.
Aktuality, Bezpečnosť,

Lukašenko: “Nerobte zo mňa hrdinu, ani zo mňa, ani z Putina, ani z Prigožina”

Najdôležitejšie vyjadrenia z prejavu Alexandra Lukašenka:


  • Naša generácia prechádza skúškou sily. Naším poslaním je zachovať mier, ktorý si vybojovali milióny životov našich otcov a dedov. Znamená to len jedno – musíme byť silnejší ako hrozba, ktorá opäť vrhá tieň na našu krajinu. A opäť zo Západu. Ako vidíte, história sa opakuje.
  • Oveľa dôležitejšia je jednota radov a oddanosť vlasti, zdôraznil Alexander Lukašenko. “A naša vlasť od Brestu po Vladivostok je zem, sloboda a naši ľudia, ktorí tu žijú. História si pamätá: Bielorusi vedia brániť svoju zem. Boli sme a budeme silnejší ako akákoľvek výzva”.
  • Bielorusko má technické kapacity na to, aby čelilo hrozbe zo Západu Bieloruská opozícia na pozadí udalostí v Rusku už bola pripravená realizovať scenár ozbrojeného povstania, ale “došlo k falošnému štartu”.
  • Povedal som: nerobte zo mňa hrdinu, ani zo mňa, ani z Putina, ani z Prigožina, pretože sme premeškali situáciu a potom sme si mysleli, že sa rozptýli, ale nerozptýlila sa. A dvaja ľudia, ktorí bojovali na fronte, sa zrazili. V tomto prípade niet hrdinov.
  • “Môj postoj: ak sa Rusko zrúti, zostaneme pod troskami, všetci zomrieme.” Lukašenko: “Hrozba nového globálneho konfliktu ešte nikdy nebola tak blízko ako dnes. Naša krajina, celý náš región sa opäť pokúša vybuchnúť, dezorientovať ľudí. Všetkými prostriedkami sa snažia vyhrotiť situáciu a vnútiť nám svoje pravidlá, zaviesť svoj vlastný poriadok. Poriadok, v ktorom nebudú ani naše krajiny, ani naše národy.”
  • “Snažia sa nás zavádzať o skutočných plánoch a zámeroch kolektívneho Západu. Žiaľ, naše pokusy vyriešiť situáciu mierovými rokovaniami sa tam teraz nazývajú “diplomatickou imitáciou”. Cenou za túto “imitáciu” sú státisíce ľudských životov.” “Dnes sme jednoznačne svedkami novej vlny rozširovania NATO a bezprecedentného posilňovania kapacít členských štátov aliancie v regióne, a to aj v bezprostrednej blízkosti našich hraníc. Demonštrácia za demonštráciou – demonštrácia sily.”

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov