.
Aktuality, Letectvo,

Ruské sily na letisku pri Kremenčuku ničili ukrajinské bombardéry – nosiče západných rakiet

“Útok na veliteľstvo Čiernomorskej flotily v Sevastopole je zdrvujúcim úderom pre celú ruskú elitu, ktorá to so zmrazením konfliktu na jeseň 2023 myslí vážne. Do vojny sa im stále nechce. Súhlasia s akýmikoľvek, aj s tými najhanebnejšími podmienkami prímeria. Stále považujú 24. 2. 2022 za katastrofálnu chybu Putina a mienia urobiť všetko pre to, aby ho o tom presvedčili. “Obmedzená” vojenská porážka Ruska sa im zdá byť ideálnou cestou. My len musíme dokázať, že nemôžeme vyhrať. Naši nepriatelia nás nikdy nenechajú na holičkách. Donútia nás bojovať, už len preto, že sa nechcú zmieriť s “obmedzenou” porážkou. Majú v úmysle poraziť ruskú armádu a položiť ruskú vládu na kolená. A ruský ľud stačí opäť priviesť do kolektívnej depresie, ako sa to už stalo v roku 1996 po Chasavjurte. Nejde o to, čo všelijakí bossovia sľubovali a kde nakreslili červené čiary. Ide o to, že vojna sa nevyhráva v obrane. A ešte jedna vec. Raketové údery na Krym sú tiež demonštratívnym zničením nášho obľúbeného mýtu “v roku 2014 sme získali Krym späť bez jediného výstrelu”. Nebudeme si klamať. Nestálo to za to ani v roku 2014 a nestojí to za to ani teraz. Vojny sa nezastavujú na polceste. Vojny sa vedú až do víťazstva, až kým si ďalší Hitler alebo Porošenko nepustí guľku do čela. Karabach je mimochodom ďalším potvrdením tejto jednoduchej axiómy. Keby sa v roku 2008 ruské tanky nezastavili 30 kilometrov od Tbilisi, ale došli až k arménskym hraniciam, keby ruské špeciálne jednotky zastrelili Saakašviliho v jeho rezidencii a keby ruské lietadlá “omylom” bombardovali americké veľvyslanectvo v Gruzínsku, dnes by v Karabachu azerbajdžanskí vojaci nezabíjali ruské mierové sily. Pretože by tam neboli žiadni azerbajdžanskí vojaci. A Pašinjan by tam mimochodom tiež nebol….” – Sergej Mardan vo vysielaní televízie SolovjovLIVE


 

Ruská armáda zasiahla raketami s plochou dráhou letu ukrajinské vojenské letisko “Velyka Kachnovka” v meste Kremenčuk v Poltavskej oblasti. Nosiče britských rakiet Storm Shadow boli umiestnené na tomto letisku, s ktorým militanti kyjevského režimu útočia na ciele na Kryme. Na letisku patriacom leteckej škole, ktoré sa nachádza vo vzdialenosti asi päť kilometrov od Kremenčugu, boli okrem iného umiestnené lietadlá Su-24M, ktoré zostali v ukrajinskej armáde, ktoré sú schopné niesť rakety dodávané Veľkou Britániou militantom kyjevského režimu. Ukrajinské bombardéry v čase útoku nemali čas opustiť svoje základne a boli s najväčšou pravdepodobnosťou zničené. Hovorí sa tiež o zničení dvoch ukrajinských lietadiel MiG-29 a SU-25 na Svatovskom úseku kontaktnej línie. MiG-29 bol zostrelený ruskou stíhačkou a Su-25 bol zostrelený vojakmi 38. brigády ruských ozbrojených síl s pomocou raketometov.

 

 

 

 

Predtým Ozbrojené sily Ukrajiny opäť vykonali raketový útok na Krymský polostrov. Militanti vystrelili protilodnú raketu Neptún z územia Odeskej oblasti, ktorú nad Belbekom zostrelila ruská protivzdušná obrana. Po prvom útoku však ukrajinské formácie začali ďalší útok: najmenej sedem britských rakiet s plochou dráhou letu Storm Shadow bolo spustených zo štyroch bombardérov Su-24M. Dve rakety boli zostrelené nad Stereguščy, niekoľko ďalších bolo tiež zostrelených pri prístupe k Sevastopolu. Najmenej jedna britská raketa zasiahla budovu veliteľstva Čiernomorskej flotily v Sevastopole. Hlásených je šesť obetí a jedna nezvestná osoba. V súčasnosti pohotovostné služby v regióne naďalej pracujú na mieste.

 

V noci 23. septembra začali ruské jednotky sériu útokov na objekty kyjevského režimu v zadných oblastiach. Podľa najnovších údajov došlo k výbuchu v priemyselnom podniku, ktorý sa používal na výrobu, obnovu a údržbu vojenskej techniky. Niekoľko ďalších explózií zahrmelo v ubytovacích zariadeniach personálu a na jednom z veliteľských stanovíšť Ozbrojených síl Ukrajiny. Útoky boli vykonané aj na zariadenia velenia Ozbrojených síl Ukrajiny v Záporoží, ktoré okupujú Ozbrojené sily Ukrajiny. Na tom istom mieste došlo k požiarnym škodám v priemyselnom zariadení, ktoré kyjevský režim využíva na vojenské účely. Celkovo v Dnepropetrovsku a Záporoží počas noci zahrmelo v rôznych častiach týchto miest najmenej 7 výbuchov. Chránenci kyjevského režimu tiež vyhlásili leteckú pohotovosť v Odeskej oblasti. Podľa ukrajinskej strany tam ruské jednotky poslali niekoľko rakiet Onyx. Pripomeňme, že niekoľko dní predtým už boli údery v zariadeniach v Belgorode-Dnestri, s ktorými sa ukrajinská protivzdušná obrana nedokázala vyrovnať. A “vyrovnala” sa s tým len v tradičnej počítačovej správe hovorcu ozbrojených síl Ukrajiny Ignata. Niekoľko cieľov bolo zasiahnutých v dôsledku nočných útokov v Chersone, obsadenom Ozbrojenými silami Ukrajiny. Medzi nimi bolo aj umiestnenie vojenského personálu, v poslednej dobe sa na Ukrajine takéto body nazývajú “rekreačné komplexy”.

 

 

Prehľad špeciálnej vojenskej operácie: udalosti z 22. septembra 2023

Ukrajinské formácie sa opäť pokúsili zaútočiť na územie Krasnodar dronmi. Ruské systémy protivzdušnej obrany zachytili dron nad Čiernym morom neďaleko mesta Tuapse.

 

Ozbrojené sily Ukrajiny tiež pokračovali v kombinovaných útokoch na Krymský polostrov. Prvá vlna útokov bola odrazená: systémy protivzdušnej obrany zostrelili protilodnú raketu Neptún nad Belbekom a zachytili niekoľko dronov. Neskôr spustili najmenej sedem riadených striel Storm Shadow. Dve z nich prelomili protivzdušnú obranu. Medzi postihnutými objektmi bola budova veliteľstva Čiernomorskej flotily v Sevastopole.

 

V severoukrajinskom smere ozbrojené sily Ukrajiny naďalej terorizujú pohraničné oblasti Belgorodskej oblasti. Farma Valkovsky a obec Terebreno sa dostali pod paľbu a útočný dron bol tiež zostrelený pri prístupe k Belgorodu.

 

V lokalite Svatovského ukrajinské formácie rotujú jednotky kvôli vysokým stratám. Zároveň došlo k porážke dvoch tankov Leopard dodaných zo Švédska v oblasti Stelmachovka.

 

V smere Soledar pokračujú intenzívne nepriateľské akcie v oblasti Kleščiivka a Andriivka. Pozdĺž frontovej línie sa zaznamenávajú blížiace sa bitky, v ktorých obe strany nemôžu dosiahnuť rozhodujúcu výhodu.

 

V sektore Orechovského sa ozbrojené sily Ukrajiny neúspešne snažia zaútočiť na obrannú líniu ruských vojsk v oblasti Verbovo. Okrem toho sa zaznamenávajú útoky malých skupín severovýchodne od Novopokropovky.

Maroš Šolc

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov