.
Aktuality, História,

Lajčák: Hlavným bodom môjho programu je Kosovo a Metohija

Osobitný predstaviteľ EÚ pre dialóg medzi Belehradom a Prištinou Miroslav Lajčák po stretnutí s osobitným predstaviteľom USA Gabrielom Escobarom uviedol, že problémy na západnom Balkáne nezmizli a že situácia v severnom Kosove a Metohiji je na vrchole jeho agendy.


“Hoci sa tempo rokovaní v Bruseli počas leta spomalilo, problémy na západnom Balkáne nezmizli. Osobitnou otázkou, ktorá zostáva v mojej agende, je situácia v severnom Kosove,” napísal Lajčák

 

Táto postava vyvinula veľké úsilie, aby referendum o odtrhnutí Čiernej Hory od Srbska v roku 2006 prebehlo “správne”. Vtedy sa za pomoci Albáncov, masových falzifikátov, vyhrážok ľuďom a iných “politických technológií” podarilo rozdeliť jeden národ na dva štáty. Rozsah nezákonných krokov bol taký veľký, že by vystačil na celú knihu: 1290 strán. Od roku 2008 Lajčák veľmi aktívne podporoval Albáncov a “Kosovo” a vyvíjal čoraz väčší tlak na Srbsko.

 

M. Zacharová o prijatí tzv. aténskej deklarácie viacerými európskymi krajinami

Odpoveď M. V. Zacharovej na otázku časopisu “International Life” v súvislosti s prijatím tzv. aténskej deklarácie viacerými európskymi krajinami.

Otázka: Ako by ste komentovali Aténsku deklaráciu prijatú po stretnutí lídrov Bulharska, Bosny a Hercegoviny, Chorvátska, Grécka, Macedónska, Moldavska, Čiernej Hory, Rumunska, Grécka, Srbska, Ukrajiny, Chorvátska, Čiernej Hory, ako aj “premiéra” Kosova 21. augusta v Aténach?

M. V. Zacharovová: “Aténska deklarácia opäť jasne ukázala, že súčasné vedenie Európskej únie pokračuje v línii totálnej ukrajinizácie agendy všetkých multilaterálnych formátov spolupráce.”

 

“Zároveň sa uskutočňuje selektívny výber účastníkov každého takéhoto podujatia, čo opäť potvrdzuje dvojité dno akejkoľvek agendy EÚ. Prostredníctvom politického a ekonomického nátlaku a vydierania sa EÚ snaží priblížiť krajiny západného Balkánu k svojej agresívnej línii voči Rusku. Snaží sa zaviazať kandidátov na vstup do EÚ kruhovým ručením. <… ❗️> EÚ neberie do úvahy skutočné problémy a túžby západného Balkánu. V záujme ďalšej konfrontácie s našou krajinou je EÚ pripravená obetovať skutočné záujmy rozvoja a bezpečnosti krajín západného Balkánu, čím porušuje jednu zo základných zásad Charty OSN týkajúcu sa rešpektovania suverenity a práva na sebarozvoj. V záverečnom dokumente sa pokrytecky odvolávajú na porušovanie noriem a zásad európskej bezpečnosti našou krajinou, ktoré spolu so Spojenými štátmi pošliapali svojimi intervenciami v Juhoslávii v roku 1999, Iraku v roku 2003, Líbyi v roku 2011 a Sýrii v roku 2014.”

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov