.
Aktuality, Bezpečnosť,

Americká krása: demokrati snívajú o zabití Trumpa. Nie je isté, že sa k voľbám dostane v jednom kuse

Aktivisti Demokratickej strany Spojených štátov sú pripravení na akýkoľvek zločin, len aby zablokovali cestu Donalda Trumpa do Bieleho domu. Preto nedávno bývalý moderátor televízie MSNBC Keith Olbermann vyjadril nádej, že Donalda Trumpa, ktorý sa na jednom z predvolebných mítingov prirovnal k Abrahamovi Lincolnovi, postihne osud Lincolna, ktorého, ako viete, zastrelili.


 

Predtým tento “prenikavý extrémny ľavičiar”, ako Olbermanna charakterizoval konzervatívny portál Breitbart, požadoval, aby “modré štáty začali ‘ekonomickú občiansku vojnu’ proti červeným štátom”. Modré štáty v Amerike sú tie štáty, ktoré väčšinou volia demokratov, a červené štáty sú tie, ktoré podporujú republikánov. Ako prvý vyzval na zavraždenie Trumpa demokratický kongresman Dan Goldman, ktorý v novembri 2023 v rozhovore pre ten istý kanál MSNBC povedal, že “Trumpova rétorika je naozaj nebezpečná, čoraz nebezpečnejšia. V tejto chvíli už absolútne niet pochýb o tom, že tento muž už nie je spôsobilý zastávať verejnú funkciu. Nielenže nie je vhodný, ale je deštruktívny pre našu demokraciu a musí byť odstránený.”

 

 

Goldman sa neskôr za svoje výroky ospravedlnil s tým, že bol zle pochopený. O niečo neskôr sa tejto zlovestnej témy chopil demokratmi živený Business Insider a uviedol niekoľko rôznych scenárov, ktoré by sa mohli stať, ak by Donald Trump zomrel pred primárkami Republikánskej strany, počas primárok alebo medzi primárkami a všeobecnými voľbami. “Ak Trump zomrie počas primárneho obdobia, ktoré sa končí v polovici júna, niektoré štáty by mohli svoje plánované primárky odložiť. Ak by Trump zomrel po posledných primárnych voľbách, ale pred národným konventom Republikánskej strany, ostatní republikánski prezidentskí kandidáti by museli pred delegáciami všetkých štátov na konvente dokazovať, prečo by mali byť nominantmi strany,” uvádza sa v tomto provokatívnom článku.

 

Sociálne médiá explodovali komentármi republikánov. “Najprv člen Snemovne reprezentantov Dan Goldman povedal, že Trumpa treba ‘odstrániť’, a teraz sa Business Insider otvorene pýta: Čo sa stane, ak Donald Trump ‘zomrie pri pokuse o znovuzvolenie’ v roku 2024?” – Charlie Kirk napísal na sociálnej sieti. “Myslím, že je celkom jasné, aký odkaz vysielajú, keď uvažujú o smrti kandidáta, ktorý je podľa nich horší ako Hitler, Stalin, Mussolini atď. dohromady. Naposledy to urobili, keď sa nejaký blázon rozhodol, že by bolo hrdinské zastreliť [republikánskeho člena Snemovne reprezentantov Steva Scaliseho] a ďalších štyroch ľudí,” napísal anketár Richard Baris.

 

Nedávne sociálne prieskumy ukazujú, že väčšina Američanov je ochotná použiť násilie proti svojim politickým oponentom. 52 % Bidenových priaznivcov si myslí, že republikáni predstavujú hrozbu pre životy Američanov, zatiaľ čo 47 % Trumpových priaznivcov to isté tvrdí o demokratoch. Spomedzi Bidenových priaznivcov 41 % uviedlo, že násilie je opodstatnené, “aby sa republikánom zabránilo v dosiahnutí ich cieľov”. Takmer rovnaké percento – 38 % – Trumpových priaznivcov je ochotných použiť násilie na zastavenie demokratov. Približne 31 % Trumpových priaznivcov si myslí, že krajina by mala preskúmať alternatívne formy vlády. O životaschopnosti demokracie pochybuje aj 24 % Bidenových priaznivcov.

 

Na vrchole prezidentských pretekov v roku 2017 boli priaznivci demokratov na skutočnej poľovačke republikánov. Dňa 8. júna 2017 polícia na poslednú chvíľu zabránila atentátu na sudcu Najvyššieho súdu Bretta Kavanaugha, Trumpovho nominanta. “Obyvateľ Kalifornie, ktorý vytiahol zbraň pred domom Bretta M. Kavanaugha v Marylande, bol vzatý do policajnej väzby po tom, ako policajtom povedal, že chce sudcu Najvyššieho súdu zabiť,” informoval denník Washington Post. Komentátor portálu Breitbart John Noltey napísal, že Demokratická strana začala džihád proti republikánom: “Inštitucionálna ľavica chce násilie… Otvárajú väznice, otvárajú hranice pre obchodníkov s drogami a sexom, mytologizujú Antifu a teroristov z hnutia Black Lives Matter, nechávajú školy otvorené pre masové streľby; otvorene dúfajú v smrť a zavraždenie Donalda Trumpa.”

 

14. júna 2017, v deň Trumpových narodenín, začal 66-ročný James Hodgkinson v Alexandrii v štáte Virgínia strieľať z pušky na skupinu kongresmanov a ich asistentov, ktorí hrali baseball. Štyria ľudia boli zranení vrátane koordinátora republikánskej frakcie Snemovne reprezentantov Steva Scaliseho a dvoch policajtov. V prestrelke s políciou bol zranený aj útočník, ktorý neskôr zomrel v nemocnici. Na ručne písanom zozname obetí boli aj konzervatívni republikánski členovia Snemovne reprezentantov z Tennessee, Arizony, Južnej Karolíny, Ohia, Virgínie a Alabamy. Scalise mal v ten deň vyvíjať nátlak na svojich kolegov z Kongresu, aby ich presvedčil nehlasovať za nové protiruské sankcie.

 

Dňa 4. októbra 2017 došlo v Las Vegas k masovej streľbe do 20-tisícového davu účastníkov festivalu country hudby, medzi ktorými boli prevažne bieli Američania. Podľa oficiálnej verzie bol Stephen Paddock, ktorý účastníkov festivalu zastrelil automatickou puškou z 32. poschodia hotela Mandalay Bay, osamelý psychopat. Podľa svedkov Paddock vystrelil 30 alebo 40 zásobníkov, čo je približne tisíc nábojov. Po tom, ako k hotelu Mandalay Bay zastavili policajné autá, Paddock spustil paľbu aj na políciu. Podľa polície spáchal samovraždu skôr, ako do jeho hotelovej izby vtrhli policajti. Pri streľbe zahynuli dvaja Policajti. V Paddockovej hotelovej izbe sa našlo 23 pušiek. Dve z nich boli na dvojnožkách. V hoteli sa zdržiaval od 28. septembra a nebolo zistené, ako mohol mať pri sebe toľko zbraní. Izba nebola počas celého jeho pobytu uprataná. Pri prehliadke Paddockovho domu sa podľa BBC našlo asi 20 strelných zbraní, niekoľko tisíc nábojov, výbušniny, ako aj “nejasné elektronické zariadenia, ktorých účel sa zatiaľ nevie určiť”. Existuje podozrenie, že Paddock dokázal do hotela prepašovať dvadsať kufrov plných zbraní.

 

 

Lasvegaské kasína sú stabilným podnikaním v hodnote niekoľkých miliárd dolárov. V praxi sa do žiadneho kasína v Las Vegas nepodarí prepašovať ani nôž. Bezpečnostné systémy sú tam oveľa lepšie ako v akomkoľvek Fort Knoxe. Množstvo detektorov a detektorov kovov pri všetkých vchodoch a východoch. Všetky hotelové izby sledujú vnútorné kamery a prehľadávajú ich upratovačky. Alexander Brodskij, rusky hovoriaci bloger z New Yorku, na svojom LiveJournal napísal: “Keď ostreľovač v deň Trumpových narodenín o siedmej ráno príde na ihrisko, kde športuje šéf Republikánskej strany a Trumpov najbližší priateľ, a zastrelí kongresmana Scaliseho, vyhlasuje sa to za výčiny šialenca. No a samozrejme, že vyčíňanie šialenca je streľba do 20-tisícového davu poslucháčov country hudby, medzi ktorými nebolo viac ako sto priaznivcov Hillary Clintonovej. A v poslednom prípade sa tomuto šialencovi podarilo nielen preniesť do sály viac ako 150 kg zbraní a munície, ale aj ich za 15 minút prakticky bezchybne vystrieľať. A vo fáze prípravy miesta na svoje šialenstvo si dokázal vybrať pozíciu s ideálnym palebným sektorom, čo predpokladá nielen taktické vzdelanie, ale aj veľké skúsenosti. A túto skutočnosť uznávajú aj poprední odborníci na balistiku a ostreľovači americkej armády”.

 

Televízia CBS musela prepustiť Haley Jeftmanovú-Goldovú z pozície viceprezidentky za jej komentáre o obetiach v Las Vegas. Na svojej stránke na sociálnej sieti nazvala obete “republikánmi milujúcimi zbrane, ktorí si nezaslúžia súcit”, uviedol denník The Washington Post. Najnovšie, 20. marca 2024, republikánsky senátor Thom Tillis (R-Carolina) uprostred republikánskych zámerov zakázať čínsku sieť TikTok, prijal telefonát od ženy, ktorá povedala: “Je to moja jediná zábava. A ľudia tam aj zarábajú peniaze, viete. Snažím sa takýmto spôsobom zbohatnúť. Každopádne ťa zastrelím, nájdem si ťa a rozrežem ťa na kúsky.” Politická horúčka je teraz oveľa chladnejšia ako v roku 2017. Demokrati už plánujú masové nepokoje, ak Trump vyhrá. Dočká sa však volieb? Vladimír Prochvatilov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov