Ilustračné foto
Aktuality, Civilná ochrana,

Pfizer je viac utajovanejší než CIA

Americká CIA je jedným z najtajnejších oddelení americkej vlády ale aj vo vzťahu k tomuto oddeleniu sa pravidelne prijímajú rozhodnutia o zverejnení informácií. Vyžaduje to ústava USA a množstvo federálnych zákonov. Napríklad prezidentský dekrét Billa Clintona z roku 1995 nariadil Ústrednej spravodajskej službe zverejniť archívne informácie z obdobia studenej vojny, Vietnamu a kórejských konfliktov. Začiatkom roku 2017 CIA oznámila, že prezidentský dekrét z roku 1995 bol implementovaný. Za dve desaťročia bolo online zverejnených 775 tisíc dokumentov na 13 miliónoch strán.


 

Pokiaľ ide o civilné oddelenia Spojených štátov, ich činnosť by mala byť čo najtransparentnejšia. Vyžaduje to predovšetkým zákon o slobodnom prístupe k informáciám (FOIA) , ktorý podpísal prezident Lyndon B. Johnson 4. júla 1966 a ktorý nadobudol platnosť nasledujúci rok. Je zrejmé, že rezorty zdravotníctva, medicíny a farmácie musia poskytnúť potrebné informácie promptne a v plnom rozsahu, bez čakania na relevantné požiadavky.

 

Ministerstvo zdravotníctva a sociálnych služieb USA (HHS) , Správa potravín a liečiv (FDA) , Centrá pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) úzko spolupracuje so súkromnými spoločnosťami vyrábajúcimi lieky (farmaceutický priemysel) a poskytujúcimi rôzne lekárske služby (súkromná medicína). Nie je žiadnym tajomstvom, že medzi vládnymi rezortmi a súkromnými podnikmi zaoberajúcimi sa výrobou farmaceutických produktov a poskytovaním lekárskych služieb sa vytvorili neformálne korupčné vzťahy. A to zase výrazne znižuje transparentnosť činnosti štátnych orgánov aj súkromných spoločností v oblasti farmakológie a súkromných zdravotníckych služieb. Udalosti spojené s „pandémiou“ viedli k tomu, že americký medicínsko-farmakologický komplex sa ešte viac uzavrel pre verejnosť.

 

Tu je jeden z najnovších príkladov utajenia, ktoré bolo pre mnohých Američanov neočakávané v súvislosti s očkovaním proti koronavírusu v krajine. Skupina s názvom „Verejné zdravie a zdravotníci za transparentnosť“ (PHMPT)  podala 16. septembra 2021 žalobu na Okresný súd USA pre Severný okres Texasu. Lekárski vedci žiadajú FDA o sprístupnenie všetkých údajov o vakcíne Pfizer proti COVID-19. Zverejnenie takýchto informácií by mohlo pomôcť presvedčiť skeptikov, ktorí očkovaniu nedôverujú, že liek je skutočne „bezpečný a účinný, čo zvýši dôveryhodnosť vakcíny Pfizer,“ uviedli .

 

Žalobcovia boli stále ochotní akceptovať štatút spoločnosti Pfizer ako „experimentálneho“ núdzového preparátu (EUA). Americké zákony predpisujú postup pri užívaní liekov, ktoré neprešli požadovaným cyklom klinických skúšok. Žalobcovia však boli veľmi v rozpakoch z toho, že 23. augusta tohto roku dostal liek Pfizer (obchodná značka Comirnaty ) štatút plnohodnotnej vakcíny, ktorou je možné očkovať ľudí vo veku 16 a viac rokov. Rozpaky pramenia z obrovského počtu hlásených „vedľajších účinkov“ a dokonca úmrtí po použití Pfizeru.

 

PHMPT skupinu tvorí viac ako 30 profesorov a zdravotníckych vedcov z univerzít v Yale, Harvarde, Kalifornii a Los Angeles, rovnako ako Brown University. Prvé mená na zozname signatárov žaloby: Psychiater, profesor Aaron Kheriaty ; profesor epidemiológie Harvey Risch ; Profesor epidemiológie a kardiológ Peter A. McCullough .

 

Respondent (FDA) svojou odpoveďou všetkých prekvapil. FDA uviedla, že úplné zverejnenie všetkých týchto dokumentov bude trvať… 55 rokov. A ak okresný sudca v Texase podporí žalovaného, ​​potom budú môcť žalobcovia tieto údaje získať až … v roku 2076. Špecialisti z ministerstva spravodlivosti, ktorí zastupujú záujmy FDA , poznamenávajú, že objem materiálov súvisiacich s vakcínou je asi 329 tisíc strán. A FDA  nemôže len tak sprístupniť dokumenty verejnosti. Podľa právnikov ministerstva spravodlivosti, musia byť záznamy skontrolované a upravené kvôli dôverným a obchodným tajomstvám Pfizeru či BioNTechu, a aj pre osobné dôverné informácie pacientov, ktorí sa zúčastnili klinických štúdií . ”

 

Vzbura profesorov v Rusku: po konferencii doručili úradom sedem nepríjemných COVID ultimát

 

Právnymi poradcami žalobcov sú Aaron Siri zo Siri & Glimstad v New Yorku a John Howie z Howie Law v Dallase. Aaron Siri má rozsiahle skúsenosti v zložitých občianskych súdnych sporoch vrátane občianskych práv v oblasti povinného lekárstva. Aaron Siri už dlho zastupuje ľudí postihnutých vakcínami. Nedávno na panelovej diskusii v USA pod vedením senátora Rona Johnsona povedal, že počas krízy COVID bolo na telefóny právnickej firmy prijatých astronomické množstvo otázok. Aaron dodal, že dnes jednoducho nie je v Amerike toľko právnikov, ktorí by mohli okamžite prevziať túto škálu sťažností na očkovanie.

 

Právnici žalobcov sa domnievajú, že ich žiadosť by mala byť najvyššou prioritou FDA . Trvajú na zverejnení všetkých materiálov najneskôr do 3. marca 2022, pretože zverejnenie dokumentov by podľa žalobcov nemalo zabrať viac času ako ich preštudovanie. „108 dní  –  toľko času, potrebovala FDA na overenie relevantných dokumentov pre oveľa náročnejšiu úlohu  –  schválenie vakcíny Pfizer COVID-19,“ – napísali právnici.

 

Žalujúci vedci sa už dostali do centra pozornosti tlače. V komentári k ich iniciatíve priznali, že sami majú vážne podozrenie na liek Pfizer . Že ich vyhlásenie o nároku je minimálnou požiadavkou pre spoločnosť a farmaceutický regulátor. A ak FDA naďalej trvá na tom, že zverejňovanie informácií môže pokračovať 55 rokov, potom niet pochýb o tom, že vláda chráni farmaceutické spoločnosti vyrábajúce vakcíny pred akoukoľvek zodpovednosťou za poškodenie ľudského zdravia.

 

Neexistuje žiadny konečný rozsudok o nároku PHMPT . FDA začala vydávať informácie po omrvinkách. Prvá bola 17. novembra – dva mesiace po podaní žiadosti a takmer tri mesiace po tom, čo bola spoločnosť Pfizer plne legalizovaná ako „vakcína“. Spolu asi 100 strán.

 

Právny zástupca Aaron Siri zverejnil svoju prvú správu o informáciách, ktoré dostal od FDA . Ukazuje sa, že do 28. februára, len dva a pol mesiaca po tom, čo liek získal povolenie na „núdzové použitie“ (EUA) od FDA , Pfizer prijala celkovo 42 086 hlásení od užívateľov preparátu. Celkovo v nich bolo zaznamenaných 158 893 prípadov „vedľajších účinkov“. Väčšina týchto hlásení pochádzala zo Spojených štátov amerických, s neúmerným počtom žien (29 914 oproti 9 182 hláseným mužmi) a tých z vekovej skupiny 31-50 rokov (13 886 oproti 21 325 pre všetky ostatné vekové skupiny spolu). 25 957 prípadov bolo klasifikovaných  ako „poruchy nervového systému“. …

 

V dokumentoch spoločnosti Pfizer , ktoré predložila FDA , je záznam: „Vzhľadom na veľký počet spontánnych hlásení o nežiaducich udalostiach prijatých pri používaní produktu uprednostňuje [Pfizer] analýzu závažných prípadov… » [spoločnosť Pfizer] “prijala aj množstvo opatrení, aby pomohla znížiť významný nárast hlásených vedľajších účinkov, vrátane zvýšenia počtu informátorov zapojených do zadávania údajov a správy prípadov. Spoločnosť prijala ďalších zamestnancov na plný úväzok.“ 

 

Ruský vedec: “Omikron” bol umelo vytvorený, aby čo najskôr ukončil pandémiu

 

Právnik Aaron Siri je zmätený”Prečo by sa malo považovať za tajomstvo spoločnosti vedieť, koľko ľudí muselo najať Pfizer, aby vystopoval všetky nežiaduce udalosti hlásené krátko po uvedení jej produktu na trh . ” Dá sa predpokladať, že veľa. A ich úsilie s najväčšou pravdepodobnosťou nebolo zamerané na zmenu samotnej vakcíny, ale na zníženie počtu „negatívnych“ správ. Takže to bola len jedna omrvinka z veľkého suda, veľmi toxická. Druhá omrvinka bola predstavená 1. decembra, ešte v menšom rozsahu ako prvá. Siri ju zatiaľ nespracoval.

 

Podľa najnovších správ sa FDA (zrejme pod tlakom spoločnosti Pfizer ) snaží predĺžiť obdobie zverejňovania informácií poskytnutých farmaceutickou spoločnosťou agentúre v priebehu niekoľkých mesiacov z 55 na 75 rokov. To znamená, že pohľadávka žalobcu bude plne uspokojená až v roku 2096 . Inak povedané: FDA a Pfizer budú držať preparát v tajnosti, kým nezomrie každý, kto ho dostal.

Valentin Katasonov

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov