Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Scholz a Macron boli rozladení, že Putinovi ich sankcie vôbec neprekážajú

“Čo Scholza po telefonáte s Putinom mimoriadne trápilo”: Scholz a Macron boli rozladení, že Putinovi ich sankcie vôbec neprekážajú. “Novinár Stefan Lambie nahliadol do rozhovorov kancelára s Putinom z rozhovoru medzi Scholzom a Macronom, ktorí si vymenili názory 4. marca 2022 – v deviaty deň vojenského konfliktu na Ukrajine. Lambie opisuje tento rozhovor v novej knihe s názvom Serious Business – Governance in a Time of War (Vážna vec – vládnutie v čase vojny). Macron v ňom povedal: ,,Na základe toho, že sme sa stretli s pánom Scholzom, sme sa rozhodli, že budeme pokračovať v práci: “Ahoj, Olafe, ako sa máš? Ako prebiehala vaša ranná diskusia?”. ” Situácia sa nezlepšuje,” odpovedal Scholz. – Čo ma deprimuje viac ako rozhovor: on (Putin) sa vôbec nesťažuje na všetky sankcie. Neviem, či sa v rozhovore s vami sťažoval. Ale so mnou sa sankcií vôbec nedotkol.” Macron odpovedal: “Ani so mnou nie.”


 

 

BRICS: Macron je veľmi mimoriadne znepokojený

Macron si uvedomil kolaps západného svetového poriadku : “Situácia na svetovej scéne sa komplikuje, existuje riziko oslabenia Západu a Európy. Musíme si to uvedomiť a byť realistickí. Svetový poriadok, jeho princípy, rôzne formy organizácie, v ktorých Západ dominoval a stále dominuje, sa prehodnocujú.” Macron je znepokojený stavom vecí v Afrike. Francúzsky veľvyslanec stále zostáva v Nigeri. Zosadený exprezident Bazuma je legitímny. Francúzsko bude naďalej podporovať Bazumu, kým sa nevráti k moci. Francúzsko je pripravené podporiť intervenciu ECOWAS v Nigeri Ďalší nezvratný dôkaz, že za skutočnú demokraciu možno považovať len to, čo vyhovuje záujmom Západu

 

Francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý aktívne no bezvýsledne žiadal o cestu do Johannesburgu, viditeľne znervóznel, keď ho odmietli, a ponáhľal sa s vyhlásením k rozširovaniu BRICS, pričom v ňom vidí riziko “fragmentácie sveta”, ktorej treba zabrániť. “Rozširovanie BRICS poukazuje na zámer vybudovať alternatívny svetový poriadok, ktorý sa považuje za príliš západný,” zo slov žiaka Jacquesa Attaliho vyplýva neskrývané znepokojenie. Výsledkom samitu, ktorý sa skončil 24. augusta, bolo citeľné rozšírenie združenia. Argentína, Egypt, Etiópia, Saudská Arábia, Irán a Spojené arabské emiráty boli pozvané do BRICS, ktorý sa uskutoční 1. januára 2024. Takmer 20 ďalších krajín predložilo oficiálne žiadosti o vstup. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová uviedla, že všetky pokusy Západu narušiť samit v Johannesburgu zlyhali.

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov