HX3 Common Tactical Truck (HX3-CTT)
Aktuality, Pozemná technika,

Dve zbrojovky sa spoja pre americký program taktického armádneho nákladného vozidla

American Rheinmetall Vehicles (Sterling Heights, MI) a GM Defense LLC (Washington, DC) získali kontrakt na prvú fázu U.S. Program armádneho spoločného taktického nákladného vozidla (CTT). Cieľom viacfázového programu je nahradiť armádu ťažkých taktických nákladných vozidiel s výrobou až 40 000 nákladných vozidiel v hodnote až 14 miliárd USD. Tieto dve silné obranné spoločnosti vytvorili v roku 2022 strategickú spoluprácu, aby mohli súťažiť v programe; spája dvoch špičkových inžinierskych a výrobných gigantov, aby dodali moderné, taktické nákladné vozidlo, ktoré zlepšuje schopnosti vojakov prostredníctvom pokročilých technológií vrátane pokročilých asistenčných systémov vodiča (ADAS) pre bezpečnosť, zvýšenú mobilitu v teréne, kybernetickú bezpečnosť, strojové učenie, umelú inteligenciu, vylepšené prežitia a palivovej účinnosti, okrem iných nových technológií.


 

Tím ponúkol HX3 Common Tactical Truck (HX3-CTT). HX3 je najnovšia generácia nákladných vozidiel vo veľmi úspešnej, bojmi overenej rodine nákladných vozidiel HX, ktoré sú v prevádzke s množstvom krajín NATO. Rodina nákladných vozidiel HX vychádza z ponuky úžitkových nákladných vozidiel MAN Truck and Bus, ktoré prinášajú vysoký stupeň komerčnosti do vozového parku, čo je priorita pre armádu v programe CTT. Systém novej generácie HX3-CTT má vylepšenú mobilitu na ceste aj mimo nej, integrovanú schopnosť prežitia a otvorenú digitálnu architektúru podporujúcu ADAS a umožňuje autonómnu prevádzku vozidla. V kombinácii s otvorenou architektúrou bude komerčná chrbtica HX3-CTT podporovať trvalú modernizáciu a umožní rýchle zvýšenie schopností. S globálnym dosahom súčasných vojenských užívateľských krajín a sietí komerčných predajcov poskytuje HX3-CTT základ pre optimalizované náklady na životný cyklus a servisnú podporu armáde na celom svete.

 

Technológia HX3-CTT sa vyznačuje pokročilou, vymeniteľnou chránenou kabínou, ADAS a ovládaním po drôte. Nová elektrická architektúra otvorených systémov umožňuje rýchlu integráciu schopností vodca-nasledovateľ, teleoperácie a plne autonómnych schopností, ktoré sa zameriavajú na ochranu vojaka.

 

Rodina nákladných vozidiel HX bola predaná 20 zákazníkom na celom svete vrátane aktívnej skupiny spojencov pozostávajúcej zo Spojeného kráľovstva, Austrálie, Nového Zélandu, Nemecka, Rakúska, Nórska, Švédska a Dánska, čím sa vytvorili spoločné globálne dodávateľské reťazce a príležitosti na školenia a integrované operácie medzi kľúčovými spojencami pôsobiacimi po celom svete. American Rheinmetall Vehicles dodáva novú generáciu pokrokových taktických kolesových vozidiel a inovatívnych pásových a kolesových bojových vozidiel na podporu dnešných najvyšších priorít modernizácie bojových vozidiel.

Peter Nagy

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov