SIG Sauer MCX-SPEAR
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

SIG Sauer predstavil civilnú verziu pušky XM7 americkej armády.

Rok po zavedení limitovanej edície na americký trh oznamuje SIG Sauer zavedenie pušky americkej armády XM7 v civilnej verzii MCX-SPEAR. 28. februára 2023 firma SIG Sauer oznámila zavedenie viackalibrovej samonabíjacej pušky SIG Sauer MCX-SPEAR na komerčný americký trh. Verzia pušky XM7 bola predtým známa ako XM5 a oficiálne zavedená v roku 2022..


 

 

SIG Sauer MCX-SPEAR, 16 “variant – pravá strana

 

SIG Sauer MCX-SPEAR, 16 “variant – ľavá strana

 

Už v januári 2022 spoločnosť SIG Sauer oznámila spustenie  malej, limitovanej edície pušiek MCX-SPEAR, venovanej výlučne americkému komerčnému trhu. Napriek vysokej cene za značku ( okolo 7 999,00 dolárov ), bola zbraň prijatá na trhu dosť dobre. Rovnako ako jeho vojenský náprotivok aj SIG Sauer MCX-SPEAR je plne nastaviteľný s konfiguráciou obojstranných ovládacích prvkov a sklopnou pažbou. Celkovo pripomína konfiguráciu platformy AR-15.

 

SIG Sauer MCX-SPEAR je vybavená opracovaným hliníkovým chráničom M-LOK, ktorý poskytuje veľa priestoru pre príslušenstvo. Špičkovú MIL-STD 1913 Picatinny lištu pre optiku a kovové mieridlá ako aj hlaveň s chróm-molybdénovou úpravou s dĺžkou 33 cm / 13 palcov alebo 40,6 cm / 16 palcov so stúpaním 1:10“. Medzi ďalšie úpravy patrí oblá spúšť, skladba zbrane MagPul SL-M rozšíriteľná na šesť rôznych dĺžok, polymérová ergonomická rukoväť a plne hliníková konštrukcia s presným opracovaním.

 

SIG Sauer MCX-SPEAR, 12″ variant pištoľ – pravá strana

 

SIG Sauer MCX-SPEAR, 12″ variant pištoľ – ľavá strana

 

SIG Sauer MCX-SPEAR je k dispozícii v kalibri 7,62 x 51 mm NATO (kompatibilný s 308 Winchester ) a 6,5 ​​Creedmoor. V oboch prípadoch nabíjaná cez MagPul P-MAG SR 25 ranové a 20 ranové zásobníky. Verzie a konverzné sady pre kaliber NGSW 6,8×51 mm (alias .277 Fury) budú dostupné, keď bude priemyselný dodávateľský reťazec schopný poskytnúť muníciu v uvedenom kalibri v dostatočnom množstve.

 

 

Poloautomatická viackalibrová puška SIG Sauer MCX-SPEAR je dostupná aj vo verzii „pištole“, ktorá obsahuje 13-palcovú hlaveň a krátku lištu Picatinny pripevnenú k zadnej časti spodného puzdra namiesto pažby, čo umožňuje inštaláciu pažieb alebo iných podobných zariadení podľa výberu strelca v závislosti od miestnych zákonov a predpisov. Všetky modely majú eloxovaný povrch a vážia 3,4 kilogramu (7,6 libier), 3,9 kg (8,6 libier ) alebo 4,2 kilogramu (9,2 libier) v závislosti od konfigurácie.

Ondrej Antolik

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov