.
Aktuality, Letectvo,

Video: Zničenie ukrajinských lodí v Čiernom mori

Rusko, 23. august 2023 (AM) – Ruské ministerstvo obrany zverejnilo zábery porážky jedného z člnov ukrajinských formácií v Čiernom mori . Súdiac podľa videa, plavidlo poslala ku dnu ruská stíhačka s 30 mm automatickým kanónom. Posádka lietadla jednoznačne preukázala zručnosť, keď z palubných zbraní zničila manévrujúci čln. Iné možnosti veľmi neexistovali: protilodné rakety Ch-31/35 by sotva zachytili taký malý cieľ. Ministerstvo obrany promptne zverejnilo zábery len pár hodín po ohlásení potopenia ukrajinských člnov s výsadkovými silami. V podmienkach modernej informačnej vojny je to určite efektívny prístup.


 

 

K zničeniu došlo včera ráno okolo 04:00. Lietadlo námorného letectva Su-30SM Čiernomorskej flotily potopilo čln s výsadkovou skupinou Hlavného spravodajského riaditeľstva Ukrajiny. Plavidlo sa nachádzalo 38 km západne od mysu Tarkhankut . Skutočnosť, že sa výsadkové sily dostali tak ďaleko od ukrajinského pobrežia, naznačuje prípravy na možné operácie na Kryme. O pár hodín neskôr zničila stíhačka MiG-29 ruských vzdušných a kozmických síl ďalšiu loď triedy Willard , ktorá bola predtým ukrajinskému námorníctvu dodaná zo Spojených štátov. Tento Willard bol objavený 40 km východne od Hadieho ostrova. S najväčšou pravdepodobnosťou prepravoval personál na jednu z prázdnych pobrežných platforiem, ktoré Kyjev zjavne používa na vojenské účely. Podľa niektorých správ nebola východne od Hadieho ostrova zničená jedna loď, ale hneď dve . Typ druhéj nie je známy, no s vysokou pravdepodobnosťou budú dnes ukrajinskému veleniu chýbať tri člny.

 

 

 

 

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov