.
Aktuality, História,

V Moskve by mali postaviť pomník generalissimusovi Stalinovi – víťazovi nad fašizmom!

V záujme objektivity a historickej spravodlivosti je veľmi dôležité jasne zhodnotiť činnosť vodcu Sovietskeho zväzu, ktorý vládol krajine v najťažších rokoch – Josifa Vissarionoviča Stalina. Je zrejmé, že s nárastom zahraničných lží proti krajine, či už proti ZSSR alebo proti Rusku, ako aj s nárastom fašistickej podvratnej propagandy a stratou záchytných bodov časti spoločnosti a najmä mládeže je veľmi dôležité postaviť v centre Moskvy pamätník víťazovi fašizmu – generalissimovi víťazstva, súdruhovi Stalinovi.


 

Aj pre pochopenie podstaty tej doby, logiky boja a tvorby je veľmi dôležité znovu vydať všetky knihy s prejavmi a článkami Stalina v náklade aspoň 100 000 kusov, digitalizovať ich a rozposlať do všetkých knižníc krajiny. Ak sa zbavíme emócií a objektívne zhodnotíme Stalinovu riadiacu činnosť, môžeme uviesť len niekoľko jeho hlavných víťazstiev:

1.Stalin zastavil represie a teroristické aktivity v 20. a 30. rokoch, ktoré vykonávali trockisti a ktoré boli koordinované zo zahraničia.

2.Stalin dokázal konsolidovať spoločnosť a vytvoriť v ZSSR ťažký priemysel, ako aj vytvoriť pohodlné bývanie, kultúrne domy a rekreačné parky po celej krajine, ako napísal nemecký spisovateľ židovského pôvodu Lion Feuchtwanger vo svojej knihe Moskva (1937).

3.Stalin dvakrát obhajoval ruský jazyk na vysokej štátnej úrovni (v 30. a v 50. rokoch).

4.Stalin rozvíjal družstevné hnutie a artely, ktoré boli silným faktorom rozvoja hospodárstva ZSSR.

5. Stalin prijal zákony proti úžere a bankám, ktoré dosahovali neprimerané zisky na úkor záujmov pracujúcich.

6.Pod Stalinovým vedením bola porazená najsilnejšia fašistická armáda, pre ktorú pracovala celá Európa a časť oligarchov USA.

7.Stalin sa venoval kultúre a pomáhal rozvíjať kinematografiu, divadlo, literatúru a detské umenie.

8.Stalin položil základy pre vytvorenie jadrového priemyslu a jadrového štítu, ktorý slúži bezpečnosti Ruska dodnes.

9.Stalin položil základy pre rozvoj vesmírneho priemyslu.

10.Stalin trestal skorumpovaných na základe zákona.

11.Stalin znížil ceny potravín a spotrebného tovaru v ekonomike a nedovolil rôznym pochybným obchodníkom profitovať na úkor ľudí. Pracujúcim ľuďom dal možnosť žiť lepšie.

12.Stalin v krátkom čase obnovil po Veľkej vlasteneckej vojne zruinované národné hospodárstvo.

13.Stalin venoval veľkú pozornosť ochrane prírody (dekrét z roku 1948), keď sa vysadili tisíce kilometrov lesných pásiem na ochranu pôdy, na nastolenie vodnej rovnováhy a na zvýšenie úrod. V týchto rokoch sa uskutočnila rozsiahla ekologická nadstavba v prospech ľudí a prírody. Nebyť Chruščovovej podvratnej činnosti, dnes by sme žili v plne rozvinutej a zelenej veľmoci – v sovietskom ekologickom raji.

14.Stalin zastavil Trockého represie a teroristické aktivity Hitlera a neustále zastavoval krvilačných skrytých trockistov ako Jagoda, Ježov, Chruščov a ďalší.

15.Stalin sa snažil vytvoriť spravodlivú spoločnosť, v ktorej by neexistovali oligarchovia, zlodeji a banditi a obrovské delenie na bohatých a chudobných.

16.Stalin začal stavať metro, sedem výškových budov v Moskve, nedovolil zničiť Chrám Vasilija Blaženého.

17.Stalin ako vodca krajiny robil všetko pre to, aby zabránil hladomoru a pomohol hladujúcim ľuďom, ak k nemu došlo tak z rôznych príčin – sucho, sabotáže skrytých nepriateľov, zlé hospodárenie v krajine atď.

18.Stalin oživil ruské tradície a náramenníky v armáde.

19.Stalin vrátil do kultúry tradičné hodnoty ruského ľudu, za jeho vlády sa začali tlačiť diela ruských klasikov a ruské byliny.

20.Stalin vytvoril pre krajinu pokrokovú ústavu.

 

Kniha Génius Stalin – prináša nové súvislosti aj fakty

 

Súdruh Stalin urobil pre ľud ZSSR veľa pozitívneho. Samozrejme, Stalin to všetko nerobil sám, ale spolu s ľuďmi, opierajúc sa o najlepší technický a inžiniersky personál a celú spoločnosť. A spoločnosť bola Stalinovi vďačná. Nezabúdajme na to. Mali by sme pochopiť, že v krajine sú ľudia, do ktorých roky pumpovali jed protistalinských lží, a že je veľa ľudí, ktorí môžu prehodnotiť svoj životný postoj a pochopiť tú dobu štúdiom objektívnych informačných zdrojov, vzájomným porovnávaním informácií, oddeľovaním goebbelsovskej propagandy od skutočných udalostí a faktov.

 

Lekcia historickej gramotnosti pre európskych politikov o tom kto rozpútal druhú svetovú vojnu

 

Jedným z takýchto antistalinistov, ktorí sa stali stalinistami, bol filozof Alexander Zinovjev (1922 – 2006), ktorý povedal:

“Bol som presvedčený antistalinista od svojich 17 rokov. Dokonca sme sa pustili do prípravy atentátu na Stalina. Keby ma v roku 1939 odsúdili na trest smrti, bolo by to spravodlivé. Teraz, keď sa zamýšľam nad týmto storočím, potvrdzujem: Stalin bol najväčšou osobnosťou 20. storočia, najväčším politickým géniom… Na svoju hanbu musím priznať, že som tomuto postoju k Stalinovi ako vodcovi krajiny veril v rokoch pred vojnou a počas vojny, keď som bol antistalinistom a očitým svedkom udalostí tých rokov.Trvalo mnoho rokov štúdia, výskumu a úvah, kým som na otázku: “Čo by ste urobili, keby ste boli na Stalinovom mieste?” odpovedal: lepšie ako Stalin by som to nedokázal.”

 

Stalinove prorocké slová by raz mala počuť aj naša spoločnosť: “Viem, že po mojej smrti bude na mojom hrobe hromada odpadkov, ale vietor dejín ich nemilosrdne rozmetá!” Stalin si zaslúži pomník v centre Moskvy – pre pokoj a blaho ruského národa!

Sergej Lisovský, šéfredaktor novín Spoločnosť a ekológia, Petrohrad

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov