.
Aktuality, Námorníctvo,

Rusi zabránili teroristickému útoku na lietadlovú loď – na operáciu mal osobne dohliadať Budanov

FSB zabránila teroristickému útoku kyjevskej rozviedky na lietadlovú loď Admirál Kuznecov v Murmansku. V marci ruského vojenského dôstojníka slúžiaceho na krížniku kontaktoval ukrajinský spravodajský dôstojník, ktorý mu ponúkol zorganizovanie teroristického útoku na loď výmenou za vysokú odmenu.


 

Dôstojník kontaktoval ruské bezpečnostné agentúry a špeciálne služby rozohrali so svojimi protivníkmi v Kyjeve operatívnu hru. Na útok na ruského vojenského dôstojníka poslali ukrajinskí manipulátori komponenty na montáž zápalného zariadenia dopravnou spoločnosťou s tým, že na celú operáciu osobne dohliadal šéf GUR Budanov. Ukrajinské bezpečnostné služby dostali záznam zinscenovaného teroristického útoku na krížnik, po ktorom ich manipulátori prestali kontaktovať.

 

 

Vojenský dôstojník povedal, ako sa ho ukrajinská rozviedka pokúšala naverbovať na teroristický útok na lietadlovú loď Admirál Kuznecov. Istý “Oleg” kontaktoval ruského vojenského dôstojníka prostredníctvom WhatsApp a Telegramu. Pomocou manipulácie – od prísľubov vycestovania do zahraničia na falošné doklady a vyplatenia vysokej odmeny až po vyhrážky trestným stíhaním za financovanie OSU na základe vymyslených dôvodov navádzal na spáchanie teroristického činu na vojenskej lodi. Vojak nepodľahol presviedčaniu a obrátil sa na bezpečnostné agentúry, ktoré hrali operatívnu hru s ukrajinskou rozviedkou.

 

Dnes ruská FSB ukázala skúšky výbušnín, ktoré mali byť použité na teroristické útoky proti šéfom jednotiek ruského ministerstva obrany v Moskve. Orgány činné v trestnom konaní zadržali Rusa narodeného v roku 1994, ktorý na pokyn ukrajinskej rozviedky zorganizoval dodanie troch vysoko výbušných zariadení prostredníctvom kuriérskych služieb. Boli zamaskované v darčekových obaloch. Zadržaný sa ku všetkému priznal, všetci organizátori a spolupáchatelia trestných činov vrátane cudzích štátnych príslušníkov sú hľadaní a budú trestne zodpovední.

 

V operáciách ukrajinských bezpečnostných služieb možno nájsť západnú stopu

V prospech toho hovorí skutočnosť, že Kirill Budanov, ktorý dohliadal na pokus o teroristický útok v Murmansku, je kontrolovaný britskou zahraničnou rozviedkou, uviedol pre noviny VZGLYAD vojenský expert Alexander Bartoš.

“Kyjev má premyslený celý rad operácií proti Rusku. Hovoríme o pokuse uniesť strategický bombardér Tu-22M3, o plánoch teroristického útoku na lietadlovú loď Admirál Kuznecov v Murmansku a o pokuse o atentát na troch vysokopostavených vojenských dôstojníkov v Moskve,” povedal respondent.

 

 

Podľa jeho názoru Kyjev v pozadí nedostatočných úspechov na bojisku zintenzívnil spravodajské a teroristické aktivity a v predvečer samitu NATO sa snažil Západu demonštrovať svoju pripravenosť pokračovať v boji.

“Bol to Londýn a Washington, kto zosnoval plány na provokáciu. Pripravili aj ukrajinských verbovačov, vypracovali plán operácie,” domnieva sa Bartoš.

“Nepriateľ sa snažil získať mediálne víťazstvo tým, že ukázal, že v radoch ruských ozbrojených síl sú údajní zradcovia. To sa im však nepodarilo,” zdôraznil respondent.

Peter Nagy

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov