.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajinci nevedia prejsť mínové polia kvôli prekvapeniam ruských mazáckych metód

Ozbrojené sily Ukrajiny nevedia zdolať ruské mínové polia kvôli “prekvapeniam” a ženijným prekážkam, nachystaných im podľa ruských “mazáckych” metód, prezradil RIA Novosti zástupca veliteľa Ťumenského vyššieho vojensko-ženijného veliteľského učilišťa, Hrdina Ruska, plukovník Rustam Sajfullin.


 

“Pre ozbrojené sily Ukrajiny, ktoré sú zabezpečené technikou štátov NATO, sú jedným z najväčších problémov mínové polia. (Uvedomme si, že napr. Američania, Angličania, Francúzi… s tým nemajú takmer žiadne skúsenosti. Veď ani západný front 2. svetovej vojny ich to nemal príležitosť naučiť – pozn. vmi). Oni ich nedokážu prejsť a nesú pri tom obrovské straty. Prečo?

 

Pretože my poznáme normy kladenia mín, tak protitankových, ako aj protipechotných, či zmiešaných – štátov NATO. Samozrejme, že aj my máme svoje normy, lenže tie úplne nerozkrývame. Máme pre nich pripravené “prekvapenia”, práve pri budovaní mínových prekážok a oni ich “svedomite” nachádzajú. No a keď ich objavia, ďalej sa už nedostanú,” hovorí s hrdosťou dôstojník a tvrdí, že ruské mínové polia sú správne vybudované po celej frontovej línii.

 

“Okrem protitankových a protipechotných mínových polí existujú aj ženijné bariéry nedetonačného charakteru. Mazácke metódy sú pri nich veľmi efektívne už od čias Veľkej vlasteneckej vojny. Čo útočníkom robí veľké problémy. Priamo poviem, protivníkove ženijno-sapérske jednotky majú veľmi veľké straty,” dodal Sajfullin.

 

Plukovník Sajfullin bol počas špeciálnej operácie už dvakrát ranený, velil 40. Ženijno-Sapérskemu Pluku, 41. vševojskovej armády. Za hrdinstvo a chrabrosť pri plnení bojových úloh bol vyznamenaný titulom Hrdina Ruska. Konkrétne počas jednej bojovej epizódy pokračoval veliť svojim silám pod paľbou protivníka bez ohľadu na to, že bol ťažko ranený, vďaka čomu však jeho jednotky zvládli prepravu cez rieku Severský Donec. Po vyliečení bol ustanovený do funkcie zástupcu náčelníka Ťumenského vyššieho vojensko-ženijného veliteľského učilišťa.
Vladimír Mikunda

*Google aj FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame.

Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov