©americanhandgunner
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

DAN WESSON DWX

USA, 4. marca 2020 (americanhandgunner, AM ) – Hybrid je definovaný ako kombinácia niečoho z dvoch rôznych prvkov. Ak sa spojí to najlepšie z oboch, výsledkom je superhybrid. Inžinieri v spoločnostiach Dan Wesson a CZ-USA to urobili tak, že zmiešali najlepšie vlastnosti modelu Dan Wesson 1911 a CZ 75, vytvorili perfektný zväzok a poskytli serióznym strelcom výhody oboch pištolí.


Teraz môžu súťažiaci strelci a majitelia zbraní, ktorí chcú najvyššiu úroveň ochrany v domácnosti, ťažiť z výhod s novými DWX a DWX Compact od spoločnosti Dan. DWX kombinuje najlepšie vlastnosti týchto zavedených zbraní, výsledkom čoho sú pištole 9 mm a 40 S&W s výkonom Dan Wesson a kvalitou CZ-USA.
1911 ka stretla 75 ku

Vďaka jednočinnému spúšťovému mechanizmu Dan Wesson 1911, veľkokapacitnému zásobníku a ergonómii modelu CZ 75 získal DWX dobrý vzhľad.
Uhol uchopenia a obrysy modelu DWX, ktoré boli navrhnuté podľa modelu CZ 75, ponúkajú strelcom dobrý pocit. Modely DWX, ktoré sú k dispozícii s veľkým ako aj kompaktným rámom, používajú rovnaké štandardné hliníkové rukoväte ako kompaktné 75 ky Nízkoprofilové ovládacie prvky umožňujú maximálne pohodlie a kontrolu pri streľbe.

DWX tiež používa existujúce zásobníky CZ-USA 19 + 1 a 15 + 1 v plnej veľkosti ale akceptuje aj zásobníky z P-09 / P-10 F, zatiaľ čo 15 + 1 DWX Compact používa zásobník z CZ 75 Compact. Zodpovedajúce zásobníky pre série CZ 75 sú tiež kompatibilné.

 

Model DWX bol pôvodne navrhnutý ako súťažná pištoľ. Zostáva tak naďalej ľahko ovládateľný a je vybavený uzamykateľným hlavňovým systémom, ktorý sa osvedčil pre svoju spoľahlivosť a funkčnosť. Bol zastavený v štýle CZ pomocou zamykania hlavne. Obojstranná poistka tiež zabezpečuje ľahkú obsluhu pre ľavákov aj pravákov.

Fanúšikovia 1911 ky a CZ 75 ky ocenia ploché spúšte DWX v tvare písmena K, štvorcové bicie kladivo, dlhú lištu Picatinny a ozubenú hornú časť . Nakoľko mnoho častí zbrane je tiež kompatibilných so štandardnými 1911 kami , DWX môže byť ľahko vyladený a prispôsobený tak, aby vyhovoval individuálnym potrebám súťažných strelcov alebo bežným užívateľom pre skryté nosenie.

 

©americanhandgunner

 

Detaily DWX
Dan Wesson DWX má komoru v 9 mm alebo 40 S&W a športové červené rukoväte so zodpovedajúcimi dnami zásobníka. Celková dĺžka zbrane je 21,6 cm dlhá, 14,8 cm vysoká a 3,80 cm široká a váži 1,2 kg. Ich hlavne porovnateľnej kvality sú dlhé 12,7 cm. Mieridlá sú nastaviteľné a vybavené svetlovodným vláknom.

 

©americanhandgunner

 

Kompakt DWX Compact sa dodáva len s komorou 9 mm, ale je k dispozícii s Picatinny lištou alebo bez nej. Červená spúšť je jediným samostatným komponentom zbrane. Modely určené na bežné nosenie majú dĺžku 19,6 cm, výšku 14,0 cm a šírku 3,1cm. Vážia 0,8 kg. Hlavne sú dlhé 10,1 cm. Mieridlá zbrane sú pevné.

Ondrej Antolik

Článok: Nová ruská športová pištoľ Aspid

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov