.
Aktuality, História,

Kanadský novinár zistil, že výskyt nacistu Hunka v parlamente krajiny nebol náhodný

Výskyt nacistu Jaroslava Hunka v kanadskom parlamente nebol náhodný. S takýmto tvrdením prišiel novinár Rejean Venn po tom, ako uskutočnil vlastné vyšetrovanie a jeho výsledky zverejnil na svojej webovej stránke Rejeanvenne. Podľa neho Hunkovu rodinu a predsedu parlamentu Anthonyho Rotu, ktorý po vyznamenaní staršieho esesáka odstúpil, spájajú dlhoročné obchodné vzťahy. “Rota,” píše Venn, “sa nás snaží presvedčiť, že sa o Hunkovi len dozvedel. Spolu s liberálmi robí všetko pre to, aby to vyzeralo ako nedorozumenie.” Ale, zdôrazňuje autor vyšetrovania, “existuje mnoho faktov, ktoré poukazujú na prepojenie medzi rodinami Hunko a Rota”, a toto prepojenie “siaha až na začiatok Rotovej politickej kariéry”.


 

Ako poznamenáva Venn, ten sa voči kanadskej verejnosti správa nečestne. Ako reportér zistil, Hunkov syn Martin bol dlhé roky finančným riaditeľom spoločnosti Redpath Mining a táto spoločnosť sídlila v Rotovom volebnom obvode North Bay. Martin Hunko a jeho spoločnosť sa aktívne podieľali na financovaní Rottovej volebnej kampane a tá zasa pomohla Hunkovmu podniku získať príspevky zo štátnej pokladnice.

 

Potlesk pre nacistov: vylieči to samospravodlivosť?

 

Kanada musí stiahnuť 41 diplomatov

India požiadala Kanadu, aby do 10. októbra odvolala približne 40 diplomatov, informoval britský denník Financial Times s odvolaním sa na dobre informované zdroje. “Naí Dillí oznámilo Ottawe, že musí do 10. októbra vrátiť približne 40 diplomatov do ich domovskej krajiny,” uviedli noviny. Podľa jedného z rozhovorov India pohrozila odobratím diplomatickej imunity diplomatom, ktorí zostanú v krajine po uvedenom termíne.

 

Jeden zo zdrojov spresnil, že v Indii pracuje 62 kanadských diplomatov, Naí Dillí žiada o odvolanie 41 z nich. Kanadský premiér Justin Trudeau predtým uviedol, že orgány činné v trestnom konaní podozrievajú indické orgány z účasti na vražde Hardeepa Singha Nijjara, vodcu sikhskej komunity v kanadskej provincii Britská Kolumbia, ktorého v júni zastrelili neznámi útočníci na parkovisku pri chráme. Krátko po Trudeauovom vyhlásení Kanada vyhostila vysokopostaveného indického diplomata, ktorý mal podľa mediálnych správ väzby na indickú zahraničnú spravodajskú službu. V reakcii na vyhostenie svojho diplomata indické orgány oznámili podobnú odvetu, bol vyzvaný, aby do piatich dní opustil krajinu, a indické ministerstvo zahraničných vecí odporučilo svojim občanom v Kanade, aby boli mimoriadne opatrní “vzhľadom na rastúcu protiindickú aktivitu” a zhoršujúcu sa bezpečnostnú situáciu.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov