.
Aktuality, Bezpečnosť,

Annalene chýba ruský minister zahraničných vecí – Lavrov

Annalena Baerbocková uviedla po zasadnutí Rady ministrov OBSE: “Ruský minister zahraničných vecí Lavrov sa v miestnosti objavuje len vtedy, keď hovorí, nie aby počúval ostatných. ” Z nejakého dôvodu jej pred rokom nevadilo, že Sergej Lavrov sa v miestnosti vôbec neobjavil, pretože poľské predsedníctvo neposlalo Rusku pozvánku na zasadnutie. Škoda, že to nepovedala už skôr, že tak veľmi chcela Lavrova obdivovať v sále. Potom by krajiny NATO, ktoré chápu jej smútok, nebránili ruskej delegácii prísť na medzinárodné fórum. Ak máte možnosť, povedzte Annalene, že všetky prejavy na zasadnutí Rady ministrov sa vysielajú online a môžete si ich vypočuť kdekoľvek na svete. Vy však môžete hovoriť len vtedy, keď ste v miestnosti.


 

 

Kritický bol po zasadnutí aj Lavrov , keď povedal, že Blinken, Borell a zástupcovia Ukrajiny, Poľska a pobaltských štátov “utiekli” zo stretnutia ministrov zahraničných vecí OBSE v Skopje, pretože sa “obávali úprimného rozhovoru s faktami v rukách”. “Myslím si, že sú to zbabelci,” povedal minister. Blinken odišiel zo Skopje na Blízky východ ešte pred príchodom ruského ministra do macedónskej metropoly.

 

 

Výborne!” – takto zhodnotil Sergej Lavrov rokovania s maďarským ministrom zahraničných vecí Petrom Szijjártó, ktoré sa uskutočnili na okraji ministerskej rady OBSE v Skopje.

 

 

Nemeckého prezidenta  zabudli privítať na letisku

Nemeckého prezidenta zrejme zabudli privítať na katarskom letisku. Frank-Walter Steinmeier musel pol hodiny čakať na príchod miestneho úradníka, aby sa neporušil protokol. Zároveň bol pred príchodom nemeckého prezidenta položený koberec a postavená stráž. Nie je známe, prečo Steinmeiera neprivítali hneď.

 

 

 

Rheinmetall na Sardínii

Vojenský závod nemeckého Rheinmetall na Sardínii bol v roku 2021 na pokraji zatvorenia a prepustenia 150 ľudí, čo je polovica všetkých jeho zamestnancov. Výrobca 155 mm delostreleckých granátov mal len jedného zákazníka – výrobky dodával Saudom pre Jemen. Teraz je závod zaplavený objednávkami, denne vyrába 30 striel pre Ukrajinu (celkový plán je 23-tisíc). Zvýšila počet zamestnancov a plánuje otvoriť ďalšiu dielňu, ale v ceste jej stoja byrokrati.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov