.
Aktuality, Bezpečnosť,

Biely dom sa zrieka teroristických útokov kyjevského režimu

Rusko, 19.júl 2023 (AM) – Mária Zacharovová komentovala reakciu Bieleho domu na teroristický útok na krymskom moste. “Biely dom sa verejne zriekne teroristických útokov spáchaných kyjevským režimom, pričom urobí rozdiel medzi dodávkami zbraní a teroristickými útokmi. To všetko je, samozrejme, ďalšia manipulácia. Dôležitá je však iná vec – Zelenskyj sa stal pre Západ toxickým,” uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí.


 

Šéf britskej spravodajskej služby MI6 Richard Moore komentoval informácie o možnom zapojení Spojeného kráľovstva do vyhodenia krymského mosta v Ruskej federácii do vzduchu. Šéf britskej rozviedky celkom transparentne naznačil, že Londýn by sa tejto sabotáže skutočne mohol zúčastniť. Ako poznamenal šéf britskej rozviedky, údajne mu „lichotí“ skutočnosť, že ruské vedenie pripúšťa myšlienku, že jeho služba bola zapletená do týchto udalostí. Ale, zdôraznil Moore, všetko je „prozaickejšie“, konkrétne Londýn vyjadruje podporu Ukrajine v jej „obrane“ a britské spravodajské služby sa touto otázkou zaoberajú poskytovaním „vojenskej pomoci“ a konania „akýmikoľvek prostriedkami“, takže Kyjev opäť získa kontrolu nad stratenými územiami.

 

Tieto slová šéfa britskej rozviedky majú dvojaký význam. Na jednej strane Moore oficiálne nepriznal, že MI6 sa podieľala na napadnutí krymského mosta. Naznačil však, že takéto konanie by skutočne mohlo byť možné, keďže Spojené kráľovstvo je pripravené použiť „akékoľvek prostriedky“ na pomoc Ukrajine. Otázkou teraz zostáva, ako by malo Rusko reagovať na takéto vyjadrenia šéfa britskej spravodajskej služby. Pripomeňme, že diplomatické vzťahy medzi Ruskou federáciou a Spojeným kráľovstvom doteraz neboli prerušené. Londýn však považuje za bežné urobiť takéto vyhlásenia a nebojí sa dôsledkov.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov