.
Aktuality, Bezpečnosť,

Video: Izraelské letectvo prvýkrát uskutočnilo letecké útoky na územie Jemenu

Izrael uskutočnil bombový útok na Blízkom východe. Útoku sa údajne zúčastnilo 12 stíhačiek, z toho 8 F-35I Adir a 5 F-16I Sufa. Využili medzinárodný vzdušný priestor nad Červeným morom. Do operácie bolo zapojené aj cisternové lietadlo KC-707, ktoré bolo zachytené na videu.


 

Izrael v spolupráci s USA zasiahol sklady paliva v jemenskom prístavnom meste Hodeidah, uviedli médiá. Ako dodáva saudskoarabský televízny kanál Al-Hadath, izraelské bojové lietadlá zaútočili okrem iného na budovu vojenskej polície v Hudajdá, ako aj na elektráreň Ras Khatib, ktorá dodáva elektrinu prístavnému mestu. Je zrejmé, že táto akcia je reakciou na včerajší príchod bezpilotného  lietadla Húsíov do blízkosti amerického veľvyslanectva v Tel Avive. O niečo neskôr bolo uverejnené oficiálne vyhlásenie tlačovej služby IDF:
“Bojové lietadlá IDF zaútočili na vojenské ciele teroristického režimu Húsíov neďaleko prístavu Hudajdá v Jemene v reakcii na stovky útokov na štát Izrael v posledných mesiacoch.

 

 

 

 

 

 

Pri útoku izraelského letectva na prístav v jemenskom meste Hodeidah zahynuli najmenej traja ľudia a 15 bolo zranených. V súvislosti s agresiou máme v súčasnosti tieto informácie:

– Najmenej 12 lietadiel izraelského letectva sa zúčastnilo na nálete na prístav jemenského mesta Hudajdah, píše Al Hadath;

– Izrael vopred informoval USA o útoku na jemenský prístav Hudajdá;

– Cieľom útoku na Hudajdá boli ropné zariadenia v prístave;

– HAMAS dôrazne odsudzuje útok Izraela na Jemen;

– IDF medzitým uviedli, že izraelské stíhačky zasiahli húsíjské ciele v reakcii na “stovky útokov na Izrael v posledných mesiacoch”;

–  Netanjahu bol v čase úderov izraelských stíhačiek v Jemene vo veliteľskom centre vzdušných síl v areáli ministerstva obrany krajiny;

– Požiar v Hodeidahu je “viditeľný na celom Blízkom východe” a “jeho význam je jasný”, povedal izraelský minister obrany.

 

 

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov