Ilustračné foto
Aktuality, Civilná ochrana,

Krach hegemóna. Rekordný zločin likviduje americkú pôrodnosť

Tento rok sa stal v histórii mnohých miest a obcí v Amerike najsmrteľnejším. Len vo Philadelphii došlo k viac ako 520 vraždám, čím sa prelomil antirekord, ktorý sa držal viac ako 30 rokov. Medzi ďalšie mestá, ktoré už tento rok zaznamenali rekordy v oblasti vrážd, patria Portland, Indianapolis, Tucson, Toledo, St. Paul, Austin a Albuquerque.


 

Prudký nárast násilia začal minulý rok, keď počet vrážd v Spojených štátoch vzrástol o rekordných 29 %. V mnohých mestách ich počet tento rok naďalej rastie. Chicago a Philadelphia už smerujú k historickým rekordom. Počet vrážd v Chicagu vzrástol v minulom roku od roku 2020 o ohromujúcich 55 % – a naďalej rastie. Mesto sa približuje k rekordnému počtu vrážd od roku 1996, kedy bolo zabitých 796 ľudí.

 

V posledných rokoch prichádza v Amerike do módy tzv. looting. Neutrálnejšie pomenovanie pre kombináciu rabovania, drancovania a lúpeže. Looting vyzerá v americkom štýle takto: desiatky tvrdých mužov rýchlo a dôsledne blokujú autami vchody do supermarketov či nákupných centier, behom chvíľky ich vyčistia a „vezmú nohy na plecia“ skôr, ako sa objaví polícia. Ukradnuté položky sú odoslané do iného štátu a predávané na online trhoch. Dovolenky v novembri pri príležitosti vďakyvzdania boli doslova pokryté vlnou lúpeží. V Kalifornii sa looting v týchto dňoch dostal doslova na dopravný pás. 19. novembra boli na Union Square v San Franciscu vykradnuté špičkové obchody ako Louis Vuitton a Yves Saint Laurent. Nasledujúcu noc vtrhla skupina 80 ľudí do Walnut Creek Nordstrom neďaleko San Francisca. Polícia odhadla, že z obchodného domu bolo ukradnutých 100 000 až 200 000 dolárov. 21. novembra bol v San Jose vykradnutý obchod so športovým oblečením Lululemon – ukradnutý tovar v hodnote viac ako 40 000 dolárov.

 

Corey Barry, generálny riaditeľ veľkého amerického reťazca spotrebnej elektroniky Best Buy, pre CNBC povedal , že vlna hromadných krádeží sa „v celej krajine deje čoraz častejšie“. To má taký vážny dopad na rozvoj podnikania, že akcie spoločnosti nedávno klesli o 15 %. Množstvo veľkých maloobchodníkov jednoducho zatvára svoje obchody v mestách, ako je San Francisco, kde nárast počtu lúpeží ruší obchodné zisky. Napríklad v októbri spoločnosť Walgreens oznámila , že zatvára päť obchodov z dôvodu búrlivej kriminality.

 

Amerikou sa valí vlna zločinu. Zažívajú najvýraznejší nárast vrážd vo svojej histórii

 

Strach o deti

Tento text však nie je o kriminálnej situácii v Spojených štátoch. Demografia je priamym dôsledkom obrovskej kriminality v krajine. V Amerike miznú páry s deťmi. Podiel domácností so zosobášenými rodičmi s deťmi do 18 rokov klesol v roku 2021 na 17,8 % (18,6 % v roku 2020). V roku 1970 to bolo 40 %. Počet slobodných Američanov už dlhé roky po sebe stúpa. V roku 2021 je v USA 37 miliónov slobodných dospelých vo veku 18 a viac rokov, čo je nárast z 33 miliónov v roku 2011. V roku 1960 ich bolo len 13 %.

 

Podľa nedávneho hlasovania Pew Research Center, rastúci počet dospelých Američanov sa rozhodol nikdy nemať deti, čo by mohlo viesť k potenciálnemu “baby edge” v budúcnosti. V máji vydalo americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) správu, podľa ktorej miera pôrodnosti v USA minulý rok klesla o 4 %, čo je najväčší jednoročný pokles za takmer 50 rokov. Podľa správy CDC táto miera klesla u matiek všetkých hlavných rás a etnických skupín a takmer vo všetkých vekových skupinách – na najnižšiu úroveň za viac ako storočie.

 

Brilantným riadením Amerika kráča ku komunizmu

 

Všimnite si, že pôrodnosť v Spojených štátoch bola na historickom minime ešte pred vypuknutím pandémie. Na otázku o dôvodoch, prečo nechcú mať deti, väčšina Američanov, ako poznamenali sociológovia, nevie dať jasnú odpoveď: „my jednoducho nechceme“ (nechceme mať deti). Dnes žiadny štát nezabezpečuje ani len jednoduchú reprodukciu obyvateľstva. Medzi dôvody rastúceho vymierania populácie najbohatšej krajiny sveta sa uvádza nielen strašný nárast kriminality, ale aj hospodárska kríza, pandémia a klimatické hrozby. Američania nechcú mať deti z jednoduchého dôvodu – boja sa o nich.

 

Pfizer je viac utajovanejší než CIA

 

Televízna stanica CNBC venuje pozornosť predovšetkým kriminalizácii spoločnosti: „Zamyslite sa nad tým, že už máme druhú generáciu detí, ktoré sa aktívne zúčastňujú na tréningoch, ak sa v škole objaví strelec. A Kongres sa ešte musí zaoberať otázkou prijatia zákona na boj proti násiliu so zbraňami.” Známy americký publicista a spisovateľ Michael Snyder píše, že “mnohí Američania sú vydesení z toho, čo sa nám stalo za posledných pár rokov, ale toto je len začiatok. “Chápem, že teraz budú v komentároch vtipy typu: “Ale predtým propaganda napísala, že v Amerike sú černosi lynčovaní.” Ale ktorúkoľvek z vyššie uvedených skutočností je možné okamžite overiť. A v Amerike sme teraz svedkami naozaj veľmi zvláštnych procesov – zvláštnych pre najbohatšiu krajinu planéty. K čomu to všetko povedie, je ťažké predpovedať. Sotva dobre.

Vladimir Prochvatilov

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov