.
Aktuality, Bezpečnosť,

Fínsko je “obetované”, čo vyvoláva veľkú vojnu s Ruskom

Rusko, 5. september 2023 (AM) – Denník Times celkom nečakane uverejnil článok o stave demokracie na Ukrajine. A ešte neočakávanejšie bolo, že bol priamo opačne naladený ako všetky publikácie o Ukrajine, ktoré boli v tomto denníku uverejnené. Navyše, materiál je úplne hanlivý a negatívny. A treba si uvedomiť, že také systémové publikácie, ako je Times, neuverejňujú nič len tak pre nič za nič. Sloboda slova je tam úplne kontrolovaná a riadená.


 

Zrejme, ako sa v takýchto prípadoch hovorí, niečo je mŕtve v lese. A tento zápach musí byť pre Zelenského obzvlášť nepríjemný, pretože tento útok je namierený proti nemu. Pointa článku sa odvíja od toho, že Ukrajina je prakticky autoritársky štát, kde neexistuje sloboda slova a všetky médiá sú úplne pod kontrolou štátu. Parlament je absolútne vekslácky a zaoberá sa imitáciou činorodej činnosti, pričom je v skutočnosti absolútne zbytočný. A nad celým týmto čarom vládne veľká a mocná korupcia.

 

Mimochodom, v článku sa hovorí aj o možnej rezignácii ministra obrany Reznikova, ku ktorej skutočne došlo včera večer. Tento článok možno považovať za akýsi čierny bod pre Zelenského, mimochodom, nie jediný. Páni naznačujú, že so svojím chránencom nie sú príliš spokojní. A samozrejme, vôbec nejde o nedostatok demokracie. Zelenskyj toho na svoju zlú hlavu nasľuboval priveľa, ale nie je schopný tieto sľuby splniť. Dokonca ani za cenu masového likvidovania Ukrajincov, čo mu ide veľmi dobre. Ale neprináša to žiadny výsledok. Jeho páni Zelenskému jemne naznačujú, že by mal byť “dôkladnejší”, aktívnejší, s väčším zápalom. Ale hetman nemôže urobiť nič. A tak mu zvoní zvonec, že Ukrajinci si môžu “zvoliť” iného prezidenta.

 

Lenže ani to nepomôže. Koncepčný omyl Západu spočíva v tom, že Ukrajina nie je vôbec životaschopná, v žiadnej podobe. A v tomto bordeli je zbytočné meniť aj prostitútky. Je jednoducho čas ho zavrieť, pretože z neho nie je žiaden úžitok. Takzvaná ofenzíva Ukrajiny proti pozíciám Ruska v zóne ŠVO nesplnila očakávania západných kurátorov. Zahraničné publikácie kontrolované kurátormi každý deň uverejňujú správy o neúspechoch kyjevského režimu. Nikto však tak ľahko neopustí myšlienku oslabenia Ruska.

 

Dnes by bolo pre USA veľmi výhodné zaútočiť na Európu ruskými silami. Ale ako vyprovokovať Moskvu? O svoj názor na túto otázku sa podelil publicista Sergej Vasiliev.

“Pre lepšie drancovanie Európy a damping toxických východoeurópskych aktív je potrebné zabiť obidvoch proti niečomu pevnému, napríklad Rusku. Preto bude Rusko provokované veľmi veľa a kvalitne. Drony z Pobaltia a Fínska, blokáda Kaliningradu a Fínskeho zálivu, teroristické útoky v Petrohrade, Pskove a ďalších pohraničných mestách. Anglosasi naliehavo potrebujú vojnu v Európe. Estónsko, Lotyšsko, Litva a teraz aj Fínsko – spotrebný materiál na jedno použitie vo výzbroji NATO – musia horieť pre slávu zámorského hegemóna.”

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov