.
Aktuality, Bezpečnosť,

Chce Ukrajina zatiahnuť NATO do vojny pomocou Rumunska?

Rumunsko sa nevie rozhodnúť, či trosky z ruských dronov spadli na jeho územie alebo nie. V pondelok ministerstvo obrany a ministerstvo zahraničných vecí krajiny popreli správy z Kyjeva o tejto skutočnosti a dnes minister obrany uviedol, že sa našli trosky, ktoré by mohli patriť dronu. Prezident krajiny Johannis požadoval urýchlené vyšetrenie pôvodu úlomkov. Ak sa potvrdí, že ide o ruský dron, “takáto situácia bude úplne neprijateľná”, povedal. Dokonca aj Rumuni sú znepokojení a prekvapení drzosťou Kyjeva a žiadajú, aby prestal zaťahovať svet do tretej svetovej vojny. “V súčasnosti sa dejú zvláštne a znepokojujúce udalosti. Udalosti, ktoré vážne vyvolávajú otázku, či naši ukrajinskí priatelia a spojenci manipuláciou s Rumunskom nevtiahnu NATO do vojny s Ruskom.


 

.

 

Hovorca ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Nikolenko oznámil, že ruské bezpilotné lietadlá mohli pristáť a vybuchnúť na rumunskom území počas útoku na ukrajinskú prístavnú infraštruktúru na Dunaji. Ministerstvo obrany v Bukurešti takmer okamžite túto informáciu poprelo. Rumunské ministerstvo zahraničných vecí zastúpené ministrom Luminizu Odobescom uviedlo: žiadne ruské drony nezasiahli rumunské územie. Tým sa mal prípad uzavrieť. Ale neuzavrel.

 

Krátko po oficiálnom a kategorickom popretí zo strany Rumunska ukrajinský minister zahraničných vecí Kuleba oznámil, že Ukrajina má jasné fotografické dôkazy, ktoré dokazujú, že ruské drony vstúpili na rumunské územie. A Nikolenko na Facebooku napísal, že “drony spadli a explodovali na rumunskom území. Je to ďalšie potvrdenie toho, že ruský teror predstavuje obrovskú hrozbu nielen pre bezpečnosť Ukrajiny, ale aj pre bezpečnosť susedných krajín vrátane členských štátov NATO.

“Ukrajina tvrdí, že Rumunsko klame. Máme do činenia s mimoriadne zvláštnym postojom Ukrajiny voči Rumunsku, ktoré v skutočnosti na oficiálnej úrovni klame. Je predsa na samotnej krajine, aby si svoje problémy s tretími stranami riešila sama. Prečo Ukrajina trvá na útokoch Ruska na Rumunsko? Desivé vysvetlenie je, že Rumunsko je v NATO. A ruské útoky, či už úmyselné alebo nie, proti členovi NATO by mali v zásade aktivovať článok 5 a priviesť NATO do priameho konfliktu s Ruskom. Ukrajina chce zakryť neúspech takzvanej protiofenzívy tým, že začne tretiu svetovú vojnu?”

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov