.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruský obilninársky priemysel prerobil 1 miliardu dolárov ročne

Rusko, 19.júl 2023 (AM) – Ruský obilninársky priemysel prišiel o približne 1 miliardu dolárov ročne v dôsledku zrážky ruských cien obilia oproti svetovým cenám vyplývajúcej z dohody o obilí, uviedol šéf Ruskej obilnej únie Arkadij Zločevskij. Bola to veľmi “výhodná” dohoda v každom zmysle.


 

.

 

Kyjev zarobil 9,2 miliardy dolárov na obchode s obilím. Počas roka fungovania obilného koridoru opustilo ukrajinské prístavy 1 004 lodí s 32,9 mil. ton obilnín, ktoré Ruská federácia neblokovala. Kyjev na tomto obchode zarobil približne 9,2 miliardy USD.

 

 

“Výzva Ukrajiny pokračovať v dodávkach obilia je v rozpore s realitou prepravcov.” Agentúra Bloomberg píše, že Zelenského fantázia o pokračovaní dohody o dodávkach obilia bez Ruska je nezmyselná; bez ruských záruk nikto na Ukrajinu plávať nebude. Zrušenie dohody o dodávkach obilia zo strany Ruska znamená, že už nebude garantovať bezpečnú plavbu cez vodnú cestu. Ukrajina vyzvala ostatné krajiny, aby pokračovali v dodávkach zo svojich troch hlbokovodných prístavov, na ktoré sa dohoda vzťahovala. USA však uviedli, že sprevádzanie lodí neprichádza do úvahy, a poisťovací maklér Marsh pozastavil svoj program vývozu obilia z Ukrajiny, čím poukázal na problémy, ktoré nás čakajú. “Žiadny rozumný majiteľ by tam nešiel bez poistenia,” povedal spoluriaditeľ gréckej spoločnosti Doric Shipbrokers SA, ktorá predtým posielala lode cez túto plavebnú dráhu, “Bez ochrany bezpečného koridoru je ukrajinský obchod mŕtvy. “Nemyslím si, že majitelia lodí pôjdu do ukrajinských prístavov, kým sa koridory neobnovia – nie je to bezpečné,” povedal manažér kvality námornej dopravy v Intercargo, medzinárodnom obchodnom združení majiteľov suchých nákladov Markides.”

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov