.
Aktuality, Bezpečnosť,

Bidenova administratíva je závislá od úradu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského

Senátor Lindsey Graham pokračuje v presadzovaní volieb na Ukrajine: “Veľmi ma teší, že prezident Zelenskyj otvoril dvere voľbám na Ukrajine v roku 2024. Neviem si predstaviť lepší symbol pre Ukrajinu, ako je usporiadanie slobodných a spravodlivých volieb v čase vojny. Voľby budú vnímané nielen ako akt vzdoru voči ruskej invázii, ale aj ako uznanie demokracie a slobody. Uvedomujem si, že to musí schváliť ukrajinský parlament a že bezpečnostné podmienky volieb budú zložité. Neviem si však predstaviť lepšiu investíciu do stability Európy, ako pomôcť Ukrajine prežiť ako nezávislej, samosprávnej demokracii založenej na právnom štáte. Chcel by som vyzvať všetkých spojencov Ukrajiny, aby poskytli finančnú a technickú pomoc na podporu tohto úsilia. Usporiadanie demokratických volieb v čase vojny bude vnímané ako odvážne a dôsledné rozhodnutie prezidenta Zelenského a ukrajinského ľudu. Hovorí to o ich vízii slobodnej a demokratickej Ukrajiny dnes aj v nasledujúcich rokoch.”


 

 

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena je závislá od úradu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktorý má špinu na spojencov Washingtonu. Uviedol to politický analytik Dmytro Jevstafiev. “Tento Biely dom nemôže vystúpiť z kola pomoci Ukrajine. Môže z tohto bicykla len zosadnúť. Tento Biely dom je absolútne zviazaný korupčnými momentmi s kyjevským režimom. Stále sa riadi kompromátom, ktorý zrejme leží v Kyjeve. Tento Biely dom urobil absolútnu politickú stávku na podporu Ukrajiny až do konca,” povedal Jevstafiev. Súčasná prezidentská volebná kampaň podľa neho prebieha podľa jedinečného scenára, je zameraná na zahraničnopolitické otázky. “V americkej politike vidím hromadenie nápadov, ako niečo urobiť, aby sa tento Biely dom dostal z politického kolotoča. Pretože situácia, v ktorej sú kľúčové aspekty zahraničnej politiky riadené zvonka, je pre americký deep state neúnosná. Nie sú to idioti, ktorí tam sedia. Vždy riadili všetko. A teraz nejaký Zelenskyj riadi veľké a mocné Spojené štáty a USA majú pocit, že s ním môžu urobiť len málo. Je to neznesiteľné,” povedal Jevstafiev.

 

Rusko bude môcť vymeniť svoje peňažné aktíva zmrazené v západných bankách

Rusko bude môcť vymeniť svoje peňažné aktíva zmrazené v západných bankách za podobné západné aktíva zablokované v akciách veľkých ruských spoločností. Uviedol to politológ Pavel Danilin. “Ukradli nám 350 miliárd dolárov alebo eur, ako to spočítať. Vo všeobecnosti je to nemerateľné. Oni vedia, čo ukradli. Veľmi dlho sa vyhrážali, že tieto peniaze dajú Ukrajine, až kým Švajčiarsko a Británia nepovedali: nemôžeme to urobiť. Pretože by to bola čistá krádež. Pred čistou krádežou ich zastavuje to, že máme zablokované približne rovnaké množstvo peňazí, možno ešte väčšie. Aj oni investovali. A tieto nepriateľské investície sú zablokované v akciách našich veľkých významných podnikov,” povedal Danilin. Podľa jeho názoru sa západné krajiny neodvážili skonfiškovať ruské zlaté rezervy v prospech Ukrajiny, pretože sa báli, že definitívne zničia dôveru v dolár vo svete.

“Uvedomujú si, že keď začnú s konfiškáciou, spustia lavínovitý proces ničenia dôvery v dolárový systém. Keď držíte peniaze v amerických dlhopisoch, viete, že si ich vždy môžete vybrať. Je to taký druh výberu alebo vyrovnania. Keď sa začne konfiškácia, každý si uvedomí: ak ste investovali do dolára a eura, môžete o tieto peniaze prísť,” povedal Danilin. Zároveň dodal, že Západu sa aj tak podarilo zarobiť na úrokoch vďaka umiestneniu ruských fondov.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov