringa?
„Ja osobne som nikdy nepokladal samostatné Slovensko za skutočne suverénny štát. Keby som tam pri vypuknutí vojny bol potreboval letisko, bol by som ho využil aj vtedy, keby Slovensko nebolo vypovedalo vojnu Poľsku“.

 

Hitlerovské vojská konali presne v tomto zmysle. Najmä v tej časti Slovenska, ktorú obsadili v roku 1939. Vyrabovali všetky zásoby a vojenské sklady (Len zo Slovenska vyviezli výzbroj pre 24 divízií – S. Falťan, Slováci v partizánskych bojoch v Sovietskom zväze). Z vojensko-strategického hľadiska bolo Slovensko pre Hitlerove dobyvačné plány len jednou z prvých Schutzzone v Európe.

 

…podľa „Sofortprogramu“ – hitlerovského plánu na výstavbu vojensko-strategických ciest na Slovensku – boli urýchlene upravované cesty a mosty, ktoré mali strategický vojenský význam pre hitlerovské velenie?
Zlý stav ciest mal byť bezpodmienečne odstránený do 1. 7. 1941. Osobitne išlo o cesty zo západu na východ. Na Slovensku bolo vtedy opravených 279 mostov. Slovenská fašistická propaganda vychvaľovala takúto „výstavbu“ a bez hanby ju označovala za odstraňovanie zaostalosti a zabezpečovanie blahobytu na Slovensku.

 

…26. júna 1941 priniesli noviny Gardista prvú a hneď aj poslednú bombastickú správu, že sa nejakí dobrovoľníci hlásia na východný front?
Za príklad a vzor uvádzali dobrovoľníkov z Hlavného veliteľstva HG na čele s náčelníkom gardy Otomarom Kubalom. Týchto dobrovoľníkov však nikto nikdy na fronte nevidel!
Vladimír Mikunda

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov