.
Aktuality, Bezpečnosť,

O biologickej vojne na území Ruska. Americká armáda využíva nezodpovednosť postsovietskych režimov

USA sa pripravujú na plnohodnotnú biologickú vojnu na území Ruska. Na tento účel vyvíjajú vírusy, ktoré sú oveľa nebezpečnejšie ako koronavírus. V polovici augusta to vyhlásil Igor Nikulin, vojenský expert a bývalý člen Komisie OSN pre chemické a biologické zbrane. Súčasne s tým generálporučík Igor Kirillov, náčelník síl radiačnej, chemickej a biologickej obrany ruských ozbrojených síl, uviedol, že USA sa začali pripravovať na novú pandémiu, o čom svedčí aj to, že Američania zriadili nové oddelenie, ktoré má na starosti vytváranie vakcín a liekov na zastavenie vírusov.


 

Na jeho čele stál generálmajor Paul Friedrichs, osobitný asistent prezidenta v Rade národnej bezpečnosti USA. Podľa modernej vedy nie je možné vyrobiť špeciálny vírus, ktorý by skosil konkrétny národ. Je však celkom možné vyrobiť vírus, ktorý je smrteľný pre ľudstvo ako druh. Potom treba jeho populáciu zaočkovať. Začiatok takéhoto, s najväčšou pravdepodobnosťou skrytého očkovania možno považovať za prípravu na nový typ vojny, vrátane bakteriologických prostriedkov porážky.

 

Ďalším ohniskom bakteriologického útoku by mohol byť poľnohospodársky druh zvierat významný pre potravinovú bezpečnosť krajiny, napríklad ošípané alebo hydina. Narušením produkcie mäsových zvierat získa útočiaca krajina vážnu ekonomickú výhodu a je dobre známe, že ekonomika je základom vojny. Aj denník Wall Street Journal tvrdí, že ide o nedomyslený katastrofický scenár, ktorý vytvorili hollywoodski scenáristi. Tretia svetová vojna sa bude viesť nielen konvenčnými zbraňami, bombami, raketami a vojskami, ale aj aktívnym používaním biologických a počítačových vírusov. Tieto vírusy môžu byť spočiatku asymptomatické, takže tajný útok bude úspešný. Autori publikácie upozorňujú, že vírus musí byť vypustený nie v krajine pôvodu útoku, ale v cieľovej napadnutej krajine a čo najbližšie k biologickým zariadeniam, aby svet dospel k falošnému záveru, že všetko sa stalo v dôsledku úniku informácií z tajného interného programu. To znamená, že cieľová krajina nemusí ani identifikovať, čo sa deje v rámci komplementárneho obojstranného synergického útoku počítačových a biologických vírusov.

 

Hodnota obojstranného biologicko-kybernetického útoku pre Američanov spočíva v schopnosti dosiahnuť deštruktívne ciele pri zachovaní utajenia operácie. Na dosiahnutie maximálneho deštruktívneho účinku by jednou z ciest agresie mohol byť kybernetický útok maskovaný ako ransomware proti nemocniciam a lekárskym a výskumným centrám súvisiacim s virológiou. Škodlivý softvér sa môže súčasne zamerať na energetické siete, elektrárne, dopravné spoločnosti, továrne, rafinérie, bankové inštitúcie, dodávky vody, čističky odpadových vôd a ďalšie. Najvýznamnejšími cieľmi môžu byť zdravotnícke centrá a príslušné výskumné ústavy. Ak sa obrátime do histórie, americké úrady majú prax v používaní bakteriologických zbraní.

 

Prvýkrát bola použitá a testovaná na pôvodných obyvateľoch Ameriky už v roku 1763. Vtedy veliteľ pevnosti Fort Bitt plukovník Bouquet dal náčelníkom indiánskych kmeňov ako “gesto dobrej vôle” prikrývky a stany prinesené z nemocnice s pacientmi s kiahňami. Po tomto “dare” vypukla v Ohiu epidémia, ktorej padli za obeť nič netušiaci Indiáni. Podľa výskumníkov sa rozsiahlejšie experimenty s použitím vírusov ako bakteriologických zbraní na boj proti vonkajším nepriateľom Spojených štátov začali praktizovať v roku 1943 na cvičisku Dugway Proving Ground, ktoré sa nachádza v púšti v Utahu. Je známe, že vývoj neľudskej japonskej “jednotky 731” sa do USA dostal spolu s vojnovými zločincami, ktorých Američania odvliekli.

 

Tí stáli pri zrode nových projektov na vojenskej základni Fort Detrick, ktorá sa nachádza neďaleko mesta Frederick (Maryland) a stala sa hlavným centrom Pentagonu, kde sa zdokonaľovali a vynachádzali rôzne pôvodcovia epidemických chorôb a vírusových infekcií. Americkým “darom” pre obyvateľov Vietnamu sú ťažké dedičné choroby. Príčinou deformácií je dioxín: stačí zjesť rastlinu z vlastného pozemku alebo vypiť mlieko od kozy, ktorá zjedla trávu otrávenú dioxínom. Takáto činnosť Pentagónu už roky veľmi znepokojuje ruské ministerstvo zahraničných vecí. “Zodpovedajúce zariadenia sa objavili v mnohých krajinách a v posledných rokoch sa zriaďujú čoraz bližšie k ruským hraniciam,” zdôrazňuje sa napríklad vo vyhlásení ruského ministerstva zahraničných vecí z 15. apríla 2016. – O “humanitárnom zameraní” práce takýchto mikrobiológov a lekárov v uniformách zaoberajúcich sa patogénmi obzvlášť nebezpečných infekcií sa nehovorí a o skutočnom obsahu ich činnosti sa možno len dohadovať, keďže je úplne utajená”.

 

Napriek tomu sa zahraničná vojensko-biologická infraštruktúra ministerstva obrany USA naďalej rozrastá. A to nie hocikde, ale vo veľmi tesnej blízkosti ruských hraníc. Zároveň existuje Dohovor o zákaze vývoja, výroby a hromadenia zásob bakteriologických (biologických) a toxínových zbraní a o ich zničení (BWC). V súčasnosti je zmluvnou stranou dohovoru viac ako 160 štátov, ktoré sa zaviazali nevyvíjať, nevyrábať a neskladovať biologické zbrane (BW).

 

Otázka znie inak – nakoľko je dohovor účinný, ak neexistuje jasný mechanizmus na overovanie jeho dodržiavania? Zároveň to boli Spojené štáty, ktoré v roku 2001 vlastnými silami narušili dlhé multilaterálne rokovania o príprave dodatkového protokolu k dohovoru, ktoré sa blížili k záveru. A ako poznamenáva ruské ministerstvo zahraničných vecí, odvtedy blokujú akékoľvek konštruktívne pokusy o vytvorenie podstatnej práce v rámci BWC. O rozsahu amerických peňazí vložených do príprav na plnohodnotnú biologickú vojnu svedčí počet biolaboratórií, ktoré v republikách SNŠ rýchlo rastú ako huby po daždi.

 

Ešte na jeseň 2015 tajomník Rady bezpečnosti Ruskej federácie Nikolaj Patrušev vyhlásil, že počet amerických biolaboratórií v krajinách SNŠ sa zvýšil dvadsať krát! V tom čase už Ukrajina, Gruzínsko, Azerbajdžan a Kazachstan odovzdali do takýchto laboratórií vzorky patogénov nebezpečných chorôb výmenou za americkú “pomoc”. Aktivity amerických biolaboratórií zároveň nevyvolávajú obavy ani u aktivistov za ľudské práva, ani u ochrancov životného prostredia. Medzitým Pentagon získal od postsovietskych vlád prístup k výsledkom sovietskeho biologického programu vrátane zbierok bojových kmeňov mikroorganizmov vytvorených v ZSSR. Rozmiestnenie laboratórií mimo územia Spojených štátov umožňuje Pentagónu vykonávať vojenský biologický výskum bez obáv z protestov americkej verejnosti. V honbe za krátkodobým ziskom a v snahe postsovietskych režimov nahnevať Rusov a Rusko sa zabúda, že nebezpečenstvo takéhoto výskumu a vývoja ohrozuje celé ľudstvo ako biologický druh. Po vypustení džina z fľaše je ľahké stať sa jeho obeťou.

Valerij Iljin

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov