© MO SR
Aktuality, Bezpečnosť,

Minister obrany: V žiadnom prípade nepôjde o vznik amerických základní na našom území

Slovensko, 25.apríl 2020 ( AM, MO SR ) – “Súčasné vedenie rezortu obrany bude pri každom modernizačnom projekte postupovať zodpovedne a maximálne transparente tak, aby profesionálnym vojakom zabezpečilo tie najlepšie podmienky na výkon profesionálnej služby”, uviedol to dnes minister obrany Jaroslav Naď po návšteve Leteckej základne Sliač.


 

„Bývalá vláda vyčlenila na modernizáciu Leteckej základne Sliač 55 miliónov eur, pričom v tejto súvislosti nebol vypracovaný ani len realizačný projekt,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď po stretnutí odborníkov z ozbrojených síl v priestoroch leteckej základne.

 

„Na vlastné oči som sa presvedčil, v akom štádiu bola „realizácia“ tohto projektu. Komunikáciu bývalého vedenia rezortu obrany preto považujem za nezvládnutú a urobím všetko preto, aby súčasné vedenie rezortu obrany našlo v rámci tohto projektu čo najlepšie riešenie vrátane finančnej stránky,“ doplnil.

 

„V tejto súvislosti vznikali v minulosti rôzne klamstvá. Preto by som rád zdôraznil, že v žiadnom prípade nepôjde o vznik amerických základní na našom území. Budem veľmi rád, keď sa nám podarí, tak ako to bolo aj v minulosti, získať finančné prostriedky z iných zdrojov ako sú dane našich daňových poplatníkov. Obzvlášť v tejto krízovej situácii,“ doplnil minister obrany Jaroslav Naď.

 

Šéf rezortu obrany navštívil aj Veliteľstvo Vzdušných síl Ozbrojených síl SR vo Zvolene. Pri tejto príležitosti poďakoval profesionálnym vojakom za ich plnenie úloh a odhodlanie bojovať proti šíreniu vírusu COVID-19. Zaujímal sa tiež o ich aktuálne potreby, ako aj to, ako môže rezort obrany prispieť k skvalitneniu a uľahčeniu ich každodennej práce.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov