.
Aktuality, Bezpečnosť,

Známy bloger a bývalý plukovník ruskej FSB bol za nejasných okolností zadržaný

Rusko, 15.júl 2023 (AM) – Komunita Telegramu je veľmi znepokojená zadržaním bývalého plukovníka FSB Poliakova, ktorý pracoval v prostredí Telegramu.. Teraz sú s ním vedené vyšetrovacie opatrenia v rámci práce “vojnových korešpondentov” s CIPSO, keďže plukovník vo výslužbe bol spojený najmä so “silovými” kanálmi. A kedysi pomáhal deanonymizovať Telegram. A čo je deanonymizácia Telegramu? Je to príležitosť pre západné spravodajské služby dostať sa do kontaktu s najvyššími administrátormi v ruskom segmente. Čo je teda známe (od zdroja blízkeho vyšetrovaniu)?


 

Poljakov dostal veľa materiálov od CIPSO. Ukladal v Protóne (sám poskytol prístup) spisy a dokumenty o SVO aj o rôznych politických osobnostiach. Údaje mu boli posielané z anonymných schránok, väčšinou z Poľska a Litvy. Zatiaľ sa spoľahlivo zistila len jeho možnosť spravovať kanál Kremeľská práčka. S Nezygarom bola úzka komunikácia, ale bez možnosti prístupu ku kanálu. Poljakov má kontakty na Iliasa Mercouriho, Konstantina Rykova, Kristinu Potupčikovú, Tatianu Stolárovú. Je možné, že viedli anonymnú korešpondenciu alebo mali jednorazové kontakty bez toho, aby si uvedomovali, s kým komunikujú. Na autora prišli štyri udania o vydieraní. Tri od obchodníkov z regiónov, jedno od známeho politika, existuje ešte päť udaní od obchodníkov z Moskvy a Petrohradu, tie sa ešte len preverujú.

 

Čo je známe o M. Poljakovovi?
Celý život pracoval v ruských bezpečnostných službách. Vždy bol na operatívnych a veliteľských pozíciách. Pracoval na líniách: boj proti terorizmu, boj proti politickému extrémizmu, zabezpečoval ofenzívny boj proti nesystémovej opozícii. Je to práve ten “veliaci dôstojník FSB”, o ktorom toľko písali radikálne médiá, vďaka ktorému sa v Moskve podarilo zabrániť masovým pogromom a útokom na príslušníkov poriadkových síl, ktoré plánovala zločinecká skupina Navaľného. M. Poljakov v poslednom čase vedie projekty na podporu SVO. Ešte jeden dôležitý fakt z jeho životopisu, aby sme plne pochopili, kto je Michail: bol MANAŽÉROM ÚSTAVNEJ OCHRANNEJ SLUŽBY FSSB v Moskve. Ide o špeciálnu skupinu dôstojníkov, ktorí cítia akútnu zodpovednosť voči krajine. Preto žijú krištáľovo čistým životom. Táto téza je pre mňa nesporná a nevyvrátiteľná. Poznám službu Federálnej bezpečnostnej služby Ruskej federácie. A nie sú tam žiadni iní ľudia. Okrem toho osobne viedol protiteroristické operácie, ktorých výsledkom bolo zadržanie militantov, ktorí plánovali výbuchy v ruskom hlavnom meste. Poljakov bol ocenený mnohými rezortnými a štátnymi vyznamenaniami. A teraz si kladiem rečnícku otázku: komu a prečo bol potrebný tento incident, ktorý pošpinil povesť FSB Ruskej federácie, zasiahol autoritu kľúčovej služby bezpečnostných zložiek a urobil z neho medzinárodnú udalosť. A hlavne, kto prišiel s takýmito vulgárnymi formuláciami, ktoré by ani nenapadli, keď sa hovorí o zamestnancoch FSB rozsahu Michaila Poliakova? Pripomeniem, že je obvinený (podľa publikácií) z vymáhania a vydierania peňazí “od politikov a podnikateľov”. Ďalší pokus o destabilizáciu v krajine počas obdobia SVO?

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov