GLOCK 17 Gen.5 MOS s Aimpointom ACRO C-2
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

GLOCK 17 Gen.5 MOS s Aimpointom ACRO C-2

To, že firma Glock nespí na vavrínoch, svedčí stále sa rozrastajúca ponuka nových modelov pištolí Glock. Mňa osobne oslovila kombinácia Glock 17 MOS, osadená kolimátorom Aimpoint ACRO C-2, ktorá sa dala požičať v rámci predvádzacej akcie Glocku na strelnici Steam Factory v Košiciach.


 

 

Zostava zaujme už na prvý pohľad hlavne vzhľadom uzavretého kolimátora, ktorý má pri pohľade z boku tvar krabičky ( hranolčeka), avšak na zbrani nepôsobí rušivo. Technické parametre G 17 MOS nebudem rozpisovať ( sú ľahko dostupné napr. na stránke dovozcu Glock). Celkovo sa 5. generácia Glockov úspešne etablovala na trhu, sedemnástka je zbraň v plnej služobnej veľkosti v kalibri 9×19 luger.

 

Pohľad zo strany strelca

 

Presnosť a rýchlosť je nebezpečná kombinácia a Glock 17 + kolimátor ACRO C-2 je presne takáto. Pištoľ je veľmi presná a kolimátor umožňuje rýchle prenášanie streľby z terča na terč. Najlepšie sa to prejaví pri streľbe na kovové terče, kde sa dá pri troche cviku veľmi rýchlo „ cinkať“ na železe. Je to zábavné a dá sa strieľať tak svižne, že nestačíte plniť zásobníky. Kolimátor perfektné plní svoju úlohu, zamierenie je rýchle a intuitívne, svetlosť zámerného bodu ktorý má veľkosť 3,5MOA sa dá plynule nastaviť na čo slúžia dve tlačidla označené znamienkami + a – ktoré sú umiestnene na ľavej strane tela kolimátora.

 

Nástrel 5 rán na 15 m

 

Dá sa s ním strieľať aj mierená streľba, no jeho doménou je akčná, rýchla streľba na viac terčov. Plusom kolimátora ACRO C-2 je jeho kompaktnosť a robustnosť, čo zaručuje jeho odolnosť voči poškodeniu. Zároveň je ľahučký, ani neviete že ho máte na zbrani, a z pohľadu strelca je svetelný bod veľmi dobre čitateľný.

 

Aimpoint ACRO C-2 je reflexný kolimátor s LED optickým zväčšením 1x, veľkosť bodu 3,5MO, je navrhnutý pre použitie na pištoliach. Bol testovaný proti otrasom a vibráciám, ktoré spôsobuje umiestnenie kolimátora priamo na záver pištole, vystrelením 20000 rán kalibru .40. Je vodotesný do 25 m a rozsah pracovnej teploty od -45 do + 71 ° C. Kolimátor nemá paralaxu a jeho telo je extrémne odolné, vyrobené z pevnostnej hliníkovej zliatiny. Jediné negatívum kolimátora je jeho vyššia cena.

• Životnosť zdroja : 15 000 h. (1,5 roku) pi nastavení intenzity 6 z 10
• Dľžka : 47 mm
• Výška : 30 mm
• Šírka : 30 mm
• Hmotnosť : 60 g

 

Ak by som ho porovnal s najbežnejšie používaným Vortexom VENOM alebo Holosunom, tak hlavný rozdiel je v tvare konštrukcie tela kolimátora, kde u oboch najslabším miestom je vrch krytu optickej sústavy kolimátora, ktorý sa nárazom, pádom zbrane, alebo odletujúcimi nábojnicami veľmi ľahko poškodí. Toto u ACRA nehrozí z dôvodu uzavretej konštrukcie. Osobne som používal Vortex Venom na krátkej aj na dlhej zbrani a po čase mi odletujúce nábojnice obrúsili farbu a ohli vrchnú časť kolimátora, našťastie bez straty funkčnosti.

 

Čo dodať na záver. Pre strelcov, ktorý sa rozhodli pre kolimátor na krátkej zbrani, tu teraz existuje okrem klasických kolimátorov aj táto alternatíva v podobe uzavretého Aimpoint ACRO C-2. Na trhu je si z čoho vyberať, a strelec ktorý akceptuje vyššiu cenu kolimátora Aimpoint ACRO C-2, získa kvalitný, spoľahlivý a extrémne odolný kolimátor na svoju zbraň, ktorý výrazne posunie jeho streleckú úroveň.
Peter Včela

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov