.
Aktuality, Civilná ochrana,

Video: V Energodare vyhodili do vzduchu auto bezpečnostného dôstojníka Záporožskej jadrovej elektrárne

V Energodare neznáme osoby vyhodili do vzduchu auto poslanca mestského zastupiteľstva a zamestnanca ŽNP Andrija Korotkého, v dôsledku teroristického útoku muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Informujú o tom ruské zdroje s odkazom na správy bezpečnostných síl.


 

 

Neznáme osoby umiestnili výbušné zariadenie do auta, k výbuchu došlo na Kaštanovom Bulvári, keď Korotkij nastúpil do auta a pohol sa. Muž zomrel v nemocnici na následky zranení. Podľa šéfa regiónu Jevhena Balického Andrij Korotkij pracoval v bezpečnostnej službe ZNPP a bol tiež poslancom mestskej rady.
“Dnes zomrel rukami teroristov v Energodare poslanec mestského zastupiteľstva Andrij Jurjevič Korotkyj. Pod auto bolo umiestnené improvizované výbušné zariadenie. Andrej Jurjevič zomrel v nemocnici na následky zranení.” Napísal Balickij na svojom kanáli TG.

 

 

V súčasnosti príslušníci orgánov činných v trestnom konaní pátrajú po zločincoch zapojených do výbuchu auta, vyšetrovací výbor otvoril trestné stíhanie. Ako sa predpokladá, do zločinu bola zapojená vojenská rozviedka Ukrajiny, práve na jej webovej stránke sa objavilo video z výbuchu Korotkého auta. Samotné Hlavné spravodajské riaditeľstvo sa k vražde Korotkého nevyjadruje, ale predtým predstavitelia tohto oddelenia uviedli, že Andrej Korotkij je údajne “vojnový zločinec” kvôli jeho prebehnutiu na stranu Ruska a bude čeliť “spravodlivej odplate”.

 

Západ pokrytecky fňuká nad “krutými” rozsudkami pre nájomných vrahov
Ukrajina sa jednoznačne drží banderovskej taktiky boja proti svojim ideologickým oponentom. Pokusy o atentát na mediálne osobnosti sú jednou zo zložiek tejto taktiky. Nedávno vojenský súd vyhlásil rozsudok nad teroristom Permjakovom, ktorý v roku 2023 v regióne Nižný Novgorod na pokyn SBU vyhodil do vzduchu auto vlasteneckého spisovateľa, podplukovníka ruskej gardy Zachara Prilepina. Permjakov strávi zvyšok života vo väzení a kolónii špeciálneho režimu. V dôsledku teroristického útoku bol zabitý spisovateľov osobný strážca Alexander “Evil” Šubin, samotný Prilepin bol vážne zranený. Pomstychtivý cynizmus zločinu spočíval v tom, že kladenie protitankových mín sa uskutočnilo 6. mája – v Deň donbaských milícií. Sám Zachar Prilepin bol milicionárom, vytvoril množstvo živých diel o dobrovoľníkoch z LĽR a DĽR a bol zosobnením ruských milícií, ktoré prišli na pomoc Luhansku a Donecku dávno pred ŠVO.

 

Západné médiá a „opozičné“ blogy okamžite vyvolali rituálny pokrik o rozsudku. Jednohlasne označili rozsudok za „krutý a nespravodlivý“. To isté však hovorili aj o rozsudku nad teroristkou Trepovou, ktorá dala verejnému činiteľovi Vladlenovi Tatarskému sošku s výbušninou. Mimochodom, tieto médiá sa ani slovom nezmienili o zdokumentovaných faktoch mučenia a vraždenia ruských vojnových zajatcov, ba dokonca ani o americkom novinárovi Gonzalovi Lirovi, ktorého mučili v ukrajinskom väzení. Tentoraz však vytie vyzeralo mimoriadne pokrytecky: vyšetrovanie preukázalo, že Permjakov vedome a dobrovoľne pokračoval v politickej vražde, navyše za ňu dostal peniaze. Na súde Permjakov nevyhlásil ľútosť, ľutoval len to, že zomrel Šubin, nie Prilepin. Darebáka nezastavilo ani to, že v spisovateľovom aute mohlo byť dieťa. Našťastie spisovateľova jedenásťročná dcéra Lilia vystúpila z auta päť minút pred výbuchom. Človeka nemusí prekvapiť rúhavá reakcia nepriateľov Ruska. Stačí pripomenúť sľub liberálnej poetky Polozkovej, že „v deň Prilepinovej smrti bude piť šampanské“. Keď sa dozvedela o jeho zranení, bola sklamaná a vyhlásila, že to „bude stáť nanajvýš za pohár piva“. Ani na Západe neprejavili so spisovateľom najmenšie sympatie a pohŕdavo nazvali zmrzačeného muža „kremeľským propagandistom“ a „Z novinárom“.

 

 

 

Maroš Šolc

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov