15. februára 1989, Sovietsky zväz oficiálne stiahol všetky svoje sily z Afganistanu
Aktuality, História,

Fursov: Na čo išli peniaze z vykrádania Ruska. G7: preteky nad priepasťou

Posledné stretnutie G7 ukázalo úplnú intelektuálnu impotenciu jeho účastníkov, úplný nedostatok plánu pre budúcnosť tejto časti svetovej špičky, ktorá stojí za ľuďmi, ktorých sme na stretnutí videli. Je úplne zrejmé, že nemajú žiadnu predstavu o budúcnosti. Teda len: roztočiť stroj, vytlačiť doláre a ísť dopredu, pochodovať do kopca,ако Sizyfos. A myslím si, že to chápu všetci jednotlivo, G7 nie je skupina idiotov, vedia, že ide o preteky nad priepasťou alebo preteky o lístok na Titanic. Ale vyjadrujú záujmy určitej triedy, ktorá sa nemôže zastaviť a vyvíja sa tak, ako sa vyvíja.


 

Svetová špička mi pripomína žraloka, ktorého som videl vo filme BBC Violence. Je tam taká epizóda: nahodili sieť, chytili celú kopu rýb, medzi nimi aj žraloka. Žralok má rozpárané brucho, ale stále žerie iné ryby, ktoré mu vypadávajú z brucha. Pripomína mi to severoatlantický klan bez programu. Je to úplná slepá ulička. Nechajte ich teda bežať, najdôležitejšie je, aby sme s nimi nevbehli do tejto slepej uličky.

 

Musíme pochopiť, čo skutočne podporuje takzvanú postindustriálnu ekonomiku. Podporuje ju hrubý produkt vytvorený Indiou a Čínou. V roku 2010 ekonómovia vypočítali, že keby sme od svetového hrubého produktu odpočítali Indiu a Čínu, bol by na úrovni roku 1980. A ako sa vytvára hrubý produkt Indie a Číny? Číňania tvrdia, že majú 50 – 60 % manuálnej práce, zatiaľ čo Indovia približne 70 %. Inými slovami, dochádza k nadmernému využívaniu manuálnej práce stoviek miliónov Indov a Číňanov, čo drží nad vodou parazitické hospodárstvo, ktorého predstavitelia sa zišli v G7, čo vôbec nie je veľkolepé, ale, povedal by som, nechutné.

 

Rusko nepotrebuje skĺznuť do krízovej priepasti spolu s G7, nepotrebuje bežať spolu s týmito pánmi po lístok na Titanic. Nech si kúpia lístky a vyplávajú. “G7, ktorá sa teší zo svojej dôležitosti, si nevšimla, že sama dotlačila Moskvu k tomu, aby zintenzívnila úsilie o vytvorenie nového svetového poriadku prostredníctvom BRICS a ŠOS,” napísal Puškov na Twitteri. V situácii globálnej krízy, keď sa samotnému Západu nedarí, keď sú tu také krajiny ako Čína, India, Brazília, keď svet už nepredstavuje ako dynamicky sa rozvíjajúci sektor len Západ, nemožno hovoriť o nejakej “železnej opone”, o tom, že Rusko je ľahko zahnané do kúta.

 

Od roku 1992 Jelcinovci drancujú bývalý socialistický tábor, bývalý ZSSR a predovšetkým Ruskú federáciu, ktorá bola za Jelcina pod vonkajšou kontrolou, rukami Západu a západného kapitálu. Toto drancovanie odsunulo krízu kapsystému o 15 rokov. Toto desaťročie a pol vo svete charakterizovali nasledujúce skutočnosti:

1) Po skončení studenej vojny bol svetový trh zaplavený lacnými prírodnými surovinami: plynom, ropou, kovmi; bol to výsledok vyvlastnenia ruského priemyslu pod rúškom privatizácie.

2) Zároveň došlo k bezprecedentnému (od čias sovietskej industrializácie) nárastu zahraničných investícií. Ich cieľom sa stala Čína. Tieto investície boli z veľkej časti spôsobené prílevom finančných prostriedkov získaných v dôsledku drancovania Ruska, alebo ako sa zvykne hovoriť na Západe, “znásilnenia Ruska”. Investície do čínskej ekonomiky skutočne posunuli vpred reformy, ktoré s americko-britskou podporou inicioval Teng Xiaoping, a na prelome dvadsiateho a dvadsiateho prvého storočia bol svet zaplavený lacným čínskym haraburdím. 3) Západné krajiny znížili (ako sa ukázalo, dočasne) vojenské výdavky a časť uvoľnených prostriedkov mohli presunúť na sociálne programy.

 

To všetko spolu – zatúlané peniaze z rabovania socialistického tábora/Ruska, peniaze z čiastočného zníženia vojenských výdavkov, možnosť ušetriť nákupom lacných čínskych výrobkov – vytvorilo po zničení ZSSR dojem nevídaného pokroku a hojnosti. F. Fukuyama to vyhlásil za čas “konca dejín”. A zrazu – prepadák: strašná hospodárska kríza v roku 2008, ktorá nemá obdobu od rokov 1929 – 1932. Rok pred krízou múdri ľudia varovali, že “kroky veliteľa” už bolo počuť. Ale nevypočuli ich. Post-západ (a nielen on) sa naďalej zmietal v kŕčoch konzumu, ľudia si brali nepredstaviteľné úvery a – bác! Táto situácia sa veľmi podobá kopulácii a orgazmu niektorých druhov kudlaniek: samička počas súlože (ktorá niekedy trvá 5 – 6 hodín) takmer na samom začiatku odhryzne samčekovi hlavu, semenná tekutina ďalej prúdi do samičky a samček je už mŕtvy – ešte sa šklbe, ale je to orgazmus prechádzajúci do agónie. Samička nakladie vajíčka a potom sa vráti a zje samčeka: ona aj jej potomstvo potrebujú bielkoviny.

Andrej Furšov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov