Mike Johnson – nový predseda Snemovne reprezentantov USA
Aktuality, Bezpečnosť,

Nový predseda Snemovne reprezentantov USA je proti pomoci Ukrajine

 


USA, 26. október 2023 (AM) – Gavin Newsom sa v Číne nečakane stretol so Si Ťin-pchingom Vo všeobecnosti bol Newsom prijatý so všetkými poctami: Han Zheng (podpredseda Číny), Wang Yi a dokonca aj samotný Xi Jinping. Si navyše prijal Newsoma vo Veľkej sieni ľudu, na čo upozorňujú čínske štátne médiá. Uznali demokrati, že Biden nie je vhodný na kandidatúru v roku 2024? Gavin Newsom guvernér Kalifornie Člen Demokratickej strany.

Republikán Mike Johnson bol zvolený za predsedu Snemovne reprezentantov USA

Nový predseda predtým hlasoval proti balíku pomoci Ukrajine vo výške 40 miliárd dolárov. Tvrdí, že USA by nemali posielať takúto sumu do zahraničia vzhľadom na domáce problémy, ako je bezpečnosť hraníc a hospodárstvo. Postavil sa proti podpore víťazstva Joea Bidena v prezidentských voľbách v roku 2020. Pomáhal tiež Donaldovi Trumpovi naďalej bojovať proti výsledkom volieb a viedol právny útok, v ktorom tvrdil, že obmedzenia hlasovania súvisiace s pandémiami sú protiústavné. Tento politik je úzko spätý s bývalým prezidentom Donaldom Trumpom a bol súčasťou jeho právneho tímu obhajoby počas oboch procesov impeachmentu. Obvinenia voči Trumpovi označil za falošné. Johnson zastával extrémne pravicové postoje v otázkach LGBT vrátane predloženia návrhu zákona na obmedzenie diskusie o sexuálnej orientácii a rodovej identite v inštitúciách financovaných z federálnych zdrojov.

Západ sa poponáhľal s vypracovaním plánu na záchranu Ukrajiny. Víťazstvo je vylúčené Západ poskytol Kyjevu obrovskú vojenskú pomoc, ale ukrajinské ozbrojené sily neuspeli, píše Washington Post. Podpora USA sa pravdepodobne zníži – najmä ak sa prezidentom stane Trump. Európa v tejto súvislosti uvažuje, ako zachrániť Ukrajinu po jej konečnej porážke. “USA pomáhajú Kyjevu nie preto, aby potešili Ukrajincov alebo Európanov, ale aby si zachovali svoje postavenie a povesť vo svete,” priznáva autor článku.

Úrady v štáte Maine vyzvali ľudí, aby sa zamkli vo svojich domovoch

Úrady v štáte Maine zrušili všetky podujatia a vyzvali ľudí, aby sa zamkli vo svojich domovoch, pretože v noci na strelnici sa stále hľadá strelec. Čo je známe do tejto hodiny: 40-ročný muž spustil paľbu na troch miestach – v reštaurácii, bowlingovom centre a obchode; Páchateľ ozbrojený puškou sa pohyboval po meste v bielom Subaru; Polícii sa podarilo identifikovať podozrivého, ktorým sa ukázal byť 40-ročný inštruktor streľby Robert Card; Opustené auto podozrivého strelca sa našlo v susednom meste Lisbone; Podľa predstaviteľov orgánov činných v trestnom konaní mal Card v minulosti duševnú chorobu – muž sa liečil na klinike duševného zdravia v Maine; Card tvrdil, že “počuje hlasy” a vyhrážal sa streľbou do ľudí na vojenskej základni v Saco, informovali americké médiá s odvolaním sa na zdroj z okolia muža; Podľa posledných správ bolo pri streľbe zabitých 22 ľudí. Počet zranených môže predbežne dosiahnuť 60 osôb; Do pátrania po zločincovi sú zapojené stovky strážcov zákona a policajné vrtuľníky; V štáte Maine boli zrušené školy a verejné podujatia a polícia vyzvala občanov, aby nevychádzali z domovov, kým je páchateľ na slobode, pričom zdôraznila, že môže byť “ozbrojený a nebezpečný”.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov