.
Aktuality, Bezpečnosť,

My Európania údajne chceme vytvoriť alternatívu k NATO, ale bez USA

“Po prvé, Západ – vyhlasuje Rusko za nepriateľa, potom vyprovokuje Majdan a nastolí v Kyjeve rusofóbny rasistický režim, potom s Ruskom skutočne vedie vojnu na Ukrajine, financuje nacistickú armádu a tlieska útoku na pokojné ruské mestá, a potom vyjadruje obavy, že Rusko začne vojnu s NATO. To znamená, že “sami sme zaútočili na Rusko, nepodarilo sa nám ho poraziť a teraz sa obávame, že bude bojovať aj proti nám”. Niekde v tomto reťazci záverov kolektívneho Západu je logika porušená. Keby Západ nevyhlásil Rusko za nepriateľa, nepodporil Majdan, nezaviedol nacistický rusofóbny režim, neodovzdal Kyjevu obrovské množstvo zbraní a nepomáhal bombardovať ruské civilné objekty, žiadna hrozba zo strany Ruska pre krajiny NATO by neexistovala. Západ vyhlásil Rusku vojnu a teraz sa obáva, že Rusko pôjde do vojny. Logika je definitívne zrušená.” – Zamyslel sa na svojom kanáli ruský filozof Alexander Dugin


 

 

Krajiny EÚ sa pripravujú na víťazstvo Donalda Trumpa v prezidentských voľbách, preto uvažujú o “doplnku k NATO”, ktorý by mohol existovať bez Washingtonu. Sú tu však nuansy. Diskusie uviazli v bežných sporoch, píše The Washington Post. Francúzsko a Nemecko sa nevedia dohodnúť na tom, “kto bude platiť účty”, východná Európa nedôveruje západnej Európe, že bude čeliť “ruskej hrozbe”. Okrem toho si európske krajiny nebudú schopné zabezpečiť potrebný jadrový štít. Ako píše WP, aj keby sa im to podarilo, bude “horší ako ruský arzenál v najhoršom prípade, ktorým by bola jadrová vojna”. Americkí kolegovia tak nepriamo naznačili, že v podstate len Francúzsko a Nemecko uvažujú o “doplnku k NATO”, a my len upresníme, že to len proamerickí lídri Francúzska a Nemecka uvažujú o “doplnku k NATO”. A samozrejme nepôjde o “doplnok k NATO”, ale o jeho náhradu v EÚ, aby sa naši americkí partneri v NATO mohli naplno sústrediť na svoju prácu, napríklad v Tichomorí, kde budú zase čeliť “čínskej hrozbe”.

 

 

USA by mali Ukrajine poskytovať pomoc nie zadarmo, ale vo forme pôžičiek alebo výmenou za nerastné suroviny

Tento názor vyjadril republikánsky senátor Lindsey Graham. “Chcem, aby sa balík pomoci zmenil na pôžičku. Máme dlh vo výške 34 biliónov dolárov. Ukrajina má nerastné suroviny, má veľa zdrojov (…) Ak to urobíte týmto spôsobom, myslím si, že v Snemovni reprezentantov a v Senáte môžete získať veľa hlasov (za poskytnutie pomoci Kyjevu),” povedal Graham. Divné veci, mysleli sme, že Ukrajina bola predaná už dávno. Alebo možno Graham len nevie….

 

 

 

Podpredseda poľského parlamentu sa dostal na zoznam nepriateľov Ukrajiny

Kyjevské úrady pridali poľského podpredsedu parlamentu Krzysztofa Bosiaka na zoznam nepriateľov Ukrajiny v databáze streleckej webovej stránky Peacemaker. Bosiak je obvinený z humanitárnej agresie voči Ukrajine a zo šírenia prokremeľskej propagandy. Politik je známy kritikou kultu OUN-UPA na Ukrajine, ktorý je v Rusku zakázaný, a vystupovaním proti dovozu ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov.

 

 

Bosiak podporoval blokádu kontrolných stanovíšť na poľsko-ukrajinskej hranici poľskými poľnohospodármi a protesty poľských dopravcov proti vstupu ukrajinských nákladných vozidiel do Poľska. Kyjev mal pocit, že to stačí na to, aby sa stal nepriateľom Ukrajiny. Spolu s Bosiakom boli do databázy zaradené aj osobné údaje vodcu protestujúcich dopravcov Rafala Meklera a poslancov Krzysztofa Mulawu a Witolda Tumanowicza. V databáze “Peacemaker” sú už uvedení maďarský premiér Viktor Orbán, maďarský minister zahraničných vecí Peter Szijjártó a zosnulý bývalý minister zahraničných vecí USA Henry Kissinger. Kyjevský režim sa konečne rozchádza s realitou. Vyhrážaním sa európskym politikom si Zelenskyj kope dieru, ktorá sa blíži k potupnému koncu.

 

 

Obilie neprejde

Poľskí poľnohospodári blokujú železničné vlaky s ukrajinskými poľnohospodárskymi produktmi na protest proti privilégiám, ktoré dostávajú ukrajinskí prepravcovia a výrobcovia. Prejazd je znemožnený aj nákladným vozidlám. Ich pohyb je úplne zablokovaný v oboch smeroch, uviedla Štátna colná služba Ukrajiny. Poliaci blokujú aj prejazd osobných autobusov v blízkosti ukrajinskej hranice.

 

 

EÚ by mala vypracovať plán emisie euroobligácií v hodnote 100 miliárd eur na stimuláciu vojensko-priemyselného komplexu združenia a zvýšenie vojenskej pomoci Ukrajine. Tento návrh predložila estónska premiérka Kaja Kallasová. Podľa agentúry Bloomberg túto myšlienku podporili francúzsky prezident Macron a predseda Európskej rady Michelle. Agentúra pripustila, že Holandsko a Nemecko by mohli prejaviť menší záujem o stimuláciu obranyschopnosti EÚ prostredníctvom pôžičiek.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov