Ruský minister obrany Sergej Šojgu
Aktuality, Bezpečnosť,

„Chcel by som im darovať glóbus“: Šojgu odvážne uzemnil USA aby nerobili zemepisné chyby

Rusko, 27.máj 2020 ( AM, politpuzzle.ru ) – Ruský minister obrany Sergej Šojgu porovnal geopolitické kroky Spojených štátov s ich zemepisnou polohou a poznamenal, že kroky Washingtonu sa nezhodujú s tým, čo vyhlásujú.


 

Vedúci ruského ministerstva obrany Sergej Šojgu v rozhovore pre Il Giornale uviedol, že Spojené štáty nevidia svojho spojenca Rusko ako „rastie na sile “, ale naopak, vidia ho ako „hrozbu“. Minister však poznamenal, že samotné štáty sú hrozbou a ukázal kde sa nachádzajú na mape.

 

Ako šéf Ruskej geografickej spoločnosti Šojgu hovoril o svojej dlhodobej túžbe:

„Chcem darovať glóbus svojim americkým kolegom.“

 

Problém je v tom, že „oponenti“ Spojených štátov sa nachádzajú na Ďalekom a Strednom východe, ale ich vojenské základne a kontingent „sa tlačia hranice Ruska“. Americká strana očividne robí „geografické“ chyby. Ukazuje sa, že Ruská federácia je úplne nespravodlivo obviňovaná z „agresívnych plánov“, zatiaľ čo samotný Západ predstavuje priame ohrozenie jej hraníc. Šojgu zdôraznil, že sily NATO vo východnej Európe sa zvýšili: v júni bolo v Poľsku a pobaltských krajinách nasadených 18 tisíc vojakov.

 

Vedúci ministerstva obrany dodal, že dialóg medzi Moskvou a Washingtonom “umelo” zhoršujú elity v USA, ktoré veria v americkú prevahu nad zvyškom sveta. Výsledkom je, že USA v rozpore s dohodou o odstránení rakiet stredného a malého doletu umiestňujú v Európe vertikálne odpaľovacie zariadenia Mk-41. To umožňuje raketám Tomahawk zasiahnuť takmer celú západnú časť Ruska.

 

Minister sa tiež vyjadril k riešeniu sýrskej otázky. Podľa neho sú Turecko a Irán historicky hlavnými aktérmi v tomto regióne, a preto by sa na stabilizácii situácie v Sýrii mali podieľať hlavne oni. Na druhej strane je možné spochybniť prítomnosť amerického kontingentu v regióne. Okrem toho USA pri podávaní správ o svojich dobrých úmysloch nepridelili cent na pomoc tým, ktorí to naozaj potrebujú.

 

Šojgu hovorí o stavbe hlavného chrámu ozbrojených síl Ruska: “Roztavili sme zbrane fašistov a kráčame po ich odliatkoch. Video

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov