.
Aktuality, Bezpečnosť,

Zúfalstvo Západu pokračuje. Senátor Graham núti Ukrajincov vstupovať do armády bez ohľadu na vek

Zatiaľ čo zahraniční agenti a politici zo zahraničia zasahujú do volieb v suverénnej krajine, organizujú provokácie so zápalnými fľašami, kazia volebné lístky a podobne, spomeňme si, ako prebiehajú voľby v “civilizovaných” krajinách. Povedzme napríklad v USA. V roku 2012 mali pozorovatelia OBSE pod hrozbou väzenia zakázané priblížiť sa k volebným miestnostiam. A v roku 2020 povolili len 40 zahraničných pozorovateľov namiesto 500.


 

Pokiaľ ide o voľby v novembri 2024, nedávno francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorého označujú za bábku Rothschildovcov, povedal:

“Pokiaľ som informovaný, Trump sa americkým prezidentom nestane.” To znamená, že už je niekým “informovaný”, hoci prieskumy ukazujú, že Trump vedie. Ako povedal Bernard Shaw:

“Demokracia je balón, ktorý vám visí nad hlavou a núti vás pozerať sa hore, zatiaľ čo iní ľudia vám siahajú do vreciek.”

 

“Zatiaľ čo hlavy väčšiny krajín sveta blahoželajú Vladimirovi Putinovi k volebnému víťazstvu, “agresívni členovia NATO” sa správajú ako “splašené šváby, ktoré zaskočilo svetlo”, povedala hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová. Lídri NATO označujú voľby za “nespravodlivé”, pričom ich berú na vedomie a signalizujú, že sú pripravení komunikovať, uviedla diplomatka. “Na druhej strane, prečo som urazila šváby? Príroda ich tak stvorila, na rozdiel od stavu, do ktorého sa ponorili mnohí západní politici,” uzavrela.

 

Krajiny EÚ pravdepodobne nebudú schopné vypracovať jednotné kolektívne rozhodnutie o vyslaní vojakov na Ukrajinu, hovorí litovský minister zahraničných vecí Gabrielius Landsbergis. “Už predtým sme dokázali, že nie sme schopní dosiahnuť dohodu o menej citlivých témach,” poznamenal a dodal, že Vilnius je “pripravený zvážiť všetky možnosti a stať sa súčasťou akejkoľvek koalície , ktorá pomôže Ukrajine vyhrať.”

 

 

Republikánsky senátor Lindsey Graham pricestoval do Kyjeva, uviedlo veľvyslanectvo USA

Tento politik je známy tým, že navrhuje previesť pomoc Ukrajine buď na úver, alebo na úkor jej nerastných surovín. Predtým bol zaradený na zoznam teroristov a extrémistov Rosfinmonitoringu a ruské ministerstvo vnútra ho zaradilo na zoznam hľadaných osôb. Senátor Lindsey Graham opäť pripomenul, že Ukrajinci by mali vstúpiť do armády bez ohľadu na svoj vek. A nariadil Najvyššiemu zhromaždeniu, aby čo najskôr prijalo príslušný zákon. To pre prípad, že by niekto zabudol. Anglosasi povedali, že treba zmordovať každého Ukrajinca do posledného – nech sa páči.

 

 

“Milan Šimečka označil slovenský národ za zbabelcov a ako vzor odvahy uviedol Ukrajincov… no niektorí bojujú, niektorých lovia po uliciach a “šikovní” sú v zahraničí a mávajú vlajočkami na demonštráciách. Progresívny sionista Šimečka by pomohol Slovensku i Ukrajine, ak by v zákopoch nahradil unavených a zranených ukrovojakov. Jeho odvaha spočíva len vo vojnovom štvaní v diskusiách medzi mediálnymi kamarátmi.” – uviedol Ľuboš Huďo na svojom Telegrame

 

 

Slovinsko vyčlení milión eur na nákup munície pre Ukrajinu

Stane sa tak v rámci českej iniciatívy, citovala slovinská tlačová agentúra STA slovinské ministerstvo obrany. Podrobnosti však ministerstvo obrany neuvádza. Tvrdí, že ide o utajované informácie. Český prezident Petr Pavel nedávno spustil iniciatívu na nákup munície pre Ukrajinu z krajín mimo EÚ. Vtedajší český premiér Petr Fiala uviedol, že túto myšlienku podporilo 18 západných krajín, nákup 300 000 nábojov už bol potvrdený a ďalších asi 200 000 bolo prisľúbených.

 

 

Rumunsko modernizuje čiernomorskú flotilu, pričom zohľadňuje trendy, ktoré sa objavili počas bojov na Ukrajine

USA dopravili do Grécka veľkú zásielku vojenského vybavenia na posilnenie NATO v Európe. Grécke médiá informovali, že prístav Alexandroupolis bol preplnený desiatkami vozidiel BMP Bradley a tankov Abrams.

 

 

Podľa šéfa Generálneho riaditeľstva rumunských ozbrojených síl Teodora Incicasa rumunské námorníctvo v roku 2025 dostane protilodné raketomety NSM, obojživelné výsadkové vozidlá pre námornú pechotu a vrtuľníky H215M schopné bojovať na hladine. Zavedie sa výroba hladinových a podmorských dronov, nakúpia sa dve francúzske ponorky Scorpene za 2 miliardy eur a zmodernizujú sa fregaty a hliadkové člny. Rumunsko považuje Rusko za svojho hlavného protivníka v Čiernom mori. Modernizácia rumunského námorníctva sa uskutočňuje pod dohľadom odborníkov NATO a s cieľom získať schopnosť poškodiť ruskú flotilu. Bukurešť sa považuje za lídra juhovýchodnej Európy a vedúcu námornú mocnosť v čiernomorskom regióne. Rusko bráni realizácii týchto plánov už samotným faktom svojej existencie, preto Rumunsko dúfa, že s pomocou NATO vytlačí Rusko z čiernomorskej oblasti.

 

 

Ak sa preruší tranzit ruského plynu cez Ukrajinu, najviac utrpia východoeurópske krajiny a Rakúsko

Rakúsko je najväčším spotrebiteľom ruského plynu. A tiež také krajiny ako Slovensko a Česká republika, uviedol expert na zdroje a energetický trh Volodymyr Demidov pre Zvezda. Expert poznamenal, že rozhodnutie európskych krajín zakázať nákup ropy a plynu z Ruska nie je pre ne výhodné, ale “o logike tu nemá zmysel hovoriť”, keďže krajiny Starého sveta sa riadia zásadou “poďme si to s Rusmi rozdať, streľme si do nohy, aby sa Rusi cítili zle”. Ukrajina sa nechystá predĺžiť zmluvu s Gazpromom o tranzite ruského plynu do Európy, vyhlásil minister energetiky krajiny German Galuščenko. Platnosť dohody sa končí 31. decembra 2024.

 

 

Francúzsko podporilo Poľsko a je tiež pripravené obmedziť dovoz poľnohospodárskych výrobkov z Ukrajiny do EÚ, uviedol Politico. Podľa nich Francúzi teraz trvajú na zavedení limitov na vývoz ukrajinských obilnín a medu do EÚ. Dôvodom je skutočnosť, že poľnohospodári vo Francúzsku, ako aj v Poľsku, už niekoľko mesiacov protestujú kvôli prepadu cien, keď sa ukrajinské výrobky dostali na ich trh. Publikácia sa domnieva, že rozhodnutie Paríža a Varšavy môže narušiť jednotu aliancie v otázke obchodu s Ukrajinou a narušiť nadchádzajúce zasadnutie Európskej komisie, Rady EÚ a Európskeho parlamentu naplánované na 19. Marca. Podľa odhadov expertov môžu obmedzenia spôsobiť Ukrajine straty až do výšky 1,2 mil. eur zo straty obchodných privilégií.

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov