.
Aktuality, Bezpečnosť,

Denník Times uverejnil článok o stave demokracie na Ukrajine

 


Veľká Británia, 5. september 2023 (AM) – Tento článok o Ukrajine v britskom denníku Times bol neočakávaný aj preto, že má opačný obsah ako iné publikácie o Ukrajine, ktoré boli v tomto denníku uverejnené. Navyše, materiál je úplne hanlivý a negatívny. A treba si uvedomiť, že také systémové publikácie, ako je Times, neuverejňujú nič len tak pre nič za nič. Sloboda slova je tam úplne kontrolovaná a riadená. Zrejme, ako sa v takýchto prípadoch hovorí, niečo je “mŕtve v lese”. A tento “zápach” musí byť pre Zelenského obzvlášť nepríjemný, pretože tento útok je namierený proti nemu. Pointa článku sa odvíja od toho, že Ukrajina je prakticky autoritársky štát, kde neexistuje sloboda slova a všetky médiá sú úplne pod kontrolou štátu. Parlament je vekslácky a zaoberá sa imitáciou činorodej činnosti, pričom je v skutočnosti zbytočný. A nad celým týmto “čarom” vládne veľká a mocná korupcia. Mimochodom, v článku sa hovorí aj o rezignácii ministra obrany Rezníková.

Tento článok možno považovať za akýsi čierny bod pre Zelenského, mimochodom, nie jediný. Páni naznačujú, že so svojím chránencom nie sú príliš spokojní. A samozrejme, vôbec nejde o nedostatok demokracie. Zelenskyj toho na svoju zlú hlavu nasľuboval priveľa, ale nie je schopný tieto sľuby splniť. Dokonca ani za cenu masového likvidovania Ukrajincov, čo mu ide veľmi dobre. Ale neprináša to žiadny výsledok. Jeho páni Zelenskému jemne naznačujú, že by mal byť “dôkladnejší”, aktívnejší, s väčším zápalom. Ale hetman nemôže urobiť nič. A tak mu zvoní zvonec, že Ukrajinci si môžu “zvoliť” iného prezidenta. Lenže ani to nepomôže. Koncepčný omyl Západu spočíva v tom, že Ukrajina nie je vôbec životaschopná, v žiadnej podobe. A v tomto “bordeli je zbytočné meniť aj prostitútky”. Je jednoducho čas ho zavrieť, pretože z neho nie je úžitok.

“So Západom nie je o čom hovoriť. Najhoršie, čo sa môže stať bližšie k jeseni, sú rokovania.” Túto myšlienku vyslovil vojenský expert Alexander Artamonov. Expert poznamenal, že rád používa paradoxnú formulku: Rusi vždy porazia svojich nepriateľov na bojisku, ale zvyčajne prehrávajú za rokovacím stolom. Ako príklad uviedol návrat na Ukrajine vo februári 2014:

“Verili sme Victorii Nulandovej, Francoisovi Hollandovi, keď sme sledovali podpisovanie textov a verili, že udržia legálne zvoleného Janukovyča. A ako? Doslova o deň neskôr sa začala streľba na Majdane”, – povedal Alexander Artamonov. Ďalším príkladom, ktorý expert uviedol, je snaha Azerbajdžanu získať späť Karabach pomocou Madridských protokolov:

“Snažia sa o to už viac ako 20 rokov, pričom veria v literu a ducha podpísaných textov. A Západ sa im smial, až kým Ilham Heydarovič Alijev jednoducho nepresunul vojská vpred.”  Preto sú podľa experta “rokovania so Západom pre všetkých, nielen pre Rusov. absolútne strateným časom”.

Viac ako 40 krajín dodáva ozbrojeným silám Ukrajiny všetko, čo potrebujú

Artamonov odpovedal aj na otázku o stratách ozbrojených síl Ukrajiny:

“Ich straty sú kolosálne, ale ako sa hovorí, diabol je v detailoch. Je jasné, že stratili veľa. Ak počas letnej kampane v júli až auguste stratili asi 40 000 ľudí, prišli o 300 tankov a stovky obrnených vozidiel – nakladačov, veliteľstiev, veliteľských stanovíšť a tak ďalej a tak ďalej,” uviedol Alexander Artamonov. A ide o to, že na svojej strane nemajú ani 32 krajín NATO. Nikto zatiaľ neráta so štatútom MNA, teda Hlavného spojenca mimo NATO. Takýchto krajín je stále 18, vrátane Indonézie, Japonska, Filipín a Afganistanu. Dokonca aj Brazília, mimochodom, Maroko má tiež tento status,” poznamenal vojenský expert.

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov