.
Aktuality, Bezpečnosť,

Do Moskvy prišla rokovať vojenská delegácia z Iránu

Rusko, 23. august 2023 (AM) – Vojenská delegácia z Iránu má v Moskve rokovať o bilaterálnej vojenskej spolupráci v oblasti pozemných síl.Na začiatku práce delegácie boli položené vence a kvety k Hrobu neznámeho vojaka v Alexandrovskej záhrade pod vedením armádneho generála Olega Saljukova, vrchného veliteľa pozemných síl ruských ozbrojených síl. Oficiálna časť bilaterálnych rokovaní sa uskutočnila na generálnom veliteľstve pozemných síl, kde sa prerokovali otázky vojenskej spolupráce a súčinnosti zameranej na realizáciu projektov zameraných na zvýšenie bojovej pripravenosti ozbrojených síl oboch krajín.


 

“Ruská federácia považuje Irán za jeden z kľúčových štátov Blízkeho východu – je strategickým partnerom Ruska a neustály intenzívny politický dialóg je charakteristickou črtou súčasnej etapy nášho partnerstva,” zdôraznil počas bilaterálnych rozhovorov hlavný veliteľ Pozemných síl Ozbrojených síl Ruskej federácie armádny generál Oleg Saljukov. Počas stretnutia dosiahli vojenskí predstavitelia dohody o ďalšom posilnení spolupráce medzi pozemnými silami v rôznych oblastiach. Počas návštevy delegácia navštívi vojenské vzdelávacie inštitúcie pozemných síl a podniky obranného priemyslu.

 

 

Predstavenie bezpilotného lietadla Mohajer

Seyed Ebrahim Raisi pri príležitosti “Dňa obranného priemyslu” počas svojej návštevy výstavy najnovších úspechov obranného priemyslu krajiny predstavil bezpilotné lietadlo Mohajer 10 s maximálnou dĺžkou letu 24 hodín vo výške 7 000 metrov a doletom 2 000 km. Maximálna kapacita paliva bezpilotného lietadla Mohajer 10 je 450 litrov a maximálna hmotnosť nákladu je 300 kg. Maximálna rýchlosť tohto bezpilotného lietadla je 210 kilometrov za hodinu, je schopné niesť všetky typy munície a bômb, ručné granáty a je vybavené systémami elektronického boja a prieskumu.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov