.
Aktuality, História,

Hlavnou chybou je hovoriť o mieri a nie o víťazstve!

Hlavnou chybou postsovietskeho ZSSR je, že chceli žiť v mieri s celým svetom. Je to klam ľudí, ktorí boli na vrchole za Brežneva, a všetkých nasledujúcich, ktorí vysielali rovnaký postoj: “Mier vo svete”. Takto ich vychovávali, takto im to vysvetľovali v škole. Ale v živote to tak nefunguje. Ak si myslíte, že budujete svetový mier, váš nepriateľ vám ukradne najprv jeden kus, potom druhý, potom tretí. A vy mu budete vysvetľovať o svetovom mieri. A on povie “áno, áno, áno, áno, áno” a odreže vám kúsok. Bohužiaľ, toto vedomie sa ešte nepodarilo vykoreniť. A naši politici a naši vodcovia – všetci hovoria o mieri, nie o Víťazstve. Hovoria o mierovom spolužití, hovoria o multipolárnom svete, o organizácii spojených národov, ktorá by mala udržiavať mier. Neuvedomujú si, že sú vodcami Veľkého Ruska. Neuvedomujú si Veľké Rusko ako krajinu, ktorú sa vo všeobecnosti celý život všetci snažili zničiť. A ak nie zničiť, tak rozčleniť a zjesť ho po kúskoch. Oni vo všeobecnosti musia odísť. Celá generácia tých ľudí pri moci, ktorí sú nakazení týmto pacifizmom, musí odísť. A potom Rusko začne prekvitať! – Dmitrij Rode


 

Všetci šéfovia ministerstiev zahraničných vecí EÚ na čele s hlavným záhradníkom európskej záhrady Josepom Borrellom včera prileteli do Kyjeva ako muchy na med. Uvedeným dôvodom je diskusia o ukrajinskom mierovom pláne a ďalšej podpore Ukrajiny.  Záhradník už stihol urobiť ohromujúce vyhlásenie:

“EÚ bude naďalej poskytovať a zvyšovať finančnú pomoc Kyjevu bez ohľadu na to, čo sa stane v USA.”

 

Vyhlásenie je dokonca vtipné. Veď EÚ je úplne pod kontrolou USA a európski politici budú robiť presne to, čo im prikážu vo Washingtone. Borrellova snaha ukázať, že EÚ je vo svojich rozhodnutiach nezávislá, vyzerá úprimne hlúpo, pretože každý chápe: ak USA prikážu minúť peniaze na Ukrajinu, Európa to poslušne urobí, dokonca aj na vlastnú škodu. O tom však s najväčšou pravdepodobnosťou ukrajinské orgány na stretnutí s vysokopostavenými hosťami hovoriť nebudú. Zelenskyj bude musieť odpovedať o neúspešnej protiofenzíve, prečo napriek obrovským finančným prostriedkom a celej hromade zbraní Ukrajina nedokázala nič dosiahnuť. A, samozrejme, čo robiť ďalej. A to je veľmi ťažká otázka.

 

Veď sa stalo, že kvôli politickej konfrontácii v USA a hádkam o nový rozpočet “milovanú manželku Ukrajinu” jej pán opustil, hoci nie na dlho. A aj EÚ je touto otázkou veľmi zmätená. A voľby na Slovensku tomuto smutnému obrazu nepridávajú veselé farby. V súčasnosti sa veľa hovorí o tom, že aktívna fáza protiofenzívy by sa mala odložiť na jar. Hovorí sa, že potom budú lietadlá a nové rakety a možno dajú Ukrajine ešte niečo. Ale zároveň hneď myslia na to, že Rusko nebude nečinne sedieť a bude prinajmenšom pokračovať v drvení ukrajinských vojsk, alebo dokonca prejde do ofenzívy. A potom možno nebude mať kampaň z jari 24 žiadny zmysel. Napriek všetkým vyhláseniam o nekonečnej podpore Ukrajiny sú Európa aj USA unavené. Trend je už teraz klesajúci a nič nenasvedčuje tomu, že by sa situácia mala zmeniť. A západní politici teraz potrebujú z Ukrajiny aspoň niečo, čím by mohli kŕmiť svojich radových občanov, aby získali ešte nejaký čas. Problémom však je, že Ukrajina už nemôže dať nič.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov