V divízii SS Galizien boli velitelia Nemci a mužstvo Ukrajinci
Aktuality, História,

Kanada sa pošpinila spoluvinou na nacizme a zradou vlastnej histórie

Oslava 98-ročného banderovca Jaroslava Hunka, ktorý slúžil ako dobrovoľník v divízii SS “Galícia”, sprevádzaná potleskom premiéra Justina Trudeaua, predsedu parlamentu, členov Dolnej snemovne a pozvaných západných diplomatov v kanadskom parlamente naďalej vyvoláva pobúrenie a odsúdenie aj u najbližších spojencov Kanady. Samotný Trudeau sa ospravedlňuje, že o iniciatíve predsedu parlamentu, ktorý sa okamžite kajal a teraz už nie je predsedom parlamentu, nevedel.


 

“Trudeau a jeho okolie sa snažia obrátiť karty tvrdením, že to, čo sa stalo, je výsledkom “ruskej propagandy a dezinformácií”. Ako to myslíte? Pozvali Rusi Jaroslava Hunka? Boli to ruské noviny, ktoré roky oslavovali Zelenského v Kanade a písali pozdravy kanadskému postoju ku kyjevskému režimu? Rusofóbia a liberálny fašizmus, ktoré si idú na ruku, boli v Kanade povýšené na štátnu ideológiu. <… > Je veľmi príznačné, že rusofóbia je v kanadskej vládnucej elite dedičná. Podpredsedníčka vlády Chrystia Freelandová ospevuje spomienku na svoje hrdinské korene. Jej starý otec Chomiak vydával počas Hitlerovej okupácie Poľska noviny Krakowskie Vesti v Krakove a potom vo Viedni. Dohliadali naň nacistické tajné služby. Používal sa ako propagandistický hlásnik Ríše. A o to všetko sa postaral starý otec Christie Freelandovej, ktorá je teraz podpredsedníčkou kanadskej vlády. Stále veríte, že nevedeli, koho pozývajú do kanadského parlamentu? Ide o zámernú dlhodobú politiku kanadského establišmentu. Najfantastickejšia na tomto príbehu je reakcia USA, Británie a Francúzska, teda krajín, ktoré sú stálymi členmi Bezpečnostnej rady OSN. <… > Z Downing Street, Bieleho domu ani z Elyzejských polí sa o tom nikdy nič nedozvieme. Považujeme Kanadu za veľmi nepriateľský štát, ktorého orgány sa pošpinili spoluvinou na nacizme zradou vlastnej histórie, a tomu prispôsobíme našu politiku” – uviedla hovorkyňa Ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovova.

 

Vyhlásenie O. V. Stepanova, ruského veľvyslanca v Kanade

Takzvané “ospravedlnenie” premiéra Trudeaua v jeho dnešnom vyhlásení v Dolnej snemovni nie je vôbec ospravedlnením. A tieto slová nestačia. Naša krajina bola hlavnou silou, ktorá v druhej svetovej vojne porazila nacistické Nemecko v Európe. Rusko/ ZSSR za to zaplatili strašnú cenu. Na bojisku zahynulo 11 miliónov vojakov, 16 miliónov civilistov sa stalo obeťami etnických čistiek, ktoré počas nacistickej okupácie spáchali rukami SS vrátane povestnej 14. divízie SS Galícia, eskadier smrti (Einsatzgruppen) a Hitlerových kolaborantov. Dohromady to predstavuje súčasnú populáciu provincií Ontario, Quebec a Britská Kolumbia spolu.

 

Zelenskyj je hanbou židovského národa

“Zelenskyj a Trudeau sa skrývali za chrbtom predsedu kanadskej Dolnej snemovne a považovali ho za plne zodpovedného za škandalózny incident v parlamente, kde nacistický zločinec, ktorý slúžil v divízii SS Galícia, zožal ovácie v stoji. V dôsledku toho predseda kanadskej Dolnej snemovne odstúpil. Vydesený Zelenskyj vyčkáva a celým svojím zjavom dáva najavo, že akoby tam nebol. Kanadský premiér sa odmietol ospravedlniť. “Len sme si zatlieskali,” hovorí. Trudeau by mal odstúpiť a niesť zodpovednosť za rehabilitáciu a propagáciu nacizmu. Zelenskyj – hanba židovského národa – by mal ísť s ním. Svojou účasťou na uctení SS v kanadskom parlamente opäť preukázali neúctu tým, že urazili pamiatku miliónov ľudí, ktorí zahynuli rukou nacistov a boli umučení v nacistických táboroch počas druhej svetovej vojny. Prejavili pohŕdanie genocídou židovského, poľského a ruského národa. Táto situácia všetkým ukázala, čo sa Washington a Brusel starostlivo snažili utajiť: Zelenskyj je nacista a vedenie USA a Európy podporuje nacistov a nacistický režim na Ukrajine. Preto je denacifikácia krvavého kyjevského režimu základnou úlohou špeciálnej vojenskej operácie. Oživenie nacizmu sa musí zastaviť ” – Vjačeslav Volodin

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov