Strategický bombardér Tupolev Tu-160 Biela labuť
Aktuality, Bezpečnosť, Letectvo, Vojenská technika,

Video: Na internete boli zverejnené atraktívne zábery s ruským strategickým bombardérom Tu-160

Na internete sa objavilo takmer štvorminútové video v hlavnej úlohe s ruským strategickým bombardérom Tupolev Tu-160 Biela labuť. Vo videu sú zábery jednak z výcviku posádok strategického bombardéra a taktiež zábery z bojových operácií v Sýrii.


Na záberoch doprevádzaných hudbou je ruský strategický bombardér Tu-160 Biela labuť ukázaný v rozličných situáciách, akými sú hliadkovanie nad predpísanými oblasťami, dopĺňanie paliva za letu, vypúšťanie riadených striel a likvidácia cieľov na zemi. Súčasťou sú aj zábery z vnútra kabíny s ukážkou práce posádky raketového nosiča. Je pochopiteľné, že vtak krátkom čase nie je možné ukázať všetko, no aj to čo sa zmestilo do minutáže videa umožňuje pocítiť hrdosť z práce sovietskych konštruktérov, ktorí vyvinuli a zostrojili takúto, ak to tak možno povedať v súvislosti so zbraňou, dokonalosť tvarov a schopností v jednom.

Lietadlo Tu-160 Biela labuť bolo vyvinuté v konštrukčnej kancelárii OKB Tupoleva v rokoch 1970 až 1980. Od roku 1987 je strategický bombardér a nosič riadených striel zaradený vo výzbroji sovietskych a následne ruských vzdušných síl. V súčasnosti je považovaný za najväčšie a najsilnejšie nadzvukové lietadlo s meniteľnou geometriou krídiel v dejinách vojenského letectva (sveta). Dokáže preletieť bez potreby dopĺňania paliva až 14 000 kilometrov, resp. 12 300 km pri lete rýchlosťou M=0,77 so šiestimi riadenými strelami typu Ch-55/-55SM (AS15A/B Kent) vo vnútri trupovej bombovnice, resp. 10 500 km s maximálnym užitočným zaťažením, s dopĺňaním je dolet obmedzený len schonosťami posádky. Maximálna rýchlosť vo výške je približne 2000 km/h. V roku 2008 bola sice ukončená výroba tohoto typu lietadla, no v roku 2015 bolo prijaté rozhodnutie o obnovení produkcie Tu-160 v modernizovanej verzii a výroba nových lietadiel aktuálne prebieha.

Zdroj: https://topwar.ru , https://ruslet.webnode.cz

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov