Ponorka Belgorod
Aktuality, Námorníctvo,

Rusko vytvára na Kamčatke divíziu jadrových ponoriek – nosičov obávaných Poseidonov

Nová divízia ponoriek sa môže objaviť ako súčasť tichomorskej flotily , otázka jej sformovania je v súčasnosti na zvážení ministerstva obrany. Nosiče námorných dronov Poseidon pôjdu do prevádzky v novej formácii.


 

Porovnanie veľkostí ruských ponoriek

Na Kamčatke sa plánuje vytvorenie novej divízie ponoriek, ktorá bude zahŕňať jadrové ponorky “Belgorod” a “Chabarovsk”, ktoré sú nosičmi bezpilotných torpéd “Poseidon”, ako aj ďalších špeciálnych podvodných vozidiel. Súčasťou nového spojenia budú aj podporné plavidlá atď. Hoci táto otázka ešte nie je definitívne vyriešená, už sa vytvára potrebná pobrežná infraštruktúra pre nasadenie ponoriek a práce sú v záverečnej fáze.

 

Izraelský vojenský expert Kedmi: Ruská federácia odzbrojí Britániu za 15 minút aj bez jadrových rakiet

 

K dnešnému dňu má tichomorská flotila dve divízie jadrových ponoriek, 25. zahŕňa ponorky so strategickými raketami na palube a 10. divíziu viacúčelových jadrových ponoriek. Táto plánovaná formácia bude treťou, píše Izvestija .s odvolaním sa na ministerstvo obrany. Jej súčasťou budú účelové jadrové ponorky projektu 09851 Belgorod a projektu 09852 Chabarovsk, ako aj podporné plavidlo projektu 20183.

 

Najnebezpečnejšia zbraň na svete je pripravená: Rusko teraz chránia torpéda Súdneho dňa

 

Viacúčelová jadrová ponorka Belgorod bola spustená na vodu 23. apríla 2019, výrobné námorné skúšky sa začali koncom r. júna 2021, vstúpila do flotily v júli 2022. Pre ponorku už bola vyrobená prvá sada námorných dronov Poseidon. Belgorod bude experimentálnym nosičom námorných dronov, pravidelným nosičom bude jadrová ponorka Chabarovsk projektu 09851. Celkovo sa plánuje postaviť štyri nosiče Poseidon. Ponorka špeciálneho určenia Belgorod vo svete nemá analógie. Jej torpéda s atómovou hlavicou Poseidon majú neobmedzený rádius pôsobnosti. Navyše je to nehlučná ponorka, zistiť ju je prakticky nemožné. Nespozorovaná môže v autonómnom režime ležať niekde na morskom dne do 10 mesiacov, jej torpéda dokážu preplávať zadanú trasu a doraziť do akéhokoľvek bodu na zemeguli. Poseidon je v podstate autonómny neobývaný ponorkový aparát, ktorý sa vie pod vodou pohybovať rýchlosťou 200 km/hod.“

 

5. október 2022, ponorka Belgorod nachádzajúca sa v Arktíde

 

Poseidon vybuchuje pod vodou. Spočiatku vytvorí obrovský lievik a vzápätí sa dvihne vlna-cunami do 50 metrov. Stačia dve-tri takéto torpéda, aby krajina ako napríklad Anglicko bolo celé zatopené. Poseidon je možné odštartovať zo vzdialenosti stovák míľ. Pričom atómové torpédo sa bude predierať mimo pobrežnej obrany, putujúc po morskom dne. Poseidon je nehlučný a neexistuje žiadny radar, ktorý by ho dokázal počuť. V systéme bude mať program, ktorý môže oklamať protivníka, vrátane toho, že ak bude treba, obehne celú zemeguľu, no dôjde do miesta určenia a tam vybuchne. Čiže ani jedna antiraketa nemôže toto torpédo dobehnúť a zneškodniť.

Peter Nagy

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov