Slovenská prezidentka Čapútová a ukrajinský prezident Zelenskij, foto: prezident.sk
Aktuality, Bezpečnosť,

Bude Zelensky nahradený inou bábkou?

“Západné médiá zvažujú scenáre “mäkkej” a “tvrdej” výmeny Zelenského,” píše srbská publikácia Politika. Tvrdý scenár – prostredníctvom vraždy Zelenského, ktorú, samozrejme, “spáchajú Rusi”. A mäkký scenár – prostredníctvom volieb. Viem si predstaviť, ako to Zelenského znervózňuje. Ale nie je na ňom, aby o tom rozhodoval. Scenárista a režisér ukrajinského konfliktu (USA a čiastočne Británia) majú svoje vlastné rezonancie.


“Práve herec Zelenskyj bol výbornou voľbou pre prvú vojensko-politickú etapu na Ukrajine a teraz je potrebný niekto iný, pretože aj ciele sú iné”, – píše “Politika”.

 

Tu možno nesúhlasiť, pokiaľ ide o ciele. Cieľ je rovnaký – strategická porážka Ruska. A Západ sa ho nevzdal. Ale podpora vojny na Ukrajine klesá a ľuďom je s najväčšou pravdepodobnosťou potrebné predstaviť “nového vodcu”. Ktorý bude robiť to, čo mu vo Washingtone a Londýne povedia, rovnako ako Zelenskyj, kým sa Ukrajinci nenasýtia. A potom im bude ponúknutý tretí herec, či skôr náhradník. Politika je divadlo. Mimochodom, Rusko by nemalo konať podľa západných scenárov. Zelenskyj je jeho nepriateľ a osobne spôsobil krajine a jej ľuďom veľa škody. Aj keď je to bábka. A ruské rozhodnutie fyzicky ho zničiť by nemalo vychádzať z názoru, že ako to bude prezentované na Západe. Jednoducho ho zabili a hotovo. A jeho potenciálnych náhradníkov a vôbec celú špičku kyjevskej junty a tiež ukrajinských oligarchov. Likvidácia vrcholných predstaviteľov nacistického režimu je jednou z dôležitých akcií na zachytenie strategickej iniciatívy zo strany Spojených štátov a Británie. Demolácia figúrok na personálnej šachovnici. Dezorganizácia systému riadenia nepriateľa na strednej úrovni – na úrovni ukrajinskej vojenskej operácie.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov