Protilietadlový raketový systém Verba
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Najnovšie protilietadlové raketové systémy Verba vstúpili do síl ruskej protivzdušnej obrany

Vojaci Východného vojenského okruhu v Burjatsku dostali najnovšie prenosné protilietadlové raketové systémy Verba, informovala tlačová služba síl protivzdušnej obrany.


 

“Personál dvoch protilietadlových jednotiek motorizovanej puškovej zostavy PVO , dislokovaných v Burjatskej republike , prechádza preškolením na najnovšie prenosné protilietadlové raketové systémy Verba, ktoré vstúpili do výstroje, leteckí strelci absolvujú intenzívny preškoľovací kurz v jednom z výcvikových stredísk síl protivzdušnej obrany,“ uviedli.

 

Rusko začalo sériovú výrobu protilietadlového komplexu Gibka-S s ultrakrátkym dosahom

 

Pred začatím praktického výcviku si armáda preštuduje taktické a technické charakteristiky systémov, potom bude komplex dislokovaný na cvičisku výcvikového strediska protivzdušnej obrany. Vojaci precvičia odhaľovanie, sledovanie a zasahovanie cieľov napodobňujúcich nízko letiace, ciele konvenčného nepriateľa – riadené strely, bezpilotné lietadlá.

 

V USA prehovorili o problémoch s americkými FGM-148 Javelin na Ukrajine

 

“Verba” je navrhnutý tak, aby zasahoval nízko letiace ciele na kolíziách a kurzoch dobiehania. Automatizovaný riadiaci systém umožňuje detekovať jednotlivé a skupinové vzdušné ciele a určiť parametre ich letu. Prenosný systém má vysokú ochranu proti moderným typom rušenia a implementáciou princípu “zastreľ a zabudni”.

Hlavné charakteristiky:
Rozsah použitia: 500 až 6000 m
Nadmorská výška: 10 až 3500 m
Cieľová rýchlosť:
v priamom kurze až 400 m/s
v prenasledovacom kurze až 320 m/s
Pripravené na prevádzku na signál za pochodu do 12 sekúnd
Pripravené na spustenie po aktivácii do 5 sekúnd
Raketa má stopovací, pasívny, infračervený trojspektrálny vyhľadávač

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov