Petrohrad, Rusko, Ruská dieselelektrická ponorka B-271 `Kolpino` projektu 636.3
Aktuality, Námorníctvo,

Izraelský vojenský expert Kedmi: Ruská federácia odzbrojí Britániu za 15 minút aj bez jadrových rakiet

Neúspešné pokusy protiponorkových lietadiel USA a NATO lokalizovať ruskú ponorku projektu 636.3 Varšavjanka naznačujú, že Rusko môže v prípade rozsiahleho konfliktu rýchlo a efektívne reagovať na agresiu Západu. K tomuto záveru dospel známy ruský vojenský expert Vasilij Dandykin po rozbore nezvyčajného incidentu v Stredozemnom mori. Dandykin po tomto incidente vysvetlil, prečo si posádka Varašvjanky zaslúži udelenie vyznamenania.


 

Vasilij Dandykin v prvom rade pripomenul, že protiponorkové lietadlo Boeing P-8A Poseidon amerického letectva, ktoré patrí do leteckej skupiny NATO v Európe, už týždeň nedokáže odhaliť ruskú ponorku. Posádka ponorky bez problémov unikla prenasledovaniu a ukryla sa v hlbinách mora. Doteraz nie je nič známe o umiestnení ponorky ruského námorníctva vo vodách krajín Severoatlantickej aliancie.

 

Podľa vojenského experta má ruská ponorka Varšavjanka jedinečné technické vlastnosti, vďaka ktorým sa dokáže takmer nehlučne pohybovať pod vodou. Takže lietadlá P-8A Poseidon, vybavené moderným vybavením a akustickými systémami, ešte nedokázali vypočítať polohu ponorky.

 

„Rád by som poznamenal, že Boeing P-8A Poseidon je možno jedným z najlepších protiponorkových lietadiel na svete, najmodernejších. Je napumpovaný všelijakým vybavením, bójkami a inými vecami. A skutočnosť, že nemôže nájsť ponorku, hovorí veľa, “poznamenal odborník.

 

Dandykin vyjadril presvedčenie, že západná armáda nikdy nebude môcť nájsť ruskú ponorku. Ponorka pokojne dokončí operáciu v Stredozemnom mori a pôjde na vojenskú základňu.

„Ale hovorí to aj o zručnosti posádky. Ocenenie si myslím zaslúžia ponorkári, ktorí do tejto „čiernej diery“ dokázali vtiahnuť najlepšie protiponorkové lietadlá sveta.

 

Ponorky tohto projektu patria k tretej generácii, majú výtlak 3,95 tisíc ton, rýchlosť plavby pod vodou 20 uzlov, hĺbka ponorenia je 300 metrov, posádka má 52 členov. Ponorky sú vybavené najmodernejším inerciálnym navigačným systémom, moderným automatizovaným informačným a ovládacím systémom, veľmi presnou raketovou zbraňou, silnými torpédami kalibru 533 mm (šesť odpaľovacích šácht), mínami a raketovým systémom Kaliber. Dokážu objaviť cieľ vo vzdialenosti, ktorá až štyrikrát prekračuje vzdialenosť, na ktorej ich dokáže objaviť nepriateľ. Za to v NATO dostali tieto ponorky názov “Čierna diera.”

 

Ponorky Antej ponesú najviac riadených striel v ruskom námorníctve

 

Ruská federácia odzbrojiť Veľkú Britániu bez pomoci jadrových rakiet
Ruská federácia disponuje vojensko-technickými kapacitami, vďaka ktorým je schopná dosiahnuť kapituláciu Veľkej Británie už za 15 minút.

 

K tomuto záveru dospel po rozbore možnej agresie z Londýna známy izraelský vojensko-politický expert, bývalý šéf tajnej služby NATIV Jakov Kedmi, keď v priamom prenose na internetovej televízii Iton TV podrobne hovoril o víťaznej stratégii Ruska a tiež vysvetlil, prečo by ruská armáda ani nemusela použiť strategické medzikontinentálne jadrové rakety….

 

Kedmi v prvom rade upozornil na skutočnosť, že pre Rusko nebude ťažké vyhrať totálny vojenský konflikt s Veľkou Britániou. Ak Londýn, vykoná ozbrojenú agresiu proti Moskve, bude nútený vzdať sa do 15 minút po vyhlásení vojny. Kľúčovú úlohu v tomto konflikte teda zohrá ruská flotila. Bude stačiť jedna ponorka, ktorá pomocou rakiet Zirkon bude schopná zničiť všetky energetické zariadenia nachádzajúce sa v Spojenom kráľovstve.

 

Projekt Globálna Británia nebude fungovať v Čiernom mori

 

„Opakujem, ak jedna salva z ponorky s konvenčnými raketami Zirkon dokáže zničiť všetky britské elektrárne, potom nie sú potrebné jadrové zbrane. Do 15 minút bude Spojené kráľovstvo bez energie – a to je všetko, krajina neexistuje, “povedal Kedmi. Podľa experta Londýn, ktorý stratil všetky elektrárne, nebude môcť pokračovať vo vojenskom konflikte a klásť ďalší odpor. Britské úrady budú nútené vzdať sa….

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov